Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"

Законите или ще важат за всички, или няма да важат за никого
6 яну 2022 14:49, Ния Христова
95
Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"
Снимка: БГНЕС
"Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват?", това попита председателят на БАЗ Ричард Алибегов, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
Според него има закони в страната, които или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого.
 
"От тук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за "зелени сертификати", това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин", подчерта председателят на БАЗ, цитиран от "Фокус".
 
"Чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Един вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия вдигнаха цените до тавана, после се чудят защо са им празни копторчетата. Хората не ходят и няма да се върнат в кръчмите с или без сертификат.
24
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али само дето се съгласихте да работите със условието за сертификат, си заслужавате фалитите. Държавата да ви спре помощите.
23
16
 
45
 
! Отговори
възрожденец преди 2 години
На 12-ти ставаме първата страна отхвърлила зеления сертификат и подаваме заявка за напускане на НАТО и ЕС. Всичко по-различно би било само болезнено губене на време и ходене по мъките. И без това ЕС е изпята песен и всеки един Парламент в Европа ще гори до броени месеци.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегай у лево Али.
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво проверявате не ме интересува. Качествените ресторанти ги знаем от години кои са и покрай пандемията не смогваха от поръчки за вкъщи или до входа на ресторанта. Разни ceлcки изпъления не ме вълнуват. Не ям по подобни места, а само из fine dining местата в София от списъка на Мишлен, които не са малко. От на въпросния господин заведенията в този списък няма нито едно.
20
0
 
35
 
! Отговори
българин преди 2 години
Преди ковида ракията струваше три лв. ,а сега с ковида 6-8лв. . В курниците ви няма да стъпя .Паля колата,и на барбекюто , на вилата се събираме с приятели и родата !!!
19
0
 
27
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тази гербаджийска чиния за отпадъчни течности пак ни я навирате.
18
1
 
21
 
! Отговори
иван преди 2 години
миличкия ми алибегов.. трогателно.. ама и помощи няма да взимаш - или всички или никой...
17
0
 
15
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Този стриган ли е в казармата
16
4
 
40
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Всъщност то закон няма. Има заповед, която е незаконна. Ресторантьорите да не реват защо не се въвежда ЗС в администрацията, а да се борят за премахването му изцяло. И с игнорирането му също става. Освен това, като гледам какво става по Западна Европа, на ваксинационния сертификат скоро и тук ще му сложат краен срок. И тогава още повече ще им се стъжни на ресторантьорите, щото клиентелата хептен ще намалее.
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да искате и да не искате, кръчмите са празни. Цените са надути, а качеството ужасно. Хората не ходят по кръчми вече.
14
4
 
28
 
! Отговори
м,да преди 2 години
В Германия в момента всички тестове са напълно безплатни и за германци и за чужденци! Държавата като иска тестове да си ги плаща!
13
13
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Прав е! Може да не ни е симпатичен, но е прав в случая. Някои пак са богопомазани и правила не важат за тях.
12
6
 
9
 
! Отговори
иван преди 2 години
и аз няма да спазвам закона за движение - или всички или никой. а да и данъци няма да плащам - или всички или никой....
11
5
 
17
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Интересно е дали въобще някога сте проверявали :) щото мене лично никой не е!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те вече за никого не важат законите. Анархия пълна и навсякъде. Само лозунги и красиви думи.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То по-добре да не се бяхте съгласили за приемането им изобщо, че колко поразии станаха заради вашето клякане. Но нищо. Ще ви се върне. Вече знаете това, нали?
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя само като му видя нечистоплътната мутра и се сещам защо не посещавам бг кръчми.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегай Али и се скрий!
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя къде виде закон, който налага сертификата, че не мога да се сетя? Има една kиpливa заповед на оня ментално раздвоения 100йчо, и сега даже не го и знам кой циркаджия е министър на здравепогазването от Продължаваме Подмяната.