Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"

Законите или ще важат за всички, или няма да важат за никого
6 яну 2022 14:49, Ния Христова
95
Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"
Снимка: БГНЕС
"Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват?", това попита председателят на БАЗ Ричард Алибегов, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
Според него има закони в страната, които или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого.
 
"От тук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за "зелени сертификати", това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин", подчерта председателят на БАЗ, цитиран от "Фокус".
 
"Чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Един вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
44
 
! Отговори
Ахъм преди 2 години
Абе с колко се понижиха цените в заведенията след като им намалиха ДДС-то?
44
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми да бехте искали да отпаднат сертификатите - не да станат задължителни за всички - тогава ако искахте подкрепа щяхте да я получите. Сега можете спокойно да подкрепите протеста на 12-ти, да покажем, че искаме таа простотия да отпадне. Този "сертификат" е 1:1 с еврейските звезди преди кажи-речи 80г., едно развито общество с претенции за демократично няма как да приеме подобни мерки. Пък който се чувства *** - да се маркира.
43
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Грешката е твоя, че въобще си изкарал този документ сертифициращ те като подданик на режима. Приятелите ти е те са тарикати, хем не искат сертификат хем няма да се борят против това, а искат да заобикалят. Много добре демонстрираш проблема с нашето общество. Балъци и тарикати не правят народ.
42
2
 
22
 
! Отговори
факса преди 2 години
дайте адреси на заведенията, които са под шапката на този мазник. Никога да се обърквам да ходя там.
41
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тия сертификати се изпокарах с двама приятели. Бях глупав да им кажа, че съм ваксиниран. И двамата ме врънкаха да им дам моя сертификат за да ходели в мола и в някакви други магазини. Отразях ги и ми се разсърдиха. Та хубаво напомнят някои тук, че тази идея за сертификатите първо дойде от Алибеговия, а сега ... не проверявали. Аз пък скоро в заведение няма да стъпя. В къщи всички сме способни в готвенето, а питиета са само за наздравица, не за напиване!
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говедатта с ушна марка са страхливи и глуппави, и бедни. Затова са се маркирали. Ходи ги събирай да ти стъпят в забиведението да ги гоиш и поиш на десеторни цени?! Къде ти... Добиттъкът го хранят и поят безплатно и по- късно го доят колят и дерат. За оран и транспорт вече не се ползва добиттък. Ей това ще се случи и с всички маркирани. Нито за месо нито за кожи нито за мляко става. Ще следва евтаназия и загробване. Няма да ви гледат, топлят, подслоняват и размножават, защото сте им полезни
39
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи им го Тарзан, да почнат да ви глобяват. От месец насам никой не ги гледа, всеки може да влезе със чужд , няма проблем. Бг са безсмъртни. 6 .5 мил ние сме царете на земата
38
1
 
32
 
! Отговори
Е,като преди 2 години
Спряхте да проверявате за сертификати,увеличиха ли се клиентите?Защо вчера пак ревяхте за помощи?Вижте си качеството на услугата и цените.Там ви е проблемът.
37
0
 
42
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Вече почти месец имам зелен сертификат, за да ходя на работа /един-единствен път го ползвах, за да вляза в магазин за мебели, заради проблем с онлайн поръчка/, но никога, никога, никога, по никакъв повод няма да посетя заведение. Защото точно за да затворят устите на ресторантьорите, пострадахме и ние. Предполагам, че и евентуалните бъдещи принудително сертифицирани няма да забравят на кого го дължат. Да чакат лятоска европейците на по бира. Халал да са им.
36
4
 
31
 
! Отговори
хикс преди 2 години
а кой вмени правото на персонал да проверява за каквото и да е. И защо досега проверявахте. По кой закон собственик или служител в заведение може да проверява клиент?
35
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав. Значи могат да затрият на хората бизнесите, а за тях няма сертификати?
34
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто започна епидемията спрях да ходя по заведения. И установих, че за година и половина съм на плюс с 15 бона. От ковида не се спасих, но ваксинацията ми помогна да го изкарам леко,въпреки, че съм на почти на 60 г. Май е по-добре да я карам така и за бъдеще. И без това скоро трябва да сменям колата си. Алибеговия да се изкъпе и обръсне, че е тотална антиреклама за заведенията.
33
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12ти ще се отървем от изражденците, ешелонът за любимата им раша вече се композира, духовата музика ще ги изпрати с "Калинка мая", Копейкин ще играе казачок от радост, а България ще стане една идея по свободна от нискочели.
32
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12.01 12:00 ч в София на протест с/у всички тези дивотии!!!
31
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов е национално богатство. Той дава хляб на кръчмарите, после на болниците и лекарите, после на траурните агенции и гробарите. Велик човек. Усвоил е кръговата икономика.
30
9
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Без да съединявам гаражи на вилата се събираме по 40 души... Хапваме, пийваме. Е, не сме разни бездарни ракиджии, като вас, но си хапваме вкусно по западен стандарт.
29
6
 
31
 
! Отговори
несертифициран преди 2 години
Няма нито един закон, който споменава "зелен сертификат", има само някакви заповеди на вече бивш министър на здравеопазването. Само *** би спазвал тази дивотия.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-кофти храна и обслужване от тези в бг кръчмите. Не ходя!
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибега е джагааал и требе да бъде въдворен в Белене. А заведенията са празни и ще останат празни
26
4
 
17
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Два гаража сме съединили. Ток, вода и канализация си има. Съответно тоалетна. Около 30 човека сме стигали да се съберем от квартала. Вярно, че опушваме като изнесем барбекюто, но проблеми досега не сме имали. Един носи домати, друг месалаци, трети сирене ... Ами за 10 човека, там с ракии, салати и пържоли, рядко стигаме и 8 лева на човек разход. Бе сложи го 100 лева за 10 човека. Юнашко ядене и пиене.