КНСБ: През 2021 г. много българи обедняха от честен труд

Не може да има дефeренцирана минимална заплата, смята Любослав Костов
7 яну 2022 10:39, Анисия Иванова
115

"За съжаление, през 2021 година много българи обедняха от честен труд. Трябва да компенсираме тези, които не бяха подкрепени", заяви Любослав Костов от КНСБ в студиото на "България сутрин".

В края на миналата година председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако има консенсус в новото управление за запазване на работните места, това трябва да бъде във фокуса, а не да се говори за дефицита в бюджета.

"Структурата на държавния бюджет трябва да бъде функция, която да облагодетелства обществото", допълни главният Костов.

Още по темата

Според него минимална заплата от 750 лева ще бъде реалност по някое време тази година .

"Минималната заплата трябва да ни осигурява необходимите блага, стоките и услуги от първа необходимост, иначе влизаме в категория работещи бедни", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Дефeренцирана минимална работна заплата няма как да има, трябва да има една обща национална заплата. Трябва да има базов минимум и този минимум не трябва да бъде подценяван, както се прави в България", категоричен е Любослав Костов.

"България е единствената страна, която не вдигна минималната заплата, няма готов бюджет и няма пари от План за устойчивост и възстановяване, за което ние сме сериозно притеснени", допълни икономистът.  

И заключи, че безработицата в България не е чак толкова висока, но приетият мораториум ще доведе до множество фалити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
7
 
! Отговори
до Програмист 59 преди 2 години
Отклонил си фокуса към програмистите, сякаш в Бг няма други професии. Внимание ли търсиш или друга цел гониш? Може би да внушаваш колко са високи заплатите в Бг, колко са платени програмистите и всеки, който не е учил или не е програмист, няма право да се оплаква? Такава беше пропагандата на ГЕРБ, даже наричаха хората "търтеи, ***, маргинали" и сега пак същата тактика. Всеки има право на достойно заплащане, щом работи, без значение дали е образован или не. Трудът трябва да се заплаща.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли си да усетиш мотиката и маламашката да осетиш как ти цирколира кръвта не си е работа ще чакам аз компютър да ме храни ще те нахрани ама друг път наще предци са имали компютри не е ло си да те извика някои да бъркате бетон на ръка пет кобика с лопата не си е работа,махнете ги тия *** за тва стигнахме до тука наи търсените работи са земеделец и овчар.вижте ги китаиците до къде стигнаха с тези нови технологии опадък на обществото
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова пъх много синдикати намазаха да се правят на говорители
54
0
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
Хубаво е да се вдигат заплатите, но с тях ще се вдигат и цените на всичко..,а има ли индикатори за повишение на мин заплата, а тези от КНСБ откъде получааат заплатите си?
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си седя вкъщи, ще взимам повече от 650 лв. Просто няма смисъл да се хабя за 325 евро.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мина им модата и ерата на андроитите сега чакаме следващите глупости с метавселената и изкуственият интелект и че слави трифонов щял да праща спътник на юпитер вторият космонафт
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист 59Ти защо не работиш, а пишеш преразкази с елементи на разсъждение по форумите? Гледам, че от часове си тук.
50
1
 
1
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
Какво значи твърда валута? Инфлация има и при долара и при еврото, даже е и по-голяма.
49
0
 
1
 
! Отговори
Учител по... преди 2 години
Как се пише ,,де" или дифиренцирана ? Ало , ,,журналята"?
48
1
 
7
 
! Отговори
Овчар преди 2 години
Българи пазете си банковите сметки от източване че може да ви оставят голи и боси и учете за програмисти и химици.
47
2
 
3
 
! Отговори
Борисов убива преди 2 години
ДАНС на Борисов унищожават Българи! Унищожават с СРС, директно в мозъка!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 (до13) Изби ли си комплексите ?! Вече спокойно можеш да слезеш от черешата и да продължиш с мокрите си сънища на беседката пред блока ! Другия вариант е да си назначен капиталист и тук да ни пееш приспивни песнички за лека нощ !
45
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
35, далече си от истината! Дават ти цялата заплата в плик, няма фишове, няма дебитна карта, не ти плащат нощен труд и прослужено време! Така заплатата ти е под минималната, а за допълнителни дори не можем и да мислим! Просто ти огграбват труда от алчност и простотия!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист 50 И нас какво ни интересува твоята заплата, че се натрапваш?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуственият интелек като настъпи и програмистите какво ще работят.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живееш на бързи кредити е икономика на бедността.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може на 7.01. да стои още старата ви анкета "Къде ще посрещнете Нова година?"
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не вдигнете минималната, в ЕС я вдигат, после не се оплаквайте че няма хора. Да не говориме че при еднакви цени на стоките от първа необходимост, минималната в Германия е 8 пъти по-висока.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . категория работещи бедни. . . има от 1990 година, ако не сте забелязали! От тогава започнаха пенсионерите търсенето на нещо за ядене по боклучните кофи! И не пишете минуси защото това може да ви бъде бъдещето!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато гониш някои работник има един месец предизвестие което спазват и двете страни и му плащаш обещетение това е закона за защита на работниците ако иска веднага да напусне подписвате споразумение молба за доброволно разтрогване на договора а пук и на село кои може да си позволи да плаща 650 минимална заплата.