Петков назначи трима заместник-министри

Постовете са в министерствата на финансите, транспорта и в МВнР
114
Петков назначи трима заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Трима заместник-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков.

Ивайло Яйджиев става заместник-министър на финансите. Яйджиев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Глобално управление и дипломация“, придобита в Оксфордския университет, Великобритания.

От 2018 г. досега е участвал в различни работни групи към Европейската комисия - по преговори с Обединеното кралство по чл. 50 от Договора за Европейския съюз, Работна група за отношенията с Обединеното кралство и Работна група за възстановяване и устойчивост, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бил е също така съветник на министъра на външните работи през 2017 г., а през 2014 г. е бил съветник на служебния министър на отбраната, както и анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, анализи и прогнози в администрацията на президента на Република България.

Стоян Новаков е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. По образование Новаков е юрист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управленски опит, като професионалната му кариера преминава в частния сектор, в сферата на транспорта и логистиката.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Великобритания. Специалист е в сферата на устойчивото развитие и глобалното здраве с опит в международни организации и държави от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 г. до юни 2021 година е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: заместник-министри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-новата идея на лигоча Петков е от минерална вода да се прави ток???
72
7
 
3
 
! Отговори
Б.Б. преди 2 години
До Анонимен 78 "Щом герберaстите реват, значи Петков правилно ги е назначил." Така те искам. Да видят всички за какво става дума.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този освен да назначава зам.министри друго прави ли?
70
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом герберaстите реват, значи Петков правилно ги е назначил.
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще назначи поредните калинки на държавна хранилка!
68
1
 
15
 
! Отговори
ДО 67- преди 2 години
Значи мислим по един и същи начин ! За съжаление не всички които мислят като нас отиват до урните Трябва да си доста ***,за да мислиш че бъдещето на държавата не зависи от теб а от останалите. Познавам много хора които чакат /кого/ някой да дойде да ни оправи! Колко пъти вече настъпихме мотиката и не вдява този народ,че с лозунги и ,,медени"приказки не става !
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червения грабеж набира скорост.
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това назначават и по двама заместник областни управители, досега винаги е бил един заместник
65
2
 
25
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Типично за комунистите, назначават цялата рода да е в управата.
64
1
 
6
 
! Отговори
До 47До до 34 40! преди 2 години
Абсолютно прав си !!!Има сбъркано и с едните и с другите!
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко си платиха тези да ги уредиш министри, старчето от Еконт даде 300 000 евро?
62
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този само назначава и лъже, а покрай него комунистите крадат милиарди със скоростта на светлината. Единственото хубаво е, че направи корупцията нулева :)
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 44/64 Аз казах кое не се връзва. Написал съм какво си казал. Аз не съм чак на 70, но и аз съм поживял по Тошово време и знам, че си вкарахме автогол, като ги докарахме тия (не аз, като народ). Лощото е, че по едно лято, по едно лято и ще се върнем там където бяхме преди 89та.
60
1
 
25
 
! Отговори
Новият морал преди 2 години
"Ние ще съкратим администрацията" - без коментар. И да не си помислите, че назначаваме "наши" хора, а не професионалисти !? Да наистина имаше съкращения. Уволнихме три баби чистачки и назначихме 18 зам. министри.
59
1
 
14
 
! Отговори
ДО 44 преди 2 години
Кое не се връзва бе юнак? Аз не се учудвам а го казвам твърдо и уверено че са ментърджии и популисти поставени там от по висши господари! Аз не съм чичо а даже дядо на 70 и кусур години.Видял съм две и двеста от времето на Вълко Червенков до днес....И Възраждане ще танцуват едно лято както всички популисти и лозунгаджии до сега.Пак казвам само твои набори се ловят на кукичката на хора като Симеон, Сидеров,Копейкин,Маяма и другарите! И дъртите чугунени глави ,също !
58
7
 
8
 
! Отговори
Банкянски мисли преди 2 години
Мисля, че българите направиха добър избор, че ме смениха с тези. Нямам търпение да направят още по-добър, като ги заменят с Възраждане.
57
1
 
23
 
! Отговори
мераклия за пост преди 2 години
Нулева търпимост към корупцията, поста министър на транспорта струва само 200 000 евра. Интересно каква е тарифата за заместник ?
56
0
 
18
 
! Отговори
В главата на Кикето преди 2 години
До Анонимен 56 "Аз не съм, чул да се започне някакъв голям инвестиционен проект." .... 4-5 моста на Дунав и 2-3 тунела под Шипка.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма за кога да ги назначава ,март месец са аут.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире , уреди ме и мен некъде ,че не ми се бачка на смени за 800лв вече бе.и на мен ми се живее в столица мамка му