Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
11
 
16
 
! Отговори
Вьзраждане преди 2 години
Костадинов премиер
147
9
 
23
 
! Отговори
НАПРЕД ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
ИСКАМЕ ВСЕНАРОДНО ВЪСТАНИЕ, СРЕЩУ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ВСЯКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ, ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И ТЯХНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ! .
146
7
 
23
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Мисля , че мнозинството от хората са против ваксиниране с тая субстанция не я наричам ваксина защото е видно че от нищо не пази , вьпросьт е до кога ще се убива икономиката с безмисленни мерки вместо да се открият легла вьв всеки по голям град в болниците да се улесни достъпа на пациенти - бяха писали , че за софия има -1500 легла за ковид с близо -2 милиона население
145
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При това развитие на т.нар. пандемия и неадекватните мерки,които се вземат във връзка с нея,никой не може да ме убеди,че тя е нещо естествено,а не добре планирана терористична операция на шепа посветени,които искат да държат в ръцете,съдбите и живота на милиарди хора.
144
8
 
24
 
! Отговори
??? преди 2 години
Не съм привърженик нито на Възраждане, нито на зеления сертификат, въпреки, че съм ваксиниран. Да попитам новите: за какво протестирахте, блокирахте кръстовища, тормозехте българите, разпъвахте чували за трупове, разнасяхте бесилки, палехте полицаи, замеряхте институции с храна и т.н.??? Хайде, стига лъжи, че е за народа, всичко е с цел да се докопате до властта и пари за крадене. След като откраднахте 9 милиарда за няколко месеца при първия протест се скрихте в карантина. Нагли и крадливи лъжци
143
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-Кои са най-големите ***? -Възраждане!-Какво искат?-Не се знае, но да е веднага!
142
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран.." ами ние сме имунизирани за тетанус, за шарка и т.н. с ваксини изпитвани десетки години преди да станат задължителни, разбира се, че е за благото на обществото.По принцип не бех против ваксините и за ковид, ама това натискане, принуда, задължаване вече ме убедиха, че не трябва да се ваксинирам
141
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите тръгнаха много рано едва месец след назначаването на правителство.За 33 години " свобода и демокрация" = на статици хиляди работни места, закрити заводи, болници, училища, беднотия, безработица, нисък стандарт на живота, корупция, крадене, беззаконие. Протестите няма да спрат.Следващият може да е и на пенсионерите от увеличението със средна 12.5 % на пенсиите.
140
2
 
24
 
! Отговори
S преди 2 години
Бог с нас и бъдете здрави!
139
21
 
22
 
! Отговори
4 преди 2 години
Никакъв сертификат не ги интересува , а докопвонето до властта,която носи парички в милиони!за тях *** са готови да изморят поне половината българия!Това е истинската им цел!Другото за глупавата част от народа ,която не е малка за жалост.Тази партия трябва час по-скоро да бъде изличена от политическияживот на България!Политически мошеници и нощо повече!
138
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следващият път идвам и аз ако има протест за тока и газа
137
6
 
26
 
! Отговори
Зеления чарап преди 2 години
Докторчето дето поставя експерименталните инжекции да не се обяснява много, защото получава по 10 лв на боцкане. Днеска вакса 100 човека бам тръгва си с 1000 лв у джеба. Ако нямаше тези стимули щяхме да му чуем мнението, но в случая се явява корумпиран д и слугана международните корпорации за медицински геноцид.
136
1
 
25
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
А когда на протест за тока и газа
135
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научил е нещо от предишния премиер като има протести се излиза в карантина
134
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Ментата големи приказки при казваше чак си вярваше ся изведнъж като усети дебелия и излезе под карантина
133
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбра се то новата промяна на всеки протест ще излизат под карантина
132
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като разбраха че ще има протест и всички барабар с премиера, се разболяха баси каква случайност
131
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новия премиер казваше че щял да ходи на работа с колелото както правили негови колеги по Европата след тия протести едва ли ще стане това хаха
130
22
 
15
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Ваксинираните антиваксъри на Копеийкин
129
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голяма изненада беше кога взеха да, влачат масите мислех че ще ги изкарват вън да преговарят с протестиращите с те затискаха вратите с тях смях нас.. раха се мислеха че ще ги бесят