Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо Маке,Що думаш че историята щяла да е на втори план!?Ще строите къща без основи!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни приказки,явно Кирчо е влязал в правия път, отново изкуствените макета са с пръст в устата :)))
40
0
 
2
 
! Отговори
It преди 2 години
Добра стъпка е уточнението, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също нещо, НО каква стойност има ВЕРБАЛНАТА НОТА ДО ООН и следствието от нея за липса на териториални претенции? Щом липсва черно на бяло не се доверявайте!
39
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да са вербувани,но това което обещават е за добро на двете държави.Предпочитам да ги вербуват в полза на народа, а не в лична полза,както беше досега. Досега политиците в двете държави ги вербуваха как да се краде,а не да се дава и да се прави нещо за народа.Пожелавам успех и на двамата премиери и дано наистина стане това което обещават.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СС 41Да си признаят че са с български корени, да не рушат български паметници, да не се правят на интересни, тогава ще получат прошка, ние можем да прощаваме, не сме злобни и комплексари като сърбите :))
37
3
 
10
 
! Отговори
СС преди 2 години
вербуван от хамериканското посолство разговаря с друг вербуван от САЩ за съдбите на България и Македония но в пряк ущърб за тях..... Просто испълняват каквото им наредят....
36
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Езика на Омразата на Радев и неговия русофилски зайчарник трябва да се забрани със закон. Аман от кремълски марионетки !
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва мощна реакция срещу признаване на 'македонски' език. В противен случай трябва да признаем шопски, а шоплука е голяма част от него в Сърбия, съответно ще получим териториални претенции. Това е стара идея на великосръбската идея. С тия неща не се играе харвардци.
34
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори, надявахте се Кирчо да клекне, обаче само ги разиграва макетата.....хахахахаха :)) Също съжалявам, че американците отказаха да ни санкционират заради макета, съжалявам ви тро*лчетата :)))
33
7
 
0
 
! Отговори
Вихрушка преди 2 години
Изговориха хиляди думи, ама нали селяците управляват и те решават за мораториума и за крематориума! Всичко е по нареждане на хулиганите с вожд какъв ли не беше този от Банкия.Властта не се сдава така лесно особенно когато са преплетени много съдби и интереси.
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален предател ОСТАВКА!
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, кат го махнат, да го пратят в охраната на севомакедонскиот премиер - сощ кат него е!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само ООН а трябва Скопие да забрани и ОМО Илинден или подбни клонинги за териториални претенции и малцинства към България Затова нищо не се чува.
29
1
 
16
 
! Отговори
Доктор Хук преди 2 години
Жалки крадци,мошеници а сега и предатели.ПОЗОР И ВЕЧНО ПРЕЗРЕНИЕ,трябва много бързо да бъдат изхвърлени на бунището на историята.Канадският трапер и крадецът од Белгия с изпратени от вечните врагове на БЪЛГАРИЯ да ни продадът на сърби,измислени македонци,турци и албанци. С яайца на летището!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България цъфнала и вързала райска градина та, сме тръгнали да оправяме Македония
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черен печат за цар Киро и се връща в Канада както Жокович,. Ако не иска, хайде в затвора за фалшива декларация.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за фашизма няма какво да се сърдим има стотици паметници в България как партизаните са се борили срещу фашизма срещу официалната власт българска
25
7
 
1
 
! Отговори
Въоръжени милиции преди 2 години
В България се Екзекутират хора от милиции близки до Борисов и Гешев!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20Аз като ти казвам, че нищо не е станало, просто разговори и набиване на канчета от наша страна, значи требва да ми верваш :))) Макетата получават ток от нас, спрем ли доставката, ще се върнат в каменната ера :))
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До19 - много наивно изказване. Ни е сме на Балканите - тук всеки чака да види слабостта на другия, за да се изгаври и той на свой ред. Една слаба България ще получи териториални претенции от Сърбия , Гърция, Румъния, а ако не внимаваме и от Турция. Този харвардец е определено безмозъчен хвалипръцко.