Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам зор за македонците!Що се натискат соро..соидите?!
61
0
 
3
 
! Отговори
НОВ преди 2 години
По здрав за Клаудия Тени.
60
0
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Киро, по-файда ще има от полет София-Солун, да ходим поне по-бързо до Халкидики и да не чкаме на кулата по 5 часа. А до мегаполиса Скопие който сака, ке намери начин да отиде.
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко да връща биткойните
58
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Аз съм за, ако има наказание за говора на омразата от 50 коментара ще останат само 10, но и в Македония да има наказание не само у нас
57
0
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Анонимен 52 Точно това си мислех и аз докато го слушах тоя ***... Худ гимнастика била привилигирован спорт...абе аланкоолу ние за последните 50 години нямаме по успешен спорт...цял свят знае за нашите златни момичета и това е и национална гордост освен спорт. Дори и да са привилигировани, са си го заслужили. Голям мушморок е тоя и мн насериозно се е взел..
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще продължават да убиват българи!Влязат ли в ЕС ще си върнат старото име с Референдум!Подли са!
55
13
 
1
 
! Отговори
Това е мафия преди 2 години
Защо ДАНС работят лично за Бойко Борисов!?
54
1
 
5
 
! Отговори
Нови разкрития преди 2 години
ДАНС и МВР пускат масово СРС-ТА за да контролират про.ститутки, явно това е доходен бизнес за милиционери! Дори Румен Пашата има клуб за вип компаньони за магистрати!
53
3
 
2
 
! Отговори
за езиците преди 2 години
Думата език очевидно произхожда от анатомичния орган в устата с който ядем. При животните няма друга функция, а при хората се използва и за говорене. На английски language идва от латинската дума lungua, която означава лижa. Също използват думата tongue, което също е анатомичния орган.Да спорим дали македонците си използват този орган да говорят, или използват друг орган наречен "диалект" е смешно и абсурдно!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьорфишек на Радеф по време на тежка криза!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52Кирчо е зависим от ДС, те ако решат да го отстранят чрез медии и прочие, ще го направят :))) Виждаме че ги мотае макетата, значи слушка, не си мислете че ще предаде ръката която го храни :))
50
0
 
4
 
! Отговори
Стратега преди 2 години
Няма значение какво се договаря и договаря ли се нещо изобщо, важното е да се отчита дейност, срещу която да се вземат пари
49
2
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Радев е кремълска марионетка par excellence, Крим е руски е лично негово изказване!
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ,как ще коментираш министъра на спорта ,който каза ,че не е длъжен да дава обяснения ,защо сменя шефове на БСТ ,къде отиде прозрачността ,първо казвате ,че работи на загуба,човека излиза и казва ,че БТС е на печалба както никога,лъжете,мажете и никаква прозрачност?????
47
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Да видим! Ако и в двете държави не се наложи много, много строг контрол върху националистите и много дебели глоби за език на омразата, това ще си останат само пожелания и бълбукания.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата в момента са бесни, не им се отвори парашута........хахахахаха :)))
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е пълен ***, пратиха му зам министър да го постещне
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радевчетата, които са бивши лодкари на ристю бокикев, сетне станали чалгарите на бай Слафчу, и накрая намерили оправдание за своите действия, като щракат небивалици за Баце си остават аусайдери, обещаваха им в началото и нищо не стана, никъде не бяха назначени или закачени за проекти, сега се надяват на рундю да им намери държавна работа, но и това няма да стане, защото се видя КОЙ и КОГО назначан Почтените
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 39 Знаеш ли колко езика се говорят в Италия освен италиански и немски?Много са! Имат венециански, умбрийски, ломбардски... не ги знам всички наизуст.И на всички им казват езици. Макар сам да се сещаш, че във Венеция явно говорят на италиански диалект.До обединението на Италия при Гарибалди е имало много държавици.И сега дали е шопски диалект или език - шопите са си българи!