Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
9
 
! Отговори
Аз от... преди 2 години
...средата на Януари съм на диета ;) . Ресторанти до лятото не ми требет. Оправяй те се без мен ;).
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките са два на един на два дълбочина . Тва са мерките за ,,бизнеса,, . Те май и за програмизма са това :) Кат гледам времето на стартъповите джакпоти безвъзвратно отмина ;) Индийци пакистанци и китайци пишат за без пари .
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите са като Бойко! Нищо по-различно не се прави! Няма промяна! Нема го сега Бойко! Какво ви е извинението? Нито сме богати, нито здрави! Нито можем да си купихме повече, нито да ходим на повече почивки! Какво се промени? Мързеливи учителки се опитват да изтикат децата от градините в карантина, та да мързелуват у дома! Ей това донесохме!
151
7
 
2
 
! Отговори
До 171 преди 2 години
Новият Омикрон е към младите... До 29 год аут от заведенията... Те са прегосителя..
150
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 2 години
А стига сте ревали бе. Никой ресторант не е затворен. Друг е въпроса, че хората ги е страх и не искат да ходят по ресторанти, а и цените са до небето за сметка на грамажите. Миналата година Бойко като ви затвори тотално защо мълчахте бе?? А??!!
149
0
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
И как скочиха заведенията, а Днес.. Те могат ли да скачат... имена имат ли тези "заведения" или работим на кьотък..
148
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат явно не помага, трябва друг подход. например в заведения да има възрастови ограничения. Над 50 години да нямат право на влизане.
147
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати паляците - щом бизнес модела ви се крепи на "постоянни клиенти всеки ден иначе фалираме утре", значи просто е т.ъ.п и заслужавате да фалирате
146
4
 
23
 
! Отговори
Iwo преди 2 години
Хората са ***, нищо не сме научили от историята.За всеки втори е очевадно, че се налага нова диктатура с цел нямаляване на популацията и всеки се примирява.Остава да гледаме шоуто и след колко години ще започнем да умираме от инжекциите.А когато вече населението е гушнало букате с 60-70% ще излязат някакви нови вождове и ще осъдят поредното престъпление срещу човечеството, децата на тези лицемери, които осъждаха действията на Хитлер.
145
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
162...точно така. Мерките са безсмислени.
144
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
Просто Киро върви в посока задължително ваксиниране и локдауни. Заведенията са първи, после училищата и накрая всички. Ура дрогаре, ще победим, ние от ДС имаме план и си го следваме.
143
8
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
Проблемът не е в сертификатите /никъде не ги търсят реално, а в малките градове-въобще няма такова чудо/, проблемът е ,че хората нямат пари и им писна от лошо обслужване с лоша храна. Преоткриха кефа на домашното гости
142
6
 
5
 
! Отговори
До Петьо преди 2 години
Петенце, с връзки програмист НИКОЙ не е станал. За там трябва акъл. Ама напоследък той е кът, та затова от две години във фирмата не можем да си намерим хора. Ако успееш да напишеш 2 реда код, веднага сме те взели
141
5
 
20
 
! Отговори
БРЕЙ преди 2 години
Когато:1. вдигаха цените за лошата храна ,2. за лошото обслужване, 3. за ниските заплати на персонала ,4. за осигуровки на минимална заплата, 5 .за нулева хигиена-за затваряне от РЗИ са 90% , е тогава защо не ревахте.Фалшиви бизнеси са това, просто балонът се спука. Трябва нови производства , заводи-това е реална икономика и там да ходят да работят всички ресторантьори ит.н.
140
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протест имаше преди седмица, сега сте сами
139
2
 
25
 
! Отговори
Мишо Билалов преди 2 години
Въпрос за първа сигурна сума: Назовете поне един ресторант в България който изисква зелен сертификат?
138
2
 
5
 
! Отговори
гладен преди 2 години
До: номер 138 А Линукса с каква гарнитура го предлагате? И колко грама е порцията? За един човек или за повече ще стигне?
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата скочи срещу заведенията: Викайте дронове срещу нас. Мухахахаха.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то се очакваше. Не е изненада.
135
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искали да водят истинска война ли? Ми кво чакат, ей я войната почуква на украинската граница. Да отиват на фронта за да не пристигне окупатора с танковете. А и нахалниците му недни от Кремъл вече претендират и към румънски и български земи.