Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям!!! Долу зеления сертификат!!!
173
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам заведения да протестират в часовете от 12 до 15 ч. и от 17 до 22 ч. Лятото протестите им бяха от 15 до 17 ч. и после на работа, че да не изпуснат келепиреца.
172
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купете на про100 Киро билет за Канада и му вземете българския паспорт!
171
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 180 Ми аз във Кауфланд винаги съм се дразнил като ходя, много преди пандемията, като наизлязат едни баби и едни дядовци (но най-вече бабите), като почнат да се бутат с количките, врат се, пречкат се, и не вървят нормално като другите хора, а пристъпят едва-едва, от крак на крак, все едно са тръгнали да си убиват времето! И не, не говоря за такива които трудно ходят. От същата порода са, когато се качват в автобуса първи хукват към свободните седалки!
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГогатаГогата лично ти ли брои труповете ,ти ли им прави аутопсия ,ти ли диагностицира умрелите ,ти ли подава рапорти за всеки труп . Много умна кра-ту-на значи имаш ...................
169
10
 
6
 
! Отговори
Славия преди 2 години
Прав е човекът, ако искаме повече умрели, да продължаваме с това мислене. 40000 повече смърнит случая за година е 35% повишение, като на война, която губим. Но заведенията са големите жертви.
168
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение кой иска прекратяване на фашизма, важна е крайната цел - отмяна на мерките !
167
9
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Време е да изчегъртаме Кирил и сие
166
15
 
9
 
! Отговори
Гогата преди 2 години
40 000 повече умрели през 2021 спрямо 2019 и предходните20 000 повече умрели през 2020 спрямо 2019 и предходнитеИ това въпреки че се имаше много мерки. От заведенията може да искат спиране на мерките, но без тях, щяхме да сме на двойно по-големи цифри горе.
165
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва всички браншови организации да обяват същото. Този зелен сертификат нищо не помага. Ваксинирани продължават да се заразяват и с какво този сертификат предпазва хората вътре в заведението? С нищо !!!
164
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лайте срещу заведенията, защото повечето от вас се набодоха само за да ходят в тях.
163
0
 
22
 
! Отговори
111 преди 2 години
Кои танкове да викат? То няма такива господа ресторантьори!
162
10
 
26
 
! Отговори
Хахаахааа преди 2 години
Че с какво допринесохте за тая държава,че да водите война.?!?!Плащатахте коректо заплати,осигоровки,данъци,отчитахте оборотите до стотинка?!?!Я пак си помислете,преди да пискате като бити ***.....
161
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу кръчмите никва файда няма от вас
160
4
 
3
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
До БрейЗаводите още не са построени. Докато станат факт какво предлагаш за хората от засегнатите браншове...Не съм ресторантьор. Просто отношението на държавата към тях е несправедливо.
159
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е смешно някой като напише че е "програмист" така го казва все едно е нобелов лауреат, а то повечето програмисти нямат нищо общо със софтуерното инженерство, изкуствения интелект и т.н. а са си най-обикновени бачкатори на 1200лв.
158
4
 
15
 
! Отговори
мак преди 2 години
Много скокливи сте, бе. Радвайте се на смехотворно ддс подарено от т.лупа и не ни занимавайте с кръчми, има и други пострадали, не сте само вие. Който иска да ходи по кръчми ще си извади сертификат, който не иска - никой няма да го принуди да ви оправя печалби. Има и добра страна -ще спрете да тормозите околните, там нямате равни.
157
4
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Тези сертификати са смешна работа. Влизам в Кауфланд или Билла, там никой не ме спира, свободно е. А вътре е човек до човек. В същото време в мола, където са много малко хора, не може да вляза! Значи в Билла мога свободно да се заразявам от ковид, но в мола - не може?!? Тъпoтия. А нали ресторантите ги задължиха да раздалечат масите си - направиха го. Какво повече искате от хората? Ами те от това живеят!
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ПетьоДейност, която не създава храна и блага, необходими за съществуването на човека е безсмислена... и не е вярно, че няма програмисти, просто не искате да им плащате колкото трябва, както и висички други пишман работодатели в тая страна! Та както казваше великият Тодор Колев..." Всичко в тая България е чалга"!
155
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито от сертификати и а полза, нито от ваксини, нито от карантини! Тогава защо продължаваме да го правиме? Защото продължаваме промяната!