Все по-близо ли сме до реален сблъсък в Украйна?

Къде е България във външнополитическия дебат?
Обновена: 21 фев 2022 22:40 | 21 фев 2022 22:40, Веселина Йорданова
37

"В последните часове имам усещането, че се приближаваме към сблъсък в Украйна. Ситуацията се влошава и засега не виждам достатъчен потенциал тя да бъде възпряна. Имаме ясна позиция от страна на българския външен министър, която все повече стои изолирана", заяви политологът Антоний Гълъбов в студиото на "Денят ОN AIR".

А според политолога Христо Панчугов България изобщо не участва в големия дебат.

"Това е частично проблемът в ситуацията. Не осъзнахме, че българският външнополитически интерес и неговата реализация минават през използването на инструменти като съюзите, в които България е член - НАТО и ЕС. Ние се правим, че Русия не е източник на несигурност в нашия регион. България трябва да е активна част от дебата как да излезем от тази криза", убеден е той.

Гълъбов изтъкна, че България има нужда от противовъздушна отбрана, както и че българското въздушно пространство бива систематично нарушавано от съветски бойни самолети.

"Дондуков" 2 срещу "Дондуков" 1 - отново искри между двете институции. Справя ли се новата власт?

"Мерките не работят. Първите тестове не се оказаха положителни - нито в контакт с управляващото мнозинство в НС, нито в сработване на отделните министерства. Има два проблема, които съществуват от самото начало на коалицията. Първият проблем е как се вземат решенията, а вторият - кой носи отговорност за тях. "Продължаваме промяната" е само и единствено предизборна коалиция", отбеляза Гълъбов.

Панчугов посочи, че за момента не изглежда да има пропукване в коалицията.

"Виждаме решението от днес, което е свързано с възможност за отпадане на "зеления сертификат" в България. Това е тема, която е от изключително значение за коалиционните партньори. Въпросът е дали е взето под натиск това решение, тъй като критериите, които премиерът постави, не са налични. Все по-важен е въпросът дали има ясна платформа, върху която дебатите са се обединили, или ще имаме извиване на ръце", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Дявол чете евангелие преди 2 години
До Малко за политика: Ало, Русия не спази Минските споразумения,, не Украйна! Спри да гледаш путинска телевизия, че може да идеш в затвора за лъжесвиделство.
24
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Нямаше друга възможност да се прекрати тази гражданска война, продължила повече от седем години. Украйна можеше да задържи Донбас и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтрегляне на тежките оръжия от т.н. линия на съприкосновение и т.н. Можеше,но не го направи. Искаше военна победа. И затова ги загуби. Така навремето и Сърбия можеше да задържи Косово, но го загуби.
23
1
 
0
 
! Отговори
Реален сблъсък? преди 2 години
А досега витруален ли беше сблъсъка. Тази гражданска война продължава повече от седем години.
22
2
 
1
 
! Отговори
Щом преди 2 години
като Путин е православен, защо поддържа джихадистките режими и се вихри с парите на еврейските олигарси?
21
0
 
2
 
! Отговори
ПЕЕЕ..АС... преди 2 години
НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ПОЛИТИКА ПРО СТАКО.....!
20
0
 
3
 
! Отговори
Нека преди 2 години
Бареков и Елена Йончева да идат на границата им и да предават на живо репортажи, че да разберем билизо ли сме, не сме ли.
19
2
 
12
 
! Отговори
+ преди 2 години
Тези измислени анилизатори които се прекланят пред САщ, вьОбще нищо не разбират..
18
3
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
"Съветски бойни самолети" са МИГ 29, които редовно нарушават българското въздушно пространство, ако успеят да излетят...
17
1
 
10
 
! Отговори
Гълъбинчо преди 2 години
...де си кълви трохичките и се не обаждай, да те не пратим теб и такива философи на чужд груб като теб право на фронта в Украйна. Мишок очилат
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да пази православните държави.......................България, Сърбия, Русия и т.н.!!!
15
3
 
19
 
! Отговори
# преди 2 години
България е член на НАТО незаконно..............без референдум,..............там ни вкара един антибългарин и ционист..............Соломон Исак Паси..........един лигльо и ревльо, който се фукаше с един стар Трабант!!
14
13
 
4
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...Кремълското КГБ-ско Джудже било "православно"? Няма такава перверзия!
13
2
 
3
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
За да има сблъсък трябва единият да е луд,а луди няма.Има говорилня.
12
3
 
15
 
! Отговори
СЪВЕТСКИ преди 2 години
българското въздушно пространство бива систематично нарушавано от съветски бойни самолети. СЪВЕТСКИ САМОЛЕТИ, Буахахаха, тоя нещо вижда в миналото преди 90-та ......
11
22
 
7
 
! Отговори
Унизително преди 2 години
е да четеш коментари в подкрепа на Путин,като защитаваш с това страна агресор. Русия без свян е готова да запали и световна война,а българските Юда за шепа рубли са готови да подкрепят всяко параноично решение на кремълския комплексар. Днес пишат и подкрепят болните амбиции на Путин,утре децата им ще се гърчат в огъня на войната.Това ли искате?
10
4
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Успех да накараш нещо живо да иска да се асоциира с България. До 10 години цели региони дори ще искат да се отделят от България...
9
3
 
11
 
! Отговори
е ле па тия... преди 2 години
Едно АнтагонистичноГълъбче срещу ИцоПанчугата...ХВАНИ ЕДИНИЯ ПА УДАРИ ДРУГИЯ...единия лъже нагло по Соросоидски,а другия маже с голямата баданарка неолиберално...!
8
3
 
22
 
! Отговори
Интересно... преди 2 години
...на тия изявени мозъци досегашните военни действия в Донбас им са се сторили напълно нереален сблъсък, над 15 000 загинали от 2014 насам, но сблъсъкът - нереален...
7
7
 
18
 
! Отговори
оня преди 2 години
А да ми каже политолога кога руски самолети са нарушили нашето въздушно пространство.*** само едно нарушение да докаже
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все по-близо ли? Войната вече започна. Руснаците от месеци се готвят за нея. Тея войски не са случайно там точно сега