Петков: Приоритет е извеждането на българите от Украйна

Премиерът осъди остро действията на Русия като недопустими
Обновена: 24 фев 2022 14:46 | 24 фев 2022 10:20, Веселина Йорданова
51
Петков: Приоритет е извеждането на българите от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъждаме остро действията на Руската федерация, това е недопустимо и България ще бъде партньор, който ще говори в един глас с ЕС и НАТО. Това каза премиерът Кирил Петков след извънредна среща при президента по кризата в Украйна.

Още по темата
Българските институции рабоятт рамо до рамо всички координирано, изготвяме ясни планове по очертаните приоритети, каза той.

Петков посочи като приоритет номер едно извеждането на българите от Украйна. С Министерството на транспорта организираме сухопътен транспорт, информира премиерът.

Ще бъдат организирани бази в хотели съвместно с Министерството на туризма, за да можем да приемем евакуираните. Организираме с МВР и ДАНС бързо обработване на данни на тези хора така, че да можем да ги приемем, обясни той.

По приоритетите за енергийна сигурност се готвим с най-различни планове срещу рисковете, които може да нанесе конфликтът, стана ясно от думите на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
На снимката са политическите предатели на националните интереси на БЪЛГАРИЯ!!! За огромно съжаление и Радев е сред тях!А фъфлещия Киро,който говори за барикади,да си стяга парцалите и заедно с Пасито,Ленчето кремчето,Ал Йо и всички наредени на снимката майцепродавци да бягат към Украйна!Барикадата е там! Ние,80% от БЪЛГАРИТЕ не искаме никакви барикади заради чуждите хищнически интереси на Байдъновци и сие,които побъркаха света заради ненаситната си алчност и патологична агресия! Браво на ПУТИН!!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бачи Кире сменя приоритетите през ден според вятър. Мчера приоритет беше армията, Македония, магистралите. Днес гледал новините и решил, че ще са българите в Украйна. Свършена работа "зиро", в нефовия случай 00
33
2
 
8
 
! Отговори
А преди 2 години
Най голямата ми грешка когато гласувах за ПП съжалявам
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война казвате е Не приемлива през ХХI - ви Век ДА така е ...., а ВойниТЕ ! на САЩ да Не би да бяха през ХIХ - ти Век ...къде Ви бяха санкциите смелчаци ??? Тези Ваши Санкциий ще ми докарат хляба да надхвърля 4 лв. Контрасанкциятя ще вдигне Газта и Медведев каза Честито на Европа .. Цената на Хляба да бъде и 10 лв. Петков и Радев НЯМА да го КУПЯТ , а ще им е ПОДАРЯВАН БЕЗПЛАТНО за папане
31
0
 
3
 
! Отговори
Лоялен преди 2 години
Киро си вдигна заплтата със 1000 лева а хора ваще с колко?Срам и позор за всички българи на нас кой с колко е заслужил той най много е заслужил мишка такава протести и да се маха от България
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрийте го този Кирчо, всички виждаме, че две изречения не може да каже!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кирето не знае къде се намира. С тая детска градина нищо добро не ни чака.
28
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
я стига с тези българи кои се е засилил да идва в българия стига с тезипрос-то-тии че ни писна от сутринта по медиите само това слушаме коментираитезащо сащ удари югославия 1999 г с чия санкция защо нато се разширява наизток и застрашава русия колко години само санкции на русия сащ не се спряхавируси ваксини конфликти сега и воина спретнаха уж за украина да ама не
27
1
 
6
 
! Отговори
ьььььььььь преди 2 години
Абсолютни неадекватни марионетки. Стига глупости и слугинаж.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е , че си вдигнахте заплатите със 170 %
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите марш в Русия. Няма мир от тез пияни глави!!!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамката още ли не са разбрали че 85 процента от БГ народа не иска ЕС и Нато. какво добро получихме от ЕС освен високи цени мизерия глад и смърт. За 14 години след приемането ни в ЕС мизерията е тотална. Ало Фелибиеца ти си имаш 700 000 долара и 20 000 долара джобни а питаш ли ни нас че вече нямаме пари и за хляб да купим на децата си. Не теб не те интересува нито оня дето Херо му завря юмрука изотзадека вас ви иинтересува да крадете и да унищожавате. Русия за трети път ще ни освободи.
23
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кирчо, ти на коя страна си? На страната на тази мумия, чието тяло още не се знае каква сила го държи? Където се опитва да манипулира такива като тебе?
22
0
 
6
 
! Отговори
Sd преди 2 години
Върнете бессарабските българи ги разделете по селата по подходящ момент няма да има
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Кико още не му дрънчи на война. Засега анализирва дали да организира посрещането, трансфера и настаняването на украински туристи.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕУТРАЛИТЕТ! За това хората ви избраха. Защото вярваха, че при евентуален проблем ще сте неутрални. Не го ли направите, ще бъдете изметени от народа. А на народа много му се събра на посредък. Решението е само едно - пълен неутралитет, всичко друго ще го смятаме за национално предателство!
19
1
 
10
 
! Отговори
Киро Манделата преди 2 години
Анализираме ситуацията. Продължваме промяната.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетихте се. Обикновените хора не са били приоритет на нито едно правителства управлявало ни през последните 30 години.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи защо разходите за персонал на министерски съвет са увеличени с 170 % за 2022-ра спрямо 2021-ва ?
16
2
 
14
 
! Отговори
перко преди 2 години
След дъжд качулка! Сменихте шефа на " Булгаргаз" и вместо да се пълни хранилището в Чирен новите продадоха газта! Не ми дрънчи на война! А на криза дрънчи ли ти Киро? Ти си невменяем, но народа ще пати!