Колко рискова е смяната в МО в разгара на войната в Украйна?

Прогноза: Войната ще приключи до края на седмицата
Обновена: 28 фев 2022 22:28 | 28 фев 2022 22:25, Веселина Йорданова
109

Рискова ли е смяната на министъра на отбраната в разгара на войната в Украйна?

"Изненадах се от тази новина, защото Стефан Янев е доказан професионалист и като типичен военен знае, че трябва много внимателно да се говорят и да се предприемат действия, чиято отговорност е свързана с държавността и защитата на националния интерес", заяви експертът по международни отношения проф. Нина Дюлгерова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Това е един нетрадиционен ход в такава ситуация. Министерският съвет трябва да излиза с единна позиция", смята бившият председател на комисията по външна политика Димитър Гърдев.  

Професор Дюлгерова посочи, че проф. Тагарев, предложен от премиера Кирил Петков за военен министър, бил малко по-послушен и това я притеснява.

"След като говорим за професор това е академична длъжност, която дава възможност да говори повече в сферата на теоретичните познания и доста по-малко в сферата на практиката. Надявам се той да запази националния интерес на България", допълни тя.

Според проф. Дюлгерова войната ще приключи до края на седмицата и Украйна трябва да приеме това, което ѝ предложи Русия.

"Украйна няма да остане в тези граници. Държавата няма да бъде същата. Залогът за тази война е поставен в началото на самата политическа кариера на Владимир Путин. Той не може да си позволи да загуби точно тази война и точно в Украйна. Страната е част от стратегията на Владимир Путин за притискане на европейските държави и САЩ за изработването на нова система за сигурност", посочи Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Професор Нина Дюлгерова е на мнение, че в скоро време Москва и Вашингтон ще се разберат, защото там е ключът за решаване на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против сънародници с мнение, коменрарът ми е за тия предатели дедо тролят по цял ден за чужди интереси, прославят и канят някъв техен нов цар, но май са си легнали вече, утре трябва пак да изкарват хартийки за тапети, ако ти не си такъв и си се обидил, сори не е за теб.
63
5
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Ами какво да те коментирам, когато искаш да убиваш сънародници, заради изказано мнение. Жалка работа.
62
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък смятам че ако обесим българските ватенки ( нямам нищо против руският народ а само българските предатели) върху паметника на сациалиските предатели и после го зривим ще сме по добре.то ако погледнеш адвам събират по 20 лайка за възхвала на пууткин и като се има предвит че имат по няколко профила, не са чак толкова много сухите пръчки, трябва да се разграничим и ще живеем по добре от несъстоятелни комплексари нямаме нужда.
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли мислите, че Стефан Янев е непослушен? Че страдаме от къса памет, така си е, но нима е възможно да сте забравили, че този човек беше служебен премиер? Забравихте ли какви "непослушни" ковид мерки въведе, някакви сертификати, и едни заявки за някакви самолети имаше и май искаше чужди войски в България?Легенди, легенди. Голям маркетинг, промотиране за наивници.
60
3
 
13
 
! Отговори
Слабо!!! преди 2 години
Дайте да се съсредоточим върху хуманитарната помощ и коридорите за българите от Украйна, за да не си играем на предсрочни избори, че пари няма да има за нищо
59
7
 
12
 
! Отговори
Явката преди 2 години
Много е рискова, но когато си Киро-марионетката изпълняваш без да се съобразяваш с нищо. Вижте, че даже не искат да направят партия от ПП, т.е. се готвят скоро да си бегат.Тия двамата неудачници като пуснат и Македония към ЕС ще се изпарят набързо с някой и друг милион. Сега трупат бенефит пред господарите, като плюват по руското джудже, което пък янките подхлъзнаха да се набие грубо с танковете в Украйна и така да наведът руснаците и да го приключат като политик.
58
3
 
19
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Как стана така, че хора, които не са ходили в казарма знаят и претендират, че знаят повече за истинското определение на войната, от други, които и са ходили, и оръжие са носили
57
2
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Никаква. На мястото на един чиновник идва друг. И двамата са чували за война по новините. Ако ще да са изчели на света книжките барут и труп не са помирисвали
56
3
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Най-вероятно Украйна ще бъде част от Русия,иначе неонацистките бурени ще плъзнат пак.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само България!
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми идем, над нами флаг трьохцветний , льотся песни по родним полям! Наш напев подхвативает ветри , и несут к Масковским кубалам! Слава Украини! Само България!
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин напълно прав сте. Генерал Янев наистина е висока класа политик, доказа го и като премиер на служебните правителства. за разлика от него, кирчо има мнооого да се учи. Наистина е опасно, когато един аматъор не зачита по- опитните и знаещите, и си въобрази, че е нещо голямо. Подмазва се на по- силните и не защитава националните интереси.
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бой за Родину, за наш народ! Толкова Вера двигает горами, только смелост города берет! Само Навални !
51
1
 
8
 
! Отговори
Изненадааа преди 2 години
Дано изберете сега българския Сун Дзъ, защото подобни действие сега са безкрайно неадекватни...Хора умират, ние търсим нови таланти и ненужни медийни изяви...
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, Кирчо не се излагай. Когато си политик има нужда от здържаност в исказа и дипломация, но ти не си ги учил тези нещо. Бойко си замина заради тази елементарност и ти вървиш по същия път. Ужасната дума "война" не може да се ползва от висшестоящи. Гола вода си и сам го показваш.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Донбаска пролет - Документален филм
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документален филм
47
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твердо верим ми в Победу нашу, и в твоя Любимия страна! Слава Украини! Героем Слава!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Донбаска пролет
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това действие Киро показа, че е нечии изпълнител. Явно Янев му пречи за изпълнението на чужди заповеди. Някой да не си мисли, че канадеца милее за България. Утре като стане напечено пръв ще хукне за Канада. Той въвлича България в конфликт, но ще плащат хората.