Колко рискова е смяната в МО в разгара на войната в Украйна?

Прогноза: Войната ще приключи до края на седмицата
Обновена: 28 фев 2022 22:28 | 28 фев 2022 22:25, Веселина Йорданова
109

Рискова ли е смяната на министъра на отбраната в разгара на войната в Украйна?

"Изненадах се от тази новина, защото Стефан Янев е доказан професионалист и като типичен военен знае, че трябва много внимателно да се говорят и да се предприемат действия, чиято отговорност е свързана с държавността и защитата на националния интерес", заяви експертът по международни отношения проф. Нина Дюлгерова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Това е един нетрадиционен ход в такава ситуация. Министерският съвет трябва да излиза с единна позиция", смята бившият председател на комисията по външна политика Димитър Гърдев.  

Професор Дюлгерова посочи, че проф. Тагарев, предложен от премиера Кирил Петков за военен министър, бил малко по-послушен и това я притеснява.

"След като говорим за професор това е академична длъжност, която дава възможност да говори повече в сферата на теоретичните познания и доста по-малко в сферата на практиката. Надявам се той да запази националния интерес на България", допълни тя.

Според проф. Дюлгерова войната ще приключи до края на седмицата и Украйна трябва да приеме това, което ѝ предложи Русия.

"Украйна няма да остане в тези граници. Държавата няма да бъде същата. Залогът за тази война е поставен в началото на самата политическа кариера на Владимир Путин. Той не може да си позволи да загуби точно тази война и точно в Украйна. Страната е част от стратегията на Владимир Путин за притискане на европейските държави и САЩ за изработването на нова система за сигурност", посочи Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Професор Нина Дюлгерова е на мнение, че в скоро време Москва и Вашингтон ще се разберат, защото там е ключът за решаване на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски ***, дано сте ме послушали и сте си обърнали парите в някаква нормална валута, па ако ще и левове. Че с тоя курс на рублата, много повече копи-пейст ви чака.
43
3
 
17
 
! Отговори
до Кирил преди 2 години
Кире, малко се пренави. Трябваше ли да ги правиш тези циркове точно сега, защото някой е по- премерен в думите си за войната???Да се излагаме пред цял свят...
42
5
 
1
 
! Отговори
TT преди 2 години
МОСКОВСКОТО НИНЧЕ ДАДЕ ДОБРА ОЦЕНКА НА АНТИНАТОВЕЦА ЯНЕВ...КОЙ ЛИ ПЪК СЕ Е ИЗНЕНАДАЛ...
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42, ти сериозно ли си мислиш че закриха и военните окръжия. Всички пръчове се водят под списък. В случай на нужда ви прибират за по месец колкото да не се спъвате в пушките и на фронта. А кирето с тагаров точно това ще спретнат ако ония продължат да се трепят
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще сменят патриот с продажник - това е риска.
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Риска не се състои в самата смяна, а в причината за смяната. Ще сменят непослушния с послушен. Смяната е вероятно по инициатива на американците. Риска се състои в това, в което ще въвлече страната ни новия послушен министър.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъже от цялата страна получили същите повиквателни - да предоставят в местното военно окръжие данни за своя ръст и размер на дрехи и обувки
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чети вьв факти ако те льжат значи са ни подвели умишлено да се страхуваме за децата си
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на днес.бг че ограничиха пишещите от чужбина
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма абсолютно никакъв риск от смяната на Янев...
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано някоя от национално отговорните партии излезе от клалицията става много лошоЩом търсят запасняци
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв запас, какви повиквателни, от колко години няма казарма?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой досега не е испращал повиквателни за запаса от -93гКакво е договорил канадеца нека се оповести
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега не само повиквателни ще получавате, ами направо под строй и първо запас, а после всичко за фронта, всичко за победата
30
8
 
6
 
! Отговори
моч преди 2 години
Болшевишките копои изплуваха повсеместно и се разливат както нечистотията изпълва канализацията и избива от шахтите при наводнение ! Гнусна работа !
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше Янев да остане, а да сменят всички останали. Сега ще се радвате на магаре тадарево и съревнованието му за първо място със соломончо
28
3
 
2
 
! Отговори
Знака преди 2 години
За кирчо беше като спряха руската телевизия. Янев се е побъркал
27
3
 
16
 
! Отговори
Канадеца преди 2 години
Бих му дал и пари за квартира в канада само да се маха веднага
26
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сега не поискат оставка на правителството с БСП е свършено. И не заради оставката на Янев а защото искат да назначат американец за министър на войната в много опасни времена. Не може канадец премиер и американец за министър на войната . Украинските нацисти избиха 13 000 славяни с подкрепата на американски инструктори . Те са доказали че биха подкрепили ислямисти и нацисти ако убиват славяни ;)
25
1
 
0
 
! Отговори
Има сключен преди 2 години
Мир . Ако дойде война няма да е от там. Освен ако байдън е решил че путин ще го изтласка. в русия не им се плаща да мислят.а В Щатите е обратното