НД "Русофили" с шествие на 3 март, протест в подкрепа на Украйна

Малинов: Признателността към Русия е изправена пред невероятно изпитание
317

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на Национално движение „Русофили“ излязоха на шествие в центъра на София. Малко по-късно пред сградата на президентството се проведе митинг за солидарност с Украйна. Хората призоваха да сме обединени и да отбележим заедно 3 март.

Председателят на "Русофили" Николай Малинов призова във „Фейсбук“: „Нека отворим широко сърцата си за Русия“.

„ Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще! Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас“, пише Малинов.

„Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна“, пише още Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: шествиерусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
20
 
! Отговори
Someone преди 2 години
Днес.бг, защо толкова подробно сте описали действията и думите на тези национални предатели, а няма нито дума и снимка за протеста в подкрепа на Украйна? Поредната тенденциозна и продажническа статия. Имаше защо да ви хакват сайта!
140
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които разбират ви казват да пазите неутралитет, вие се навирате между шамарите. Е, това не мога да го разбера!
139
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минус 9000 руски захватчици за седмица. В Афганистан за 11 години оpките имаха 14000 убити. Скоростта на унищожение на руски завоеватели в Украйна е ускорена поне 300 пъти.
138
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е че ги има тези русофили понеже ако Путин се ядоса на изказванията на Кирил Петков до седмица ще ни нападне а сега като види че има русофили няма да ни нападне.
137
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България застава зад Украйна ! България никога няма да подкрепи агресия и война !Странно нашите русофили и всички на руска страна,които плюят по ЕС,САЩ и запада,ползват поле за изява : FACEBOOK,YOU TUBE,INSTAGRAM,имената са им на ЛАТИНЕЦА там.Странно ми е как на русофилите децата учат и живеят в САЩ ( претседателя на БСП ) Странно ми е как си русофил,а не си бил в Русия,но си бил в Англия.Странно ми е защо си русофил,а знаеш английски ...Много още въпроси имам.В рубли ли са ви спестяванията ?
136
6
 
27
 
! Отговори
хах преди 2 години
От българо-сръбската война насам, когато Русия най-позорно изостави България, и след това когато се обяви против съединението, и след това когато трябваше да ги пердашим в Добруджа, и след това 40 години руски ботуш дето унищожи психиката на народа ни ... от тогава насам, вече повече от 100 години всеки Българин който се мис за русофил е равен на предател и родиноотстъпник
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Бай Тошово време на този ден излъчваха съветски филм.
134
1
 
13
 
! Отговори
От Шипка преди 2 години
Камелия поправи си заглавието.Протеста е в подкрепа на РУсия не на Украйна. Или грешката е умишлена и с цел .Сами направихте така че цяля България да се информира от други източници за всичко!
133
11
 
19
 
! Отговори
Please преди 2 години
Сюреализъм, на тези путинофили директно да им се отнеме българското граждансто и с хуманитарен полет към РАССИЯ!
132
3
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Като напиша НД Русофили в фейсбук и виждам десетки клипове развяващу РУски знамена и скандирай РУСИЯ РУСИЯ РУСИЯ РУСИЯ !!!
131
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой освободител по напред да се кланяме!Кръст не ни остана!!
130
5
 
23
 
! Отговори
... преди 2 години
Кога най-после ще се осигури "зелен коридор" за путинофилите с посока към Азия?...
129
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз обичам Русия и и руснаците и мразя Путин. Русофил ли съм или русофоб?
128
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай си Боже руснаците да дойдат да ни освобобдават пак!
127
8
 
24
 
! Отговори
msm преди 2 години
Слава на Украйна! Да живее България! Путин и кликата около него позорят руския народ! Лъжци със статут на болшевишки диктатори! Неоправдана агресия и смърт, която сеят сред свои и сред чужди! За нарушаването на правата на рускоговорящите в Украйна, няма подадена нито една жалба в международните институции занимаващи се с тези въпроси. Черното зло пълзи - Крим, Донецк, Лугатск, Киев, Лвов! Кои следват! Излъгаха за войната лъжат за всичко!
126
2
 
24
 
! Отговори
Анонимний преди 2 години
Да, за азбуката ни се сетили русофилите, дето Путин каза, че е направена в Македония. хахахаха
125
4
 
21
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Навремето Чингиз хан, като нападнал казвал;- "Бог ме изпрати за да ви накажа за греховете ви". Путин нищо не е научил от дедите си монголите ,освен убийства и зверства . Знае само- "вие не сте народ, нямате право на държава"!
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАааа, правят бе - пшеница, петрол и газ!
123
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката ако му залепя един шамар,каскета му ще се приземи в неделя слелобяд.
122
10
 
17
 
! Отговори
долу русия преди 2 години
Смотаните руснаци никога да не бяха идвали в бг да ни "освобождават"