НД "Русофили" с шествие на 3 март, протест в подкрепа на Украйна

Малинов: Признателността към Русия е изправена пред невероятно изпитание
317

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на Национално движение „Русофили“ излязоха на шествие в центъра на София. Малко по-късно пред сградата на президентството се проведе митинг за солидарност с Украйна. Хората призоваха да сме обединени и да отбележим заедно 3 март.

Председателят на "Русофили" Николай Малинов призова във „Фейсбук“: „Нека отворим широко сърцата си за Русия“.

„ Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще! Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас“, пише Малинов.

„Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна“, пише още Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: шествиерусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
6
 
24
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 2 години
До Натовеца - Много съм видял ,много съм преживял но никога не съм вярвал ,че Русофилите са такива продажници.Русия в момента убива жени ,деца лишава от нормален живот милиони хора не само в Украйна ,а и самите руснаци.Права е Митрофанова да ни нарече *** защото докато бяхме със СССР бяхме такива.Не на войната ,не на Путин мир и спокойстие за Русия и Украйна.
160
6
 
19
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Ето и НД "Путинофили"! Те не са никакви русофили! Те не знаят руски, не ги вълнува руската култура, не протестират да има повече постановки на Болшой, те искат Путин за български цар! Захласват се по оръжията му!Одобряват братоубийството. Ярък пример е предателят Малинов, чиито срещи в Москва бяха изключително с агенти от КГБ/ФСБ, за увеличаване на путинската пропаганда у нас! ПРЕДАТЕЛИ!
159
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ама точно заради ей такива недоносчета с старани фамилии заради тях хората са разединени и объркани.Кои бе недоносче кои отрича саможертвата на руските, финландските, украйнските народи за свободата на България защо се стрмиш малко човече да настройваш хората да интриганстваш по такъв жалък начин.Гледах те малински как те награждаване Путин а бе ти си ЕГАТИ и ближи *** без грам достойнство можеше спокойно да му вържеш и обувките.
158
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До утре очаквайте голяма руска провокация по руско украинската граница с много убити цивилни руснаци, а утре очаквайте въвеждане на военно положение в Русия и мобилизация на стотици хиляди оpки които да воюват срещу агресора Украйна който е нападнал вероломно Русия. Путин има толкова акъл и само това може да направи за да не бъде унищожен от собствения си изключително глупав и податлив на лъжи народ.
157
27
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много тролчета тук, ей? Всеки 30 секунди един и същ коментар? Паника? Осрахме ли се? Българския народ не ви се връзва на западната пропаганда май... Я си сложете маските и бустерите и по-тихичко - така или иначе никого няма да убедите с тъпите си коментари...
156
7
 
31
 
! Отговори
Ееех преди 2 години
Добре, като толкова много обичат Русия, какво правят тук.
155
6
 
25
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Този предател защо още не е в затвора ? Пак ли страх от путинистите ? Никой от тези национални предатели не е ходил в Батак, Копривщица, Панагюрище, връх Вола...те излизат само на 9ти септември и 3ти март. Срам и гнус.
154
11
 
33
 
! Отговори
Блъди Мери преди 2 години
Скрийте тази публикация защото тя срамна за българският народ и държава, в момент в който целият свят е зад Украйна и е Украйна, да се показват лица на путинисти подкрепящи геноцида над украинският народ е престъпление, а субектите застанали зад подобна кауза са престъпници и трябва да се третират като такива ... !!!
153
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предатели и фашисти това сте русофилите в момента
152
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
163.......Нема те нападне Путин бе, спокойно. Са мо като гледа каква е политическата ситуация, и колко динамично се променя живота в БГ, седи и ни се чуди на акълите. Те дори тези от НАТО и ЕС взеха да се парализират с нас. НАРОД КОЙТО СЕ САМОУНИЩОЖАВА, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН. ИЗПОЛЗВА СЕ ЗА ПРОПАГАНДА. АААААА, ЗАБРАВИХ-ЧЕСТИТО ВИ ПОВИШЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ.СЕГА ЧАКАМЕ И СМЯНАТА НА ЛЕВА С ЕВРОТО.,,,,,,,,, СЯ СПОКОЕН ЛИ СИ
151
3
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Предлагам другарката Нинова да си прибере синчето от САЩ! Нали е путинстка. А, Рафаелчо се премести наскоро от Манхатън в Калифорния.Отворете си очите най-после за тази продажна червена шайка! Аман от баламурници!
150
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези Братята им в Русия ги чакал глад.Нека отидат там да се радват на Путин.Каквомпрвят тук при нас Ние сме НАТО и ЕС.Путин и Лавров нарече агресори и неприятели.Да си ходят при Путин.Зашо работят в Америка ски компании и ползат налагат на народа на Европейския съюз и на неприятелите от НАТО.Смело и към Русия.Ако е необходимо ще Ви помогна за билети.
149
6
 
23
 
! Отговори
. преди 2 години
Вижте в репортажите от Масква какви коли карат московчани. Няма лади и москвичок.Всичко е Мерцедес и БМВ. Време е да спрем това.Нека да си карат танковете и БТР-те , нашите русофили да си купят лади - очень харошие. И още нека нашите русофили начело с Корнелия Нинова да си върнат децата от САЩ и Европа и да ги изпратят да учат в Масква и Казан.Корнела да даде пример и да я последва Деса - мерцедеса.
148
23
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Троловете на козяк са вдигнати по -тревога след като видяха българският народ какво иска на шипка !Сега тролят извънредно и спамат ,едини и същи само пишат еднакви работи и си цъкат минусченца с ви пи енче ,!Жалки хибридчици !Спамете тука и цъкайте палчета ,идваме за вас във реалният свят !НАТО И ФААЩ ВЪН СЛАВА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!
147
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този парад на наглостта защо е разрешен и защо шпионина Малинов е на свобода?
146
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 166 Стига с този неутралитет. Русия е агресивна и същевременно страхлива държава и винаги напада най-страхливите и невъоръжени като България. Ако България е достатъчно въоръжена и смела Русия никога няма да я нападне. Днешната трагедия на Русия в Украйна е продукт на пълната заблуда на Русия че Украйна слаба и беззъба и може за 2-3 дена да бъде смачкана. Русия днес си счупи зъбите В Украйна по същия начин както си ги счупи СССР при агресията си срещу Финландия.
145
10
 
23
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Тези комунисти умишлено го разиграват този театър точно по време на войната в Украйна.50 едеота:)дразнят хората и чакат да им писне и да излязат и да ги заритат на улицата.После Малинов ще пише писмо на Путин,че в България бият Русофилите:)Да ама тук Путин няма да посмее,защото за разлика от Украйна,България е в НАТО и ше го подпукат.
144
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те на снимката повечето имат руски лица. Самите руснаци излезли да "празнуват"... А и тези руснаци какво общо имат с онези? Ако руснак е болшевик, той не е монархист, следователно не е и белогвардеец, а именно белогвардейци са Освобождавали България от османско владичество.
143
13
 
32
 
! Отговори
РР преди 2 години
Русофилите не са българи, а продажни рубладжии!
142
4
 
22
 
! Отговори
Please преди 2 години
Този чат е доказателство за това че живеем в свободна държава, в РАССИЯ подобна дилема за и против *** не съществува! Да живее свободното слово, а и русофилите да ни забавляват със дивашкия си вкус! Да живее България, честит 3ти Март!