Заков: Победители от войната в Украйна няма да има

Военният министър заяви, че България ще бъде защитена
Обновена: 6 мар 2022 22:10 | 6 мар 2022 22:09, Веселина Йорданова
151
Заков: Победители от войната в Украйна няма да има
Снимка: БГНЕС

Трябва да се вземат бързи решения, свързани със сигурността на България и НАТО, свързани с капацитета на ВВС да изпълнява функциите си. България трябва да продължи да изпълнява функциите си по отношение на въздушното пространство на НАТО. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Драгомир Заков.

Решението е първо в наши ръце. Най-напред е на България, оттам нататък в случай на необходимост можем да търсим някакво съдействие от наши съюзници, посочи Заков.

Той каза, че няма информация, че страна членка на НАТО е готова към момента да предоставя самолети.

Няма взето решение за самолети за Украйна. Ако се вземе решение за муниции към Украйна, да, но това не е на дневен ред в момента. Украйна се нуждае от муниции и оръжия, за да защитава целостта си. Но дали България ще предостави, сме в процес на изясняване на такива възможности. Има изисквания по отношение на мунициите, на всичко. Трябва да се преценят исканията спрямо възможностите. Ако Украйна има необходимост в момента, най-вероятно бих го защитил това решение, но то е на Министерски съвет, подчерта Заков.

Плановете на НАТО са ясни, нека българските граждани да са сигурни, че България ще бъде защитена. В рамките на дни можем да получим помощ ако се наложи, посочи Заков. Путин не ни изненада, основният въпрос беше дали ще посмее да направи това, което направи, посочи той.

Войната в Украйна е братоубийствена. Видяхме, че Путин взе ирационалното решение в момента, в който дипломатическата опция беше на масата, добави Заков.

Какъвто и да е изходът от тази война, победители няма да има, категоричен е военният министър.

Нямаме притеснения за бомбоубежищата на наша територия, има липси, които да се запълват. Няма нужда да се ползват в момента, няма нужда да се купуват йодни таблетки и да се пият, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще се предават целокупно за паница качамак. Ба си тъ пото е Путин! Този да не е с метастази в мозъка?!
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73:със самолетчета ще ги опоскат, с диверсионни групички, с взривове на пътища и мостчета, с отрязване на доставките на храна и гориво. Путин се надаше урките да му цунат .. за, но не би!
55
8
 
8
 
! Отговори
Метаморфоз русофилис преди 2 години
Ха-па-ха, до вчера русофилите ни убеждаваха че Русия ще победи, а днес съвсем посърнали ни убеждават че победител няма да има. След два дни съвсем унизени ще преглътнат и загубата на Русия.
54
7
 
8
 
! Отговори
До войната преди 2 години
Как ще си изтегли войската Русия? Като патки на гюме са край Киев. Подмамиха ги да навлязат дълбоко в Украйна и сега ще ги опоскат на връщане. Путин направо да се самоубива!
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заков, Заков, и ти си същата руска хибридка като командващият генерал на село Поповица Стефан Янев.
52
4
 
3
 
! Отговори
Войната преди 2 години
В Украйна е от типа - бий Самара да се сеща коня. В такъв смисъл в нея победител няма да има, защото формално Русия няма за какво да воюва с Украйна. Максималното, което може да постигне е това, което и сега има, но не се спазва - декларация за неутралитет. Така, въпреки ослушване то НАТО в лицето на САЩ е противника на Русия и е много лицемерно да се пролива кръвта на украинците вместо да се тръгне на директни преговори Русия - САЩ.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60: Русия постъпи глупаво. Да, подведоха я, но кой им е крив на руснаците, че се вързаха?! Единственият изход за Путин е гражданска война в Украйна, но такава няма да има, вече всеки украинец мрази Русия. Адски тъ-по постъпиха руснаците и интересното е, че се връзват за Н-ти път на същия номер. Русия трябва да се съсредоточи да запази териториалната си цялост, защото целите на САЩ са да я разпаднат на съставните и републики.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Победител от войната е винаги този, които я създава! А именно сащ! Живеем в гаден свят, в които по хитрия и безкруполния побеждава.. Хората сме алчно племе и не можем без войни, унищожаваме животните, себе си и планетата си! Най добре да идват извънземните и да се свършва или някой да натисне червеното копче, все тая. Русия и сащ имат достатъчно ядрени бомби да унищожат човечеството дори ако някоя от тях ги взриви на своя територия! Масовото измиpaнe винаги е било само въпрос на време!
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да подава оставка и да се възнася, щото друга опция няма!
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оскубани вежди епилирани крака подържат ли форма ?
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победители няма да има,но какво прилапат ще си го поделят и на други няма да кажат щото считат,че са защитили бизнес план и ония им го зачитат,като за туй ги претеглят на кои колко да пуснат като допуснати до по-малката част от пакета,а по голямата за тях големците защото и преди такива са били,а победители и победени може да няма,като преди,но и вождовете им са били тръгнали заради бизнес планове също защитени пред ония не заради идеи,а за материални блага обвързани революционно с материализма.
46
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заков,изобщо не си в час с целите на Русия. Тя не иска да завладява Украйна, нито Киев. Въоръжените бандитски и неонацитски групировки н Украйна трябва да бъдат разоръжени. НАТО няма работа в Украйна. Между другото преди малко прочетох, че по документи не съществува независима държава Украйна, тъй като не е регистрирала границите си в ООН. Последно такава е извършена през 1991 година. Така че, ако се гледа по документи, това, което се случва не може да се приеме нито за война, нито за инвази
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, Украйна окончателно се откъсна от Русия, явно не е могло да стане без бой. Наистина САЩ умеят да водят войни с чужди ръце и това е една от най- виртуозните им операции- накараха Русия да се самоубие.
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много по-различно е битките да са словесни.
43
5
 
13
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
Победители от войната са САЩ, в краткосрочен план за това и се разпали този конфликт 2014, но беше подготвяно още по-рано. В дългосрочен план печелят Китай и Индия без да са го искали. Губи Европа за жалост, но най-вече губи истината и човечността. В интернет големи битки без жертви, но много ранени в главата.
42
0
 
0
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
Лош сън.....вихрушка от север...и от нея излизат три чудовища....след малко и четвърто ...
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% от военната техника на Русия нахлула в Украйна е унищожена за 10 дни. Останалите 70% изпитват ограмни логистични трудности. Много трудно Русия успява да достави гориво за техниката си. Като правило украинците унищожават най-напред цистерните с гориво и едва след това другата бойна техника. Солдатите са оставени на произвола на съдбата от военното ръководство на Русия. Силите на Русия са изчерпани докрай а Путин не прави нищо за вкарване на нови сили от страх от мобилизация което ще е краят.
40
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се надяваше, че ще ги приемат като в Крим:с руски знаменца и цветя, обаче ги подхлъзнаха със същата схема, както подхлъзнаха Милошевич.1. Украйна с всеки следващ ден се отдалечава от Русия необратимо.2.Многохилядна руска армия е оградена от враждебна нация в чужда територия:тези нещастници как ще се приберат- не знам.3.ООН тепърва ще разкоства Русия.4.Цялото Путиново поколение отива в историята.5. При цялата ми симпатия към руснаците никой не им е виновен, че са глупави.
39
0
 
0
 
! Отговори
Такава преди 2 години
Е уговорката.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам, ама накрая пак ще сме най-зле, това е сигурно!