България не би подкрепила санкции за спирането на вноса на руски петрол

Това било решение, което не можем да си позволим
288

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането на вноса на петрол, България няма да ги подкрепи, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков.
Още по темата
По-рано в интервю за Ройтерс той каза, че България подкрепя санкциите срещу Русия, но вероятно ще търси изключение от евентуална забрана на вноса на руски природен газ и петрол.

"България би подкрепила всякакви мерки, защото ние наистина сме против войната, но за тези две - вноса на нефт и газ, може би ще поискаме изключение... Нямаме текущи алтернативи в момента, ние сме твърде зависими", казва Петков пред Ройтерс.

"От санкции до санкции има разлики и тези, които можем да подкрепим го правим, а тези които не можем да си ги позволим, не ги подкрепяме. Ако спре петролът от Русия, имаме проблем", призна той по време на блиц контрола в НС.

Премиерът увери, че се ръководи изцяло от националния интерес.

"Когато видим славянска държава да стреля с ракети по мирното население на друга славянска държава, България ще говори за тази неправда с правилната терминология, използвайки думата война и няма да се скрием и да сведем глава. Когато руската посланичка използва обидни думи срещу българските институции, я привиках и поисках нейното извинение", каза той в отговор на изказване на Цончо Ганев от „Възраждане“.

„За разлика то вас, които се срещнахте с нея и не знам за какво сте си говорили, но явно не да поискате извинение от името на българските институции“, обърна се Петков към Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: санкцииКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Честит 8-ми март на Киро и Асан, Спецата да ги ашладиса :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Аз като ве казах, че март месец ще ядете на Рундю ушите не ми вярвахте, пък още даже не са освободили цената на битовия ток.
112
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще намерят на кого да продават газ и петрол, хич не са опрели до нас. Не те, а ние сме потърпевшите от санкциите.
111
4
 
26
 
! Отговори
Aco преди 2 години
Русия се е обвързала с големи договори за Азия и ако Европа се опъва, газта заминава натам. Ние ще мръзнем и няма да имаме гориво, американците си имат всичко. Помислете върху това! Европа ще рухне икономически преди да може да се изправи, защото Америка ще ни подкрепя само с пожелания и усмивки!
110
3
 
8
 
! Отговори
до 136 преди 2 години
Те не проверяват за правопис, ти говориш за глаголи...
109
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле погледни се отстрани.Като Мустафа си пелтечиш и се изказваш като не си в час с нешетата.И не казвай от мое име за кой съм във война .
108
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Тодор Живков когато бяха наложени тежки санкции на СССР заради Афганистан, България беше станала основен донор на СССР за твърда валута. Получаваше петрол от Русия, преработваше го в Бургас и продаваше бензина и дизела в Италия на италианската мафия. Доларите от продажбите отиваха в СССР а на България имаше трохички. После ни усетиха схемите и бастисаха и България. Та наш Киро е решил да повтори подвига на Тодор Живков, ама тоя подвиг свърши много зле през 1989г
107
4
 
11
 
! Отговори
Островски преди 2 години
кирчо и всички 240 предателя трябва да вземат наградата - НАЙ - ДОБЪР ПАРАШУТИСТ НА ГОДИНАТА толкова спуснати от небето и гората хора , сложени в парламента за не съм виждал никъде другаде из Европа , а доста съм я обиколил да знаете !!!!!
106
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми подрепете бе. Приемете украйнските мъже - юнаци у нас, настанете ги в хотели, дайте им 1200 лева а нас мобилизирайте и пратете да се бием за Украйна.
105
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям залък хапни , голяма дума не казвай ! Да управляваш държава и да отговаряш за благоденствие и сигурност на хора не е като да си собственик на фирма . Тук се иска да мислиш преди да кажеш и действаш . Какво се получава сега ? Киротанцува танго , две напред иеднаназад.Скороще почне да дава само назад , защото не слуша какво казва народа , а се влияе от чужди мнения. Студът е ппрекършил доста от враговете на могъщата и сега ще помогне срещу заблудения запад .Иде глад и студ и осъзнаване .
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справка: глаголът страхувам се е възвратен. Глагол страхувам: аз страхувам, ти страхуваш няма. Пръкването на тази глаголна форма в журналистическия жаргон напоследък, е някак си показателна за състоянието на медийното мислене и поведение.
103
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, не си в детската градина. Като не подкрепиш санкциите те ще се стоварят и върху България и тогава ще стане сто пъти по зле отколкото ако ги подрепиш.
102
17
 
7
 
! Отговори
Joro преди 2 години
И 5лв да стане бензина ще оцелеем! Но Русия без да продава не съм сигурен!
101
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно неграмотно изказване. Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането на вноса на руски петрол, това че България нямало да ги подкрепи, с какво ще промени решението на ЕС. ***, излиза, че суверенитъетът и независимостта, за които постоянно говорите, са ви отнети. Колониални васали сме.
100
7
 
4
 
! Отговори
измислици преди 2 години
стахувам се възвратен , мисловен глагол все едно да кажеш той ви спомня той ви смее неправилна форма на спр
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да пишем на Харвард да върнат парите за обучението на Кирчо, защото на нищо не са го научили!
98
14
 
11
 
! Отговори
Прасунгера от Банкя преди 2 години
Петко се опитва да направи нещо, за разлика от бламиращите го манипулатори като Тиквунски, Копейката, Пеевски и други алчни прасета.
97
1
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Путин ще го спре. Хич няма да те пита теб!
96
10
 
43
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Какви "санкции" бе kpeтeн, Русия сама ще врътне кранчето след като ни обяви благодарение на теб за враждебна държава. Тук в България си вече най-омразенто и противно същество - БЕЗРОДЕН ПРЕДАТЕЛ. Заради слугинажа ти цените излетяха в космоса, не си мисли, че само защото си пoдмeтka ще ти се размине.
95
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 118Ако някой беше продумал на тази маса ще се събуди в Сибир нали (ако се събуди)?Руснаците се надцениха не са готови за такъв тип война. Не очакваха отпор и от Украйна. Сега Путин трябва да унищожи цяла Украйна за да излезе нещо както победител,че да почнат истински пирни преговори.
94
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С голи ръце мечока да бориш, много акъл се не иска...Ербап Петко.