България не би подкрепила санкции за спирането на вноса на руски петрол

Това било решение, което не можем да си позволим
288

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането на вноса на петрол, България няма да ги подкрепи, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков.
Още по темата
По-рано в интервю за Ройтерс той каза, че България подкрепя санкциите срещу Русия, но вероятно ще търси изключение от евентуална забрана на вноса на руски природен газ и петрол.

"България би подкрепила всякакви мерки, защото ние наистина сме против войната, но за тези две - вноса на нефт и газ, може би ще поискаме изключение... Нямаме текущи алтернативи в момента, ние сме твърде зависими", казва Петков пред Ройтерс.

"От санкции до санкции има разлики и тези, които можем да подкрепим го правим, а тези които не можем да си ги позволим, не ги подкрепяме. Ако спре петролът от Русия, имаме проблем", призна той по време на блиц контрола в НС.

Премиерът увери, че се ръководи изцяло от националния интерес.

"Когато видим славянска държава да стреля с ракети по мирното население на друга славянска държава, България ще говори за тази неправда с правилната терминология, използвайки думата война и няма да се скрием и да сведем глава. Когато руската посланичка използва обидни думи срещу българските институции, я привиках и поисках нейното извинение", каза той в отговор на изказване на Цончо Ганев от „Възраждане“.

„За разлика то вас, които се срещнахте с нея и не знам за какво сте си говорили, но явно не да поискате извинение от името на българските институции“, обърна се Петков към Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: санкцииКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
17
 
5
 
! Отговори
ъхъъ преди 2 години
Руснаците имат икономика която е базирана предимно на продажбата на ресурси нефт, газ, метали .. т.н.Близо 70% от приходите им са от нефт и газ, сложат ли им ембарго нещата за тях стават драматични като във Венецуела
132
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Не помни какво е казал преди дниДостоен заместник на бацоДовчера бе за най строги санкции днес няма да подкрепи
131
6
 
13
 
! Отговори
ПростаКиро преди 2 години
си мисли че от него зависи нещо. Поне си мислеше, сега вече пада на колене пред съответните хора, та барем се смилят.
130
11
 
20
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
Не знам как се чувства Русия когато снабдява с газ и петрол страни който пращат оръжие и наемници да убиват Руснаци.
129
8
 
22
 
! Отговори
Боже опази преди 2 години
Неможе да му се вярва и на една дума нали подкрепяше най строги санкции вчера за бензиностанцията с ракети - като скочат още цените на всичко хората ще ви изметът
128
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сетил се Киро ***, че нямало нужда да се моли, а може просто да си каже, че няма да участва в самоубийствени дивотии. Иначе ония там брюкселските зелки, да метнат 10 милиарда евро кеш компенсации и тогава да лаят за санции
127
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логиката на местните сороски сви.ни е че като им спрем на русия валутата щели да спрат войната. Те не воюват с валута, а с оръжие, което си произвеждат сами, и ядене имат и половината свят продължава да купува от тях. Ще рече въпросните грантояди искат само ние да страдаме
126
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха кви санкции, кви пет лева. САЩ и Русия си търгуват и си разграфяват Украйна. Българи яжте, пийте влезнахми официално в ЕС, вече и тук ще има евтина работна ръка.
125
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актъорско майсторство ли е учил вьв харвард
124
12
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Алоо дечица, промените в една занемарена и ограбвана държава не стават за 3 месеца. Стига сте грачили като откачени. Имаме множество кризи и война в европа няма никакъв шанс нещата да са по добри от това което е вв момента независимо кой е на власт.Престанете да плюете и мрънкате
123
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, комyнягите те подвеждат с тези санкции. Искат да те свалят затова те подкукоросват да се обърнеш срещу Запада и да показваш мускули и топки. Мускули и топки се показват само срещу гoведaта от Русия, а не срещу тия от които чакаш солидарност и подкрепа.
122
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, *** те подвеждат с тези санкции. Искат да те свалят затова те подкукоросват да се обърнеш срещу Запада и да показваш мускули и топки. Мускули и топки се показват само срещу гoведaта от Русия, а не срещу тия от които чакаш солидарност и подкрепа.
121
5
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Тоя е испечен льжец - преди дни ревеше , че русия е бензиностанция с ракети и ще подкрепи всички санкции даже изгониха за провокация двама руски посланници преди -3 ти мартСега обьрна плочата - като зеленскиАктьори
120
3
 
17
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Браво бе Кире може да ти дойде акъл в харвардската ти глава , ама не чувстваш ли , че си закъснял. Икономист може да си , но не и политик.Политиката е сложна игра.
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тесла е казал, че енергия има в изобилие в пространството свободна за всички. Защо американците не отворят записките му и да свършва тази война?
118
3
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Добре ще е,ако цената на бензина намали трафика по пътищата наполовина(поне :D)...
117
7
 
25
 
! Отговори
ъцз преди 2 години
Киро ще подкрепиш всичко което ти заповядат от американското посолство
116
1
 
13
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Как са тръгнале нещата, са че едем на деда ми дедовио сите...
115
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляват ни румен тъ пото и кирчо просто то!
114
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да подкрепи санкции, защото само така войната ще спре. Няма да има пари да я водят. Ние няма да умрем без руски петрол и газ. Стига се лигавихте, на онези бомби им падат на главите, а вие се притеснявате че ще давате още 20лв за бензин за голфа.