ВМРО иска стратегия за трайно заселване на българите от Украйна

Българското общество да спре да се дели на фили и фоби
Обновена: 19 мар 2022 16:21 | 19 мар 2022 16:02, Анисия Иванова
65
ВМРО иска стратегия за трайно заселване на българите от Украйна
Снимка: ВМРО

България трябва да изработи стратегия за трайно заселване на българите от Украйна. Това е позицията, приета на заседание на Изпълнителния комитет  на ВМРО – Българско национално движение, по повод военната инвазия.

Повод за позицията са както продължаващите военни действия, които водят до все по-чести атаки над цивилни обекти и отнемат живота на невинни граждани, така и зачестилият външен натиск към правителството ни да се включим с военна техника в помощ на Украйна.

"Категорично считаме, че кабинетът на Кирил Петков трябва да отстоява националния суверенитет и териториална цялост на България и не трябва да се поддава на натиск от страна на която и да било държава или съюз. Засилването на военната зависимост спрямо САЩ е вредно. За нас единствено правилният курс е засилване на общата европейска отбрана, а не на американската военна мощ у нас.

За нас най-важната стъпка, която трябва да предприеме българското правителство в настоящия момент, е спешна стратегия за трайно заселване в България на българите от Украйна. Това е реално действие. Това е реална помощ. Гръмките изявления за съвместни роти и батальони с американците и приказките за световен мир няма да спасят нито хората, нито икономиката ни", пише в позиция, изпратена до медиите.

Българското общество трябва да спре да се дели на фили и фоби.

ВМРО добавя, че българите от Украйна, които идват у нас, не са бежанци, а идват в своята прародина и правителството трябва да положи усилия за трайното заселване на тези хора у нас, за оземляването и адаптацията на трудовия пазар.

Правителството да предяви пред воюващите страни българското изискване районите, населени с българи в Украйна, да се ползват с извънвоенен статут. "Това са предимно селски райони в текущия и евентуално предстоящия театър на военните действия, в които живеят стотици хиляди наши сънародници, подлагани и на репресия от страна на Киев в последните години, но и с неизвестна съдба през имперските амбиции на Москва", пише още в позицията.

Според ВМРО силната рецепта за Европа се показва днес от страни като Полша и Унгария – със солидарна европейска и натовска позиция, но с ясно отчитане на националния интерес.

ВМРО настоява България да се застъпи ясно за категорично преосмисляне на т.нар. „Зелена сделка“.

"В този смисъл въгледобивът в България трябва да остане жизнен. България следва да доразвие и ядрената си енергетика – при ясни гаранции да не се изпада в зависимост от външни фактори.

Кризата показва колко важно е българите да са уверени в коректността на своите западни партньори. Ако тези партньори продължават с необоснования натиск срещу българската позиция за Северна Македония, то българското общество с право ще бъде разочаровано. За да започнат преговори с РСМ за ЕС, всички заложени договорености и ангажименти на Скопие трябва да бъдат спазени. Войната ни показа какво значат нерешените проблеми, „замразените“ конфликти и външните намеси", заявяват още от ВМРО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
До АнонименАбе Кавал , въпроса за Българи е а не УкрНацисти ..Говориш тут *** неща .
40
2
 
0
 
! Отговори
филофоб преди 2 години
До като продажните комунисти непрекъснато се тикате във властта,винаги ще има фили и фоби!
39
1
 
3
 
! Отговори
Ханзел преди 2 години
*** къде сте вие бе мушмуроци.... тресе се държавата. Вие сте се покрили и ви нема никакви. Га ядохте кюфтетата първа писта бяхте. Свършиха и в миша дупка.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия ще си живеят царски без да работят. Германците и те най сетне да разберат какво е нацизъм на практика .
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата дето казва че само 200 човека са поискали бежански статут. Защо да искат като те не са бежанци те са курортисти. Но за сметка на нашия народ. Както и при ковитодеветнайсе всичко което става е обратно на логиката. Дано заминат на Запад те в Украйна няма да се върнат щото ще трябва да работят пък в Германия ще ги хранят уж мир да има .
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една част от бежанците са си завоеватели. По принцип. Но нашия народ е селски народ и няма усет няма знание и винаги го лъжат
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да но те не искат да работят и да спазват правила. Имат някаква горделивост но без покритие. Имат се за нещо повече от нас българите, от руснаците, от молдованците и от други които не смея да кажа.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е антибългарско и недемократично. Питали ли са нас българите дали искаме нови и нови и нови господари. Замислете се.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния не са свободолюбиви. Това е клише от соца. Горделиви и претенциозни са. Но без покритие.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не искат да остават в България,какво става за свободолюбивите Украинци.Та тук живяхме 12 години при Боко,както се живее сега при Путин.Беше диктатура и пълна липса на медийна свобода и всякаква друга свобода .
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВРО ще им продадат паспорти. Имат богат опит в тази търговия.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Българската прародина е в Украинаа не в днешна България2.САЩ е наш партньор в НАТО 3.Вие от ВМРО се държахте и се държите с Македония както Путин с Украина 4.Вие от ВМРО сте най-лицемерните,най-алчнаите и най-корумпирани политици в България.Вие от ВМРО сте Путинисти и нацисти
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледайте молдовска телевизия или ходете в молдова и ще видите как молдованите плачат от украинците с тените бендеровски маниери
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай бе... Какви са тия, че се изказват от името на цял народ? Какво значи "трайно заселване"? Какво направи тая "партийна седянка" за правата на българите в оная локва РС-МакеЛенд? Тия бежанци си имат имоти, имат си семейства, роднини, приятели, професии. И не ги сравнявам със сирийците по никакъв начин. Недопустимо е да трупаш някакви политически активи за сметка на нещастни хора. Какво ще работят тия? Не - наистина какво ще работят? Даже дипломите им не се признават. Език не знаят. Какво?
27
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
С какво ще ги привлечете в България,само обещания не стигат,пък и между тях доста бандеровци ще се изпишат българи.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news.
25
1
 
8
 
! Отговори
вмро преди 2 години
задължително с малък шрифт! Ако се чувстват обидени,да идат в "родината" си,там да се напиват и трупат сланини.Регистрирана македонска организация са-вътрешно македонска революционна организация! Тук е България,какви революции ще ми вдигат??
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без референдум ВМРО не може да иска каквото и да било.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЛИ ГИ ЗАСЕЛВАХА ПО ШУМЕНСКИТЕ СЕЛА И КАТО ВИДЯХА ЗА КАКВА МИЗЕРИЯ СТАВА НА ВЪПРОС,КУФАРИТЕ И ОБРАТНО В БЕСЕРАБИЯ...ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ОСТАНА...ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА Е ПОЛИТИКАТА НА ВМРО.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия тумбаци от МВРО няма ли да правят македонска нация.