Петков обеща самолет на патриарх Неофит за Благодатния огън

По-рано от Светия Синод обявиха, че тази година няма да пътуват до Йерусалим
14 апр 2022 16:05, Нели Христова
59
Петков обеща самолет на патриарх Неофит за Благодатния огън
Снимка: БГНЕС

Българското правителство е готово да съдейства като осигури правителствен самолет за пренасянето на Благодатния огън от светия град Йерусалим.

В уверение на това министър-председателят Кирил Петков изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Във връзка с наближаването на големия християнски празник Възкресение Христово премиерът изразява готовността на кабинета да окаже съдействие, считайки че добрата традиция, изградена в годините не бива да бъде прекъсвана.

В писмото си до патриарх Неофит министър-председателят заявява също така готовност за среща със Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

В съобщение от снощи от Светия Синод заявиха, че представител на българската православна църква тази година няма да пътува до Йерусалим на Велика Събота и съответно няма да пренесе до България частица от Благодатния огън за предстоящия Великден.

А от друго съобщение стана ясно, че Светият Синод на Българската православна църква закрива отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и освобождава ст. ик. Николай Георгиев от длъжността "Началник отдел връзки с обществеността", считано от днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
А Борисов преди 2 години
Борисов можеше да го задържите за други неща, но за тези неща ще се наложи Република България да скъса взаимоотношенията си с корпорация БПЦ, а на вас не ви стиска или ви е страх да подведете 800 плюнки и един нацист под съдебна отговорност! Или просто са финансово изгодно!
24
1
 
0
 
! Отговори
Кво съм казал: преди 2 години
Просто казах, че младите хора в България се интересуват повече от Assassin's Creed V отколкото от "благодатния огън" както и от нинджите на Симеон 2 и християнската глупост служеща на Третия райх!
23
0
 
0
 
! Отговори
На едно явно място преди 2 години
Нинджите на императора много по-малочислени и разчитащи повече на стритост, потайност, информация, целенасочени убийства се сблъскали със самурайте на цяла Япония. Легенди още се носят за зверското клане и избиване на нинджите оказали се в капана на невъзможността да използват методите си.Страхотен сценарий за новия Assassin's Creed и то по действителни събития.800 човека няма как да правят 15000 човека и цялата държава на маймуууууни!
22
0
 
0
 
! Отговори
И ще се върнем: преди 2 години
Във времето на феодална Япония, когато властта в държавата е била споделена между императора и шогуна. Хората на шогуна са даймьотата и самурайте. Хората на императора - негова лична гвардия и шпиони са нинджите, които по едно време за нинджите става на въпрос станали много нагли - мародерствали, издавателствали върху цивилното население. И станала сериозна разправия между шогуна и императора довела до една велика битка между самурайте и нинджите. Noma тихият път загубил тази битка!
21
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
До Анонимен25-а комуниста Винету с Мата Хари?
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПростоКиро ако ще праща самолет за подобна дивотия, да плати полета с пари от джоба си, не от бюджета.
19
2
 
1
 
! Отговори
АНТИХРИСТИ СА..!! преди 2 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОКОЛО РАДЕВ, РАШКОВ И ПЕТКОВ...
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето да се качва на тоя самолет и да не се връща.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А въглеродния отпечатък?
16
1
 
1
 
! Отговори
ВБ преди 2 години
Защо Кирил Петков напусна "Да, България"? 2017 година?????
15
2
 
4
 
! Отговори
замисленА преди 2 години
Дали Неофит ще си плати горивото?!
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на атеистите ще осигурите ли правителстмен самолет до Дармсала?
13
2
 
9
 
! Отговори
Та кой преди 2 години
Беше тоя шебек на картинката с обещанията ?! " Татко каза че ще ме води на село,ама друг път "
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са от църкветата щом Изрел разреши на гей двоиките сурогатното маичинство налето общество не ще да се цапа с тоз огън
11
2
 
0
 
! Отговори
ром преди 2 години
Даите ми расо я че одим и че го донесем за наште брятя съм способен ние без огън немоем
10
2
 
12
 
! Отговори
Дежа вю преди 2 години
Помня как се подигравахте на Бойко, че дава Фалкона за болни и спешни случаи и е популист. А това какво е? Първо пуснаха партенката как за първи път няма да има огън. А сега супер кире дава самолета и патриарха заминава за огъня. Колко мило, както казва ергенът. А сега да го даде и на мюсюлманите за байрама.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Култово неадекватни/несвързани с темата коментари намирам тук. Гърбавите *** са с критично ниско качество, но какво друго да се очаква?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриват връзки с общественноста тойст не се интересуват от народа безплатно
7
1
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
кирчо ще плати от джоба си и готово, ефтин популизъм. Попа ще му опрости греховете и гражданите се разотиват доволни по домовете си, както казваше Великия комбинатор Остап Бендер.
6
4
 
2
 
! Отговори
:/ преди 2 години
Хубаво е, че дава самолета, но те дали ще се наканят да отидат? Май не искали заради мерките в Израел. Много антиваксъри в таз църква, мани. И зарад' тях може и да не видим тазгодишен огън.