Без шествие за 1 май в София

Социалистите отбелязват деня под надслов "Достоен труд в мирен свят"
1 май 2022 10:06, Петя Славова
65
Без шествие за 1 май в София
Снимка: БГНЕС

БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и международната работническа солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще е под надслов “Достоен труд в мирен свят”, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
Социалистите в София ще отбележат 1 май с митинг-концерт на лятната естрада в Борисовата градина от 11:00 часа, но без традиционно шествие. В честването в столицата ще се включи и министърът на туризма Христо Проданов, както и представители на синдикатите и на Съюза на българските журналисти. Предвидена е музикална и фолклорна програма. Ще бъде отбелязан и празникът на в. ”Дума” и левия печат.

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще участва в честванията на 1 май в Кърджали. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще бъде заедно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов - в Шумен.

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Във Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще има митинг-концерти и събори. В Ловеч ще се дискутират въпроси, свързани с правата на трудещите се.

Последно БСП организира първомайско шествие в София през 2019 г., показва справка на БТА. Заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Денят на труда премина без прояви, а миналата година левицата отбеляза 1 май с митинг-концерт в столицата и събития в страната.

В същото време учредителите на новата партия "Изправи се България" планират днес шествие до Министерския съвет по повод 1 май. Събитието под надслов "Силата е в хората" ще се състои след учредителното събрание на новата социална формация в НДК, информират от "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
SD преди 2 години
До 26Баси тъпия начин на мислене. Значи ако работя за 10к при средна заплата за страната 1.5к ще съм беден, щото не съм шеф. И понеже има някой, шеф или собственик, който има милион, аз съм беден :D. Бати застреляните типове сте честно...Ми ок. Ако всички изкарваме 500 лева няма да има бедни :D:D:D! *** чугунени тикви
25
2
 
1
 
! Отговори
от киреча преди 2 години
Заплатата на шефа е Зона 51,там влизането е абсолютно забранено!И престанете да зяпате в чуждите канчета,безсмислено е!Гледай в твоето да има кокълче,а ако има и чаша винце хвърляй капата до тавана!Пък шефа ако ще да яде крокодили,той си решава!А мързеливия и завистлив комунизъм просто го забравете,загубена работа е!!!
24
1
 
6
 
! Отговори
9miliarda преди 2 години
Само да декември изчезнаха 9 милиарда. Това са пари колкото да се напълни Зала 1 на НДК
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22, 'шефът навсякъде взима повече. Аз нямам нищо против,' ----- Имаш. Поуката е че който слугува за заплата, без значение какво, винаги ще бъде видян като слуга и ще получава колкото слуга. Той ще е просто по-богат Беден от по-бедния Беден. Това е реалното определение на РАБОТЕЩ-БЕДЕН, защото който работи той е Беден, а който има работници той е Богат!
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нито са леви, нито са социалисти - евтини руски слуги и национални предатели са.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога комунистическата нацистка идеология в България ще бъде забранена? Защо на идейните съмишленици на Хитлер се позволява да правят концерти под вече свалената маска на престъпна идеология?
20
0
 
13
 
! Отговори
Веселяк Петко 2022 преди 2 години
Тези от БСП -то отдавна не са защитници на работника.Какво се дебят по митинги и срещи на 1 май?
19
1
 
4
 
! Отговори
дайте да даде..те преди 2 години
до 7 Тя червеата мечка си е будна отдавна,ами ти,червения мишок,къде се слагаш!?
18
1
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
До АнонименКойто има умения без работа не остава, балък. Аз не съм плашил моите с нищо, и да - заплатата ми като неговата беше вдигната с 2х20% за 8 месеца
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОГРАМИСТЧЕТА ДОЛНИ, като сте толкова умни и красиви защо не изчислите колко получава шефа ви спрямо вас и чистач в шивашка фирма спрямо неговия шеф? На бас ще откриете че между вас и чистача разлика НЯМА защото и в двата случая ШЕФЪТ взима ДЕСЕТОРНО, а ВИЕ взимате ТРОХИ !!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рускиня с Български флаг.Интересно
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 и като се събуди чаршафа в задникка люхман
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркала е флага.Трябва да е с Руския флаг.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тазине объркала флага.Трябваше да бъде с бяло,синьо и червено,а бе със зелено.
12
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Бай Тошо ще го търсите тия неможарите, дето някои от горе трябва да ви уреди. Тоя ден е поредната соц глупост надъхваща парийте. Когато имаш знания и умения, си търсен навсякъде. Февруари викам на прекия ми раководител, вдигате заплатата или пала, и хоп 20% увеличение веднага, плюс нов телефон айфон 13. Оня ден ме викат и от май още 20% увеличение ей тъй профилактично и бонуси за великден. Щото знаят че поне 3 корпорации чакат да ме откраднат. Та поздрави на бай Тошо
11
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 2 години
Аве кой тиебава вече работника!Див Капитализъм е!Пък и работещите и реално произвеждащите нещо са капка в морето на живеещите на техен гръб!Но със сигурност софетата ще спретнат скоро поредния гейпрайд от кълчещи се гъвкавополови,третополови,безполови и такива с неопределен пол и знаятие
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безкласово съветско общество! Да преразпределим благата на Тиквата, Чалгара и мафията!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шествали са едно време когато е имало работещи заводи , хляб и месо за стотинки , ровещи хора по контейнерите е нямало. Сега вече само протести
8
6
 
9
 
! Отговори
Майко мила преди 2 години
Каквото и да се случва, все ще излезе някой със сърп и чук или ще спомене Бай Тошо. Соцът не е идеология. Той е една тежка диагноза. Дерзайте другари, на БСП и други политически тумори им се вижда края.
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари пролетари, развейте червени знамена! Червената мечка се пробуди! Слава на СССР!