Без шествие за 1 май в София

Социалистите отбелязват деня под надслов "Достоен труд в мирен свят"
1 май 2022 10:06, Петя Славова
65
Без шествие за 1 май в София
Снимка: БГНЕС

БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и международната работническа солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще е под надслов “Достоен труд в мирен свят”, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
Социалистите в София ще отбележат 1 май с митинг-концерт на лятната естрада в Борисовата градина от 11:00 часа, но без традиционно шествие. В честването в столицата ще се включи и министърът на туризма Христо Проданов, както и представители на синдикатите и на Съюза на българските журналисти. Предвидена е музикална и фолклорна програма. Ще бъде отбелязан и празникът на в. ”Дума” и левия печат.

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще участва в честванията на 1 май в Кърджали. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще бъде заедно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов - в Шумен.

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Във Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще има митинг-концерти и събори. В Ловеч ще се дискутират въпроси, свързани с правата на трудещите се.

Последно БСП организира първомайско шествие в София през 2019 г., показва справка на БТА. Заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Денят на труда премина без прояви, а миналата година левицата отбеляза 1 май с митинг-концерт в столицата и събития в страната.

В същото време учредителите на новата партия "Изправи се България" планират днес шествие до Министерския съвет по повод 1 май. Събитието под надслов "Силата е в хората" ще се състои след учредителното събрание на новата социална формация в НДК, информират от "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и без парад на 6ти щото туркинята от сащ каза че това е имането на армия е проява на агресия и трябва да се замени с един друг парад
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без шествие, че дане вземе да се превърне в протест, нали?
4
12
 
8
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 2 години
Когато агресорите убиват деца, рушат болници, училища и детски градини с балистични ракети в Украйна, какви шествия??? Дайте оръжия на Украйна хората да защитят Живота си!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте банани
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая колко е *** и долнаа! От сумати години е с Герб. Трябва да бъде вкарана в затвора.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво да шестваме на безработицата и инфлацията ли . Ще го търсите бай Тошо