От превозвачите: Не сме отишли да слушаме за тортите на съпругата на премиера

Не знам кой направи записа, но му благодаря, каза Магдалена Милтенова
7 май 2022 11:39, Елка Василева
164
От превозвачите: Не сме отишли да слушаме за тортите на съпругата на премиера
Снимка: архив, БГНЕС

„Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”. Това заяви по Нова тв Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Още по темата
Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е?  Говореше се на  различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.    

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.  

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат оттук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 99 Прави си, предните за 11 години ни стопиха с 1-2 милиона, ако Киро управлява толкова няма да остане и 1 милион!
95
8
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Киро не е първият, който се държи обидно към хората, т.луп, наскосираковица, кърджалийската, примери бол. А превозвачите и те трябва да разберат, че в момента може и да няма пари за всеки, който иска помощ от държавата. "Хуманните" хотелиери и те искат, нали. Или смятат, че сегашните са длъжни да раздават, както т.лупа е раздавал? Само че тогава нямаше военна криза нито пък с газа и горивата. Лесно му беше да подхвърля и да купува електорат.
94
17
 
9
 
! Отговори
Само Киро преди 2 години
Киро,ако има 11 години ще направи много повече от който и да било до сега.
93
6
 
13
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
Поредното срамно петно в историята на България. Както и поредната национална криза и катастрофа се задава. Кой както може да оцелява държавата е пред разпад и хаос.
92
7
 
12
 
! Отговори
4ера преди 2 години
НАЛИ ИСКАХТЕ ПРОМЯНА - ЕТО ВИ - КАКВОТО СТЕ ТЪРСИЛИ ТОВА СТЕ НАМЕРИЛИ !!!! ВИНАГИ ЗАД ЕДНА ЛИЦЕМЕРНА УСМИВКА СЕ КРИЕ ЕДНО ЗЛОБНО 4ОВЕ4Е - ВИКАТ МУ КЕША - ДА ВИ 4ЕСТИТ !!!! СЕГА ПЕНИ НЕ ПЕНИ ЩЕ ГО ТЪПИТЕ !!!!!!!
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провокирали?Ти 3 часа ще стоиш ли да ти говорят празни приказки?
90
12
 
4
 
! Отговори
_ преди 2 години
провокирали cTe премиера и cTе се държали по непристоен начин
89
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо са облекли тези жълти жилетки, на работници ли се правят?Да бяха си дошли с тениските на вожда си - Банкянския вундеркинд.
88
5
 
12
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Друго си беше Банкянския - професор по Всичко и с престижна диплома от Развъдника за комунистически милиционери в Симеоново. А тоя от някакъв си Харвард.
87
6
 
26
 
! Отговори
Новата власт преди 2 години
Виждаме безобразията на относително млади НЕКАДЪРНИ хора с КУПЕНИ ДИПЛОМИ от чужбина нямащи нито интелект нито акъл нито житейски опит да управляват каквото и да било. Държат се като нагли келееши в пубертет. Спешно някой да оправи жената ни Киро тя горката от години не е била с истински мъж.
86
3
 
17
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Аха значи аз мога да плащам винетки за второкласни, третокласни разбити пътища от тежкотоварни машини а те не можели! Що? Да не ви е бащиния?
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесмен да си в България. Държавата / данъкоплатците то плащат разходите, за теб - само печалбата.
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте разпространявали хибридна руска пропаганда, че със заплатата на Киро се купуват оръжия! Той я прати в Нигерия за да вземе наследство! Пратете и вие, братята нигерийци ще са благодарни завинаги!
83
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много точно го каза г-жа Милтенова, сложи на място Просто Киро, а той стана за резил с тези думи...
82
5
 
12
 
! Отговори
Това е Харвърдски Ум преди 2 години
Да се поклоняваме на величието на на разни богаташчета бизнес предприемчиви иновативни ходещи Харвърди --- простооо Киро Куха лейка ама с много пари и власт.
81
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превозвачите, в крайна сметка какво искат? Държавата, оъново, да плаща на частния бизнес? Да реват на копейкин и бсп за високите цени на горивата. Също и на банкянския...който осигури диверсификацията...която си беше заробване с русия.
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах хвали ли се, или се оплаква колко теста е избъркала Кировица за по 50 лева парчето?
79
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да става - никога повече крадците от ГЕРБ-ДПС на власт
78
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора вместо да се разправяте 5лв ли щял да струва хляба или 10, купувайте от тортите на Линда Простокирова, поне със събраните средства се минира Украйна и се купуват оръжия за дечицата там!
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И децата знаят че бизнесът с така наречените превозвачи се държи от фирми на ГЕРБ и ДПС. Те навремето дори закон си приеха да съсипят БДЖ и да пренасочат пътникопотока към автобусите си.