От превозвачите: Не сме отишли да слушаме за тортите на съпругата на премиера

Не знам кой направи записа, но му благодаря, каза Магдалена Милтенова
7 май 2022 11:39, Елка Василева
164
От превозвачите: Не сме отишли да слушаме за тортите на съпругата на премиера
Снимка: архив, БГНЕС

„Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”. Това заяви по Нова тв Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Още по темата
Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е?  Говореше се на  различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.    

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.  

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат оттук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
4
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Поискали сте тъпотии, които знаете, че няма как да бъдат изпълнени. Всички тези акцизи и био добавки са наложени от ЕС. България просто е сложила най-ниските възможни. Вече е имало предложение именно от наша страна тези акцизи да бъдат премахнати. Или поне да бъдат намалени за България като изключение. И от Европа се ни отказвали твърдо.
75
5
 
8
 
! Отговори
Aa преди 2 години
Който иска хубави пътища, трябва да се научи да плаща на км - в Гърция, Сърбия, Македония по всичките магистрали е яко кеш. В Португалия на 100км/6 евро. Перфектни магистрали, няма психопати, големи глоби. В БГ *** хем не миже да кара, хем най-евтино плаща и бензин и винетки, хем най-големите таралясници се движат и хем най-недоволен.
74
5
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Най вероятно и друг ще излезе в бъдеще като Киро , но нищо неможе ме накара да гласувам за крадците от Герб.Не бил научен на управление, щото онзи пр ос так беше научен , три мандата ни крадеше докато ние го чакахме да се научи , ама пр ос так може ли го научиш!?
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро да се похвали, колко човека са убили Бандеровците с неговата заплата? Линда да направи една торта със свещички, колкото убийства са финансирали тяхното семейство, да се почерпят!
72
2
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Тия искат да чупят пътищата ама нищо да не плащат и всичката пара в джоба!Няма несъборен път от претоварените им камиони!При мене всекидневно разтоварват по 100 камиона и всички доедин са претоварени с по 10-15 тона а да не говорим за ония толбухинските които явно здравата плащат рекет на ДАЙжиите!Дери ги мамката им!
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произведението Простото Киро след време ще влезе в учебниците на ЦРУ как да се смени на властта на нашите хора,които вече са изхабени, с други нови лица още по-послушни от предишните... а това ,че народа не се е научил на нищо след Царя и неговите разбойници,и все се търси некой месия да ни "оправи" де за 800 дни,де за по-малко....
70
2
 
12
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Да, одобрявам подобни записи. Благодарение на тях, истината излиза. Какво има да се крие? Ако някой се притеснява от аудио и видео записи, то тогава нещо работата му няма да е много читава! А по отношение на думите на премиера към превозвачите считам, че доста си е надскочил боя-нито е възпитано, нито е нормално, нито е морално.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След управлението на Просто Киро, Киро Биг Брадъра от Слави, Наско ,хубав Петък, Предедателя в сополивата карантиина... и други подобни, ще си спомняте за хубавите времена, когато ни управлява Жан Виденов!
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега плюете против Киро ама като бяха изборите гласувахте за него и другите малоумнu партийки от коалицията. И го направихте на машинки на Мадуро с които той без проблем печели всички избори. Сега ще духате супата.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е, че са го записали. На тоалетната чиния отдолу трябва да има камера даже! То иначе само лъжи!
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не защитавам Кики, гласувах против него, но исканията на превозвачите са неоснователни. Всички развити държави в Европа развиват ж.п. транспорта си (ама реално, а не на думи като в България), само ние тука пълним гушите на рейсаджиите и тираджиите. Плащат 1 (ЕДНА!) стотинка на километър тол такса. От Златарево на Мк границата до Дуранкулак са 700 км - най-дългото възможно разстояние в България. И ще платят 7 лв. Сега искат да намалят и акциза на горивата, който е важно приходно перо в бюджета.
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усетихте ли как Киро ви занули за нема и година?
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма хляб, ще купуваме оръжия! С премиерската заплата сигурно вече АЗОВ избиват хора!
63
2
 
15
 
! Отговори
Петър преди 2 години
И очаквано увеличение на водата,транспорта,храните.дали като имаш 1000 лв заплата,пенсия 300 лв,хляб 3 лв.,бензин 5 лв. Ще търпиш и слушаш залъгалки за евроатлантическата солидарност,смазване на Русия,Украини и тем подобни простотии.наистина идва време разделно,или ние,или те.а и да очакваме следващия етап на проекта ковид наесен,и него ще активират наесен със сигурност.
62
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първата годишнина от управлението на просто Киро няма да има хляб по магазините, ще го отпразнуваме с тортите на Линда Простокирова!
61
5
 
15
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Просто Киро не зачита конституция и закони, а вие искате да зачита някакво коалиционно споразумения...
60
4
 
14
 
! Отговори
Киро Дебило преди 2 години
е вече Ясен на Цял Един Народ!
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е Позор! Оставка и Затвор!!!
58
6
 
10
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Продължаваме подмяната и просто Киро са едно бледо копие на ГЕРБ и Борисов.същите арогантни крадци и лъжци.само има надежда,че ще бъдат по-лесно изритани от властта,никой няма да ги търпи още 12 години.прага на търпимост на гражданите ни вече е друг и не сме толкова заспали като преди.а и на Българина бръкнеш ли му дълбоко в съдрания джоб,тогава ще стане страшно за временно окупиралите властта.точно това ще стане с очаквана инфлация от 20 процента,газ ако има такъв с 40,спрян петрол до седмици
57
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджийска дропла.Отишла да записва Кирил Петков.Тиквата научи всички,че с седене под МС може да се изнудва държавата и ето резултата.Фалирайте,не сте нужни,има коли и таксита.От години качеството на услигите ви намалява,а станахте милиардери върху нуждите на хората..