Румен Радев призова КЕВР и „Булгаргаз“ да обявят цените на газа

Бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност
Обновена: 11 май 2022 13:19 | 11 май 2022 13:18, Нели Христова
34
Румен Радев призова КЕВР и „Булгаргаз“ да обявят цените на газа
Снимка: БГНЕС

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен. Не мога да коментирам тази сделка (б.р. доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от юни) преди да имам точни параметри за нейните измерения, но е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България.

Такава сделка е договорил в САЩ премиерът Кирил Петков по време на срещата си с вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

"Тук става въпрос не само за цена, но и за устойчивост за доставките, и възможност българския бизнес, „Топлофикация“ и потребителите да прогнозират своите разходи", заяви Радев.

Той призовава КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма икономическа логика газта от САЩ да е по-евтина,доставена с кораб от другият край на света,освен това имаме процеса на превръщането на газта в течна и след това обратният процес на превръщане на течната газ в газообразно състояние ... -----/////------- Ако имаше малко понятие от физика, щеше да знаеш, че с кораб е по-евтино. Първо тръбопровода струва колкото десет танкера, второ газта по тръбите не тече, а се нагнетява.А превръщането от течна фаза в газ си става от самосебе си.
21
0
 
1
 
! Отговори
Муцито преди 2 години
Р.Радев да му кажа , Булгаргаз е фалира, нямя грам лев, а КЕВР е следствие. Те затова не дават цена. Нека да не се прави на паднал от космоса.
20
3
 
8
 
! Отговори
43 преди 2 години
"Зеления чорап" само призовава, а нещо смислено може ли да свърши, освен да мятка юмрук и да назначава лъжливи правителства.А може ли да види, че България е пред фалит или живее в друг свят?
19
7
 
14
 
! Отговори
Ефекта Радев преди 2 години
За Радев всяко правителство освен ако не е негово са шарлатани.А ефекта Радев е над 30% по-бедни българи за 2 год....(литър олио в Англия днес е 2,90лв в Бг 5,40лв ...)
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ги обявят защото ще станат за смях
17
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
руската газ и нефт са по осмотрение на путин не мисля че е била евтина за нашия стардант сравнение със Сърбия така че е напълно възможно да получим под тази цена ние сме имали газ само от Русия на цена коята путин реши зависими само от един източник е няма база за сравнение пазарна икономика когато може да получаваш от няколко източника Азерска Сащ доколкото чух и Румъния ще ни дава газ и т.н
16
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев ако не се изкаже няма да изгрее слънцето защо не си гледа президенството да си разхожда костюмчето и да спре да ни излага неговата власт е преставителна имаме си НС и правителство той не управлява страната
15
1
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
те са тайна, все пак двама висши държавни чиновника договориха цена газ, все едно са собственици на газовози. Някак си не е демократично Булгаргаз и Газпром, листнат на борсат да договарят цели, западни лицемерни безценности
14
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
го е играе опозиция на собствените си отрочета ПП;))) те не са и негови, де, ама чрез него ги спуснаха, а глъваците тука ги гласуваха. Нема как Узуню да е опозиция на родените от него марсоливи дечица;))) Масонската ложа "Слънце" се опитва да оцелее, меткайки се кат риба на сухо, точно, както Бойко го правеше с "Борисов 3";))) народа глъв, както винаги, защото секи ден му обещават Светлото Бъдеще за утре;)))
13
4
 
14
 
! Отговори
Руци е преди 2 години
главния виновник за дереджето на държавицата ни! Под вдигнатия му юмрук се пръкнаха недоносчетата Кирчо и Кокорчо,сега заедно да си понесат отговорността!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма икономическа логика газта от САЩ да е по-евтина,доставена с кораб от другият край на света,освен това имаме процеса на превръщането на газта в течна и след това обратният процес на превръщане на течната газ в газообразно състояние ...и най-накрая не може Иван да ни продава газта да кажем за 5 пари,а Джон да ни я дава за 2 пари,освен ако Джон не е ***...така че това са само лъжи от Простото Харвардско Киро...
11
2
 
17
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
В никакъв потрес не съм. Няма и да бъда. Киро толкоз лъжи изрече, че и това явно е такава. Ако имаше реални договори или поне обещания всички медии щяха да гръмнат с това като първа новина. Тя обаче е забутана сред другите. То и без това договора трябва да се направи межди Булгаргаз и американска частна газова компания. Никъде в САЩ нямаше представители на Булгаргаз.
10
1
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Не се обяснявай като ученичка вдигай юмручето и да идват Стефчо,Майчето Копейчето и евентуално Крушовската Бивол и ца иначе ще има шамарит Масква.
9
1
 
15
 
! Отговори
перко преди 2 години
Новата цена на газа е толкова ефтина, че КЕВР половин месец вече не може да я обяви!
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената е висока. Ако беше ниска, щяха да се похвалят досега.Защо само ние в Европа плащаме скъпа газ, при положение, че си имахме евтина?
7
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев Радев имаш още косми на главата да скубеш заради твоите харвардци където ги натресе.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние няма да пазарим от Булгаргас ..КЕВР е орган на задколисието...
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще стане ясно. Ако индустрията изреве на умряло, значи всичко е лъжа.
4
2
 
12
 
! Отговори
Дами и Господа, преди 2 години
Румен Сертификатов Радев.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние това питаме. Каква е цената? Но явно няма кой да ни отговори.