Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците

Недоволството расте, ситуацията била хаос
Обновена: 12 май 2022 08:35 | 12 май 2022 08:29, Камелия Цветанова
222
Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците
Снимка: БГНЕС

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са. Проверка на bTV показа, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци. „Ситуацията в „Слънчев бряг“ в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.
Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: украинцихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
30
 
! Отговори
Да нощуват по колите преди 2 години
Дойдоха с тежките джипове с квадратура колкото хол на панелка в Люлин. Да си се преместят по джиповете да си нощуват.
24
3
 
26
 
! Отговори
българина преди 2 години
държавата да плаща наем на незаетите жилища в привинцията. Да ги засели в с смесените региони като почне с Кърджали
23
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работя като шофьор в градския транспорт.За април чисто взех 1120лв.Платил съм осигуровки и данъци на държавата.Платих наем и битови сметки 720лв.С останалите 400 трябва да преживявям с по 13.33лв на ден.Сериозно се замислям да се оженя за бежанка от Украйна.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелиерите помогнаха.Сега искат да им вземат хляба и да ги изгонят на улицата.Има предложения за националзация на хотелите.Това да не ви е комунизъм тука?Хотрлите не са за бежанцк.Има ск места за бежанците.
21
1
 
24
 
! Отговори
Да поканим и Зеленка преди 2 години
на нашите курорти да си почине малко. И коката ни е ок. Ще си е като у дома.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бря, нали бяхте съпричастни, сега ко стана? Никакво мърдане, там да си стоят. Отглеждат ги. Ние ще плащаме, ще дадем на родителите си пенсията, за да се чувстват добре гостите.
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е топло и може да им се направят палаткови лагери,който не го устройва,пътя към Украйна е отворен,ако искат може да отидат на гости при наглосаксонците или говедарите!
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не искат да ходят по вътрешността на държавата, искат на морето.
17
3
 
26
 
! Отговори
Солидарен преди 2 години
Вече е топло , да спят по пейките.
16
21
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Четвърти Райх не само ще има - той е неизбежен. Нов Хитлер и нова силна обединена Европа се задава на хоризонта . Да му мислят Рашистан о другарчетата им САЩ и Британия
15
3
 
22
 
! Отговори
Украинците по морето преди 2 години
били кандидатствали за военна помощ от ФАЩ. Били си заплюли северното черноморие и щели да си го отвоюват от Руската мафия. Харесвало им там.
14
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 лева за кило Заради Путин е, те не са го канили в Украйна, тъй че ходи да протестираш срещу Възраждане и Радев - те са българските представители на русНАЦИте в България.
13
3
 
24
 
! Отговори
ЗА! преди 2 години
ЗНАЧИ,КОГАТО НЯМАТЕ СЕЗОН ,НО ДЪРЖАВАТА ВИ ПЛАЩА НА НЕРАБОТЕЩИТЕ ХОТЕЛИ,УКРАИНЦИТЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ,КОГАТО ИСКАТЕ ДА ЛАПАТЕ ОТ ТУРИСТИТЕ,БЕЖ НА БЕЖАНЦИТЕ,ТАКА ЛИ?
12
2
 
36
 
! Отговори
20 лева за кило преди 2 години
домати заради тия михлюзи и техните въжделения за Четвъртия Райх. И сега не стига че глдуваме, без газ сме ами ни и блокираха морето. Кой е по-по-нагъл.
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата има стотици бази из цялата страна .предимно в големите областни градове . Кво са се фокусирали само по това море не знам
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като взимаха държавните пари на бежанец не реваха, сега са ревнали
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия хотелиери, които се облажиха от програмата, а сега са "притеснени" да им се отнемат субсидиите, щом искат хем да печелят от бегълците, хем и ги гонят когато има нещо по-изгодно. Тъкмо пазара ще ги "урегулира".
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако путин се затлачи със специалната си операция ще питат ли хотелиерите през Септември, дали няма да има отново украинци да им пълнят празните бази?
7
2
 
22
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ползвайте си ги със здраве...))) новите туристи...
6
2
 
36
 
! Отговори
По една мотика и преди 2 години
на полето да допринесат за икономиката!!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe