Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците

Недоволството расте, ситуацията била хаос
Обновена: 12 май 2022 08:35 | 12 май 2022 08:29, Камелия Цветанова
222
Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците
Снимка: БГНЕС

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са. Проверка на bTV показа, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци. „Ситуацията в „Слънчев бряг“ в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.
Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: украинцихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли в Германия какво става? Задължиха ги, декларират имуществото си. Ако колата ти е по-скъпа, отива за издръжката ти на пазара.
44
45
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са друг тип хора, добри, мили и готови да си помагат а не като нас балкански тиквочи.
43
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Людмила от статията първо няма да бъде разселена, а преместена и второ нищо не й пречи да започне работа, ако ИСКА, с парите които получава, може да живее където си поиска. Проблемът е, че тези хора са мързеливи и не искат да работят. 4 години ги гледам как работят по морето. Пълен ужас са.
42
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да знаете,че в Бургас има бум на СПИН,но на медиите им е наредено да мъчат.Който е имал допир с украинци е добре да отиде на изследване.Не се шегувам.
41
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швейцария, са настанени в бомбоубежища, украинките виеха в клипове на умряло. Тука понеже сме по-богати от Швейцария в хотели. Не е луд този който яде баницата, а който я дава.
40
1
 
15
 
! Отговори
несебърец преди 2 години
Пищи дебелия Венко Ташев, гърмяния Венко пак пищи! Знам го как действа, коя е неговата кохорта хрантутници и т.н. Който не вярва, да отиде да работи за него...
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2500 укри по 40 лв на ден са 100000 по 30 прави 3 милиона на месец. От резервации няма да спечели толкова.
38
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците нямат демокрация.Освен нацизъм Зеленски прибави и фашизъм,защото забрани всички опозиционни партии и по медиите трябвало да се излъчва еднакво като предварително се преглежда.Също така имат списък с проруско настроените и в западна Украйна са застреляли някои от списъка.
37
37
 
3
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Колкото повече братя и сестри украинци ит Азов и Десен Сектор идват тук толкова по добре за България . Така хем ше подобрят стандарта на живот хем ще има нормални красиви жени за българите ергени хем бой по шведите от махалите хем бой по кому-нягите хем изриване на ДС агентите заедно с болшевишките терористични паметници хем нов чист национализъм . Какво повече може да иска човек
36
3
 
22
 
! Отговори
Да не са луди преди 2 години
Ако бях на тяхно място и аз нямаше да помръдна от хотела. Хотелиерите нямат право да ги изхвърлят след като веднъж са настанени. Могат да ги изгонят само ако се обяви край на войната. Да се оправят хотелите и да са мислели преди да ги настанят, а да не говорим че за този дасраф плащаме ние и децата ни!
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо, не се настаниха сирийци в хотелите? Та в Сирия има 5милуона християни, защо към тях не бяхме съпричастни?
34
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдете истински европейци търпете различните.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуи, оправяйте се. Вие си ги искахте.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лагери, там е мястото на бежанците и високи огради,нали така правехме с другите.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са икономически имигранти и при нас няма да им е добре.Задава се икономическа криза,а може и гражданска война ако продължават да ни дразнят с тези украинци и да ни обясняват как "се снишаваме".По-добре да ходят в Швейцария,Германия,Франция,САЩ и т.н. където ще имат по-добро заплащане.
30
2
 
27
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
Хотелиерите сами си го натресоха! Да се оправят както могат! А въшлите на кокаина да се въщат обратно! Стига мародерстваха на гърба на най-бедните в Европа!
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какво са виновни украинците , и мен да ме настанят в хотел ол инклузив и аз няма да искам а си ходя .
28
1
 
21
 
! Отговори
морски преди 2 години
Всичко със настаняването по хотелите е по изпитана схема.Нямате си идия къде ги прехвърлят от едни към други хотели, но все на НАШИ хора.Така е засега...а и надежда за нормалност няма!
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата да плаща от нашите пари така ли?Ти моьък имаш ли...нямаш ли...?Ние да гладуваме и да стоим без газ и петрол на високи цени заради тея,а те да се ширят на наши пари?Пари няма!
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Hubava rabota ama bulgarska