Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - как преминаха баловете в София?

Празникът на едните пречи на празника на други
24 май 2022 21:52, Нели Христова
162

В деня на буквите традиционно се провеждат голяма част от баловете на зрелостниците в София.

Казват, че камбаните на храм-паметника "Св. Александър Невски" се чували на 30 километра. Ревът на двигателите днес обаче успя да ги заглуши, пишат от Bulgaria ON AIR.

Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - и тази година са сред задължителните елементи от празничната вечер. А след нея животът на учениците ще бъде променен, вярват те.

"Досега съм учила английски и философия, ще записвам философия", сподели Яна.

"Ще работя една година и ще събирам пари за море. Най-вероятно ще запиша висше извън България", коментира Виктор.

И докато едни чертаят планове, други са оставили всичко в ръцете на късмета си.

"Ще купонясваме, ще пием, всичко е точно, ще се направим на максимум", каза екзалтиран абитуриент.

Оказва се обаче празникът на едните пречи на празника на другите. За поредна година въпросът дали абитуриентските трябва да заглушават тишината в най-големия храм в страната не намери своя отговор.

"Не е приятно, как ще е приятно. Трябва да се вземат някакви мерки, категоричен е Пламен Петров, който работи в храм-паметника "Св. Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
15
 
! Отговори
до 60 Анонимен преди 1 година
Лошо няма. Софи Маринова е Лили Иванова, а Славчу е Юрая хип.
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90 процента от тези на бала са момчета с казарменски прически и момичета малки коврички
51
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако училищата ни действително си изпълняваха функцията, тези младежи нямаше да слушат чалга. Родителите им също.
50
13
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Всяка година една и съща драма..... оставете ги децата да се радват... после всички знаем.. за кокошка няма прошка, за милиони няма закони :) Пожелавам им здраве, успех, щастие, късмет. А за тези където все недоволни. Вие не сте ли били такива? И не ми развивайте как е в други страни. Тук е България, тук така правим.
49
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на бай Тошо имаше ред и дисциплина а сега за 32 години демокрация 98 процената са *** с такова поколение нищо добро не ни чака
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.нар. балове - Парад на ***. В по - голямата си част.
47
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макдоналдс и Доминос ги очакват.
46
11
 
15
 
! Отговори
Леко От Далеко преди 1 година
Гласоподавателите на тиквата са най-наглите парчета. След 12 години на власт бяха свиканли че всичко им е позволено. Помним как в пловдив местен тиквен активист си празнуваше рожденния ден по време на локдаун и полицията не можа да ги озапти, въпреки мнгото сигнали за шум посред нощ
45
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгата трябва да се забрани с закон вижте на какво се учат вашите деца по Планета Тв все едно гледам п0р.но канал а в дискотеките какви неща вършат много от вас не знаят 14-15 годишни дечица
44
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези опростачени поколения са отгледани от такива като пишещите тук. Погледнете си постовете, и то в деня на българската азбука и култура. АбитЮренти, абсУлвенти, неУбОздани, безраСъдни.. Трагедия... Това са вашите деца, не се чудете на простотията им. Слава Богу, има и други, качествени.
43
2
 
14
 
! Отговори
Трий! преди 1 година
Moдepaтopче, трий, бе, слънце, и после ни разкажи как мъжа ти ти е предложил на Малдивите и как живееш срещу Нотр Дам дю Пари. Не, не си пълен негодяй, дето всяка вечер влиза в роли. Не си неудачник, дето работи като триещ коментари ти няк. Ти си светлина и надежда, ти си духовно същество. Имаш власт да триеш. Да бришеш и да се доказваш пред себе си, че си достоен член на обществото, не пълен неудачник. Лека нощ, слънце.
42
3
 
34
 
! Отговори
Az преди 1 година
Баловете са най-голямата тъпня в БГ.ТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ.ТЕ СА ОТЖИВЕЛИЦА.Балът обикновено включва група мъже в смокинги , жени в красиви бели дълги рокли и класическа музика - виенски валсове. А не полуголи кифли облекли две ленти от изкуствен плат и слива по средата.....и т.н.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 32 години демокрация вървим в всяко едно нещо вървим към дънато ще става и по лошо драги ми демократчета и капиталисчета
40
3
 
0
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 1 година
Параноидните шизофреници които са по света и у нас, те нищо не знаят, а аз съм шизофреник , а знам много неща!
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и позор на този светел празник да има чалга и кючеци - ние българи ли сме кави сме
38
2
 
15
 
! Отговори
Каменов преди 1 година
Разни копейковци се борят срещу запада и македноците, а не може да се намери една партия или водач с воля да въведе вътрешен ред - трябва да се стегант сърмите на сополанковците от малки, защото после разхайтеното им безотговорно поведение се предава в по-дъртите им години. За начало - строго да се забрани слушането на силна музика на открито и да се следи стриктно непълнолетните да не пушат, за да знаят че трябва да има ред.
37
9
 
3
 
! Отговори
Абютетент преди 1 година
Жик так!! Живота е пред нас! Ще грабим с пълни шепи!
36
3
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Съгласен. Слави Трифонов да поеме организацията.
35
5
 
10
 
! Отговори
Трий! преди 1 година
Я мoдepaтopчето, дето ми изтри всички постове ever, кажи ни, слънце, как си представяше живота когато беше на годините на тези младежи. Не се виждаше като професионален изтривач на съобщенията на безименни тpoлoве, нали. Имаше мечти и амбиции, имаше планове за бъдещето. Сега си копой на едни ***, дето ти ивават дайката за дребни стотинки, пиле. Ти си мижитурка, изхвърлена на пустинния бряг. Ти си това, дето баща ти и дядо ти са го изривали всяка пролет от oбopa. Трий!
34
0
 
24
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 година
Трябва това събитие да го правят на свободното място до летището. Защо трябва да е пред църква, когато представлението е пошло

Спонсорирани публикации