Бежанците от Паничище: Няма аптека, магазин, катерушки за децата

Не можем отникъде да купим вода, оплакват се украинците
30 май 2022 20:43, Анисия Иванова
593

Късно снощи на гарата в София пристигна влакът от Бургас с 57 украинци, които отпътуваха за базата в Паничище. Първоначално без претенции и с желанието да получат подслон.

"Нищо не знаем, но ни е все едно. Не можем да се върнем у дома, все ни е едно какви ще бъдат условията", каза Олга.

Стигайки до Паничище обаче, украинците масово започват да се оплакват от условията в почивната база.

"Няма аптека, няма никакви магазини наблизо, ние нямаме никакъв достъп до нужните ни лекарства и препарати. А постоянно имаме нужда от такива неща. Дори елементарното – ние не можем отникъде да си купим вода. Автобуси дотук не идват, тук нищо не работи", каза настанен в хотела.

Друг споделя, че не успял да се изкъпе, имал нужда от лечение, а нямало къде. Сред близо 60-те украинци има и около 20 деца. За тях също мястото не било подходящо.

"Дори няма детски площадки, някакви елементарни. На нас са ни необходими, не говорим за някакви големи съоръжения, но все пак да има къде да играят. Тук по никакъв начин мястото не е обезопасено", каза една от майките пред Bulgaria ON AIR.

Според собствениците на базата всичко необходимо за украинските бежанци е подсигурено. Предоставят им три хранения, които ще бъдат приготвяни от готвач на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
36
 
! Отговори
Kapmoфчо преди 2 години
да ги пратят в Елхово! Там всичко е по европейските стандарти за бежанци и няма да има за какво да се оплакват! ;)))))))))))))))))))))))))))))))))
354
8
 
24
 
! Отговори
истина преди 2 години
Украйнците когато нахлуха в България 1944 г. убиха над 100 000 българи без съд и присъда ,,А СЕГА НИЕ ИМ ДАВАМЕ ПОДСЛОН ХРАНА И СИГУРНОСТ А ТЕ ЖЕЛАЯТ ДА НИ УБИВАТ Е СЕГА.........
353
5
 
38
 
! Отговори
Mitko преди 2 години
За никого не е тайна, че украинците в България са просто туристи. Истински бежанци в Полша, Румъния и Словакия страни, граничещи с Украйна.
352
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадове ....и вероятно и магазин за алкохол няма ,като бежанци им е нужно центъра в Елхово ,фургончета четири и 5 звездни ,така както и другите бежанци по други държави ,който е не доволен знае пътя за Путин
351
2
 
40
 
! Отговори
tai преди 2 години
няма море , плаж....развлечения. нали са на почивка
350
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да поискате и МОЛ.....от война ли бягате или сте на почивка....
349
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НА ТЕЗИ НАВЛЯЦИ МАРШ ОТ НАШАТА РОДИНА ,, ОТИВАЙТЕ В УКРАЙНА НЕ ВИ ИСКАМЕ ТУК.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
348
23
 
6
 
! Отговори
Хуманизма преди 2 години
гарантира : човешко отношение към хората бягащи от война, чиито къщи са разрушени, чиито съпрузи, бащи, синове и дъщери се бият за свободата на Украйна.....РУСУФИЛА ОЧЕВАДНО НЕ Е ЧОВЕК...
347
3
 
24
 
! Отговори
Do 380 преди 2 години
А парите на ЕС откъде идват??? Знаеш ли колко ни е вноската като член на ЕС и НАТО. Позамисли се малко!!! Знаеш ли колко сме платили досега на НАТО, защото ни пази! самолетите и разни други американски оръжия и др. са отделно!
346
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука един пита 15 лв на ден пари ли са? Ехо, умнокрасивите, бабите ни взимат по 11,80лв на ден след като са работили 40 години и са строили тая държава. Та ходи ги питай тия хорица от селата без магазин и аптека дали 15 лв са пари! Тичай!
345
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже колко са нагли! Една укра обясняваше че те били над средното ниво на българските граждани?!?! Тогава защо искатот същите тия граждани под тяхното ниво да им плащат и да ги издържат? Храниш ги така както не си хпанил и своите и те те лаят, че даже искат и да те хапят. Наглост, върховна наглост, украинска наглост.
344
9
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааа, а като изгоним от БГ психо-путинистите, дали в Блатная ще ги настанят в хотел изобщо?
343
3
 
30
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 години
Марш в Украйна като не ви харесва неблагодарни азовци
342
4
 
29
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Да се връщат оттам,откъдето са дошли!!!! Неблагодарници такива!!!
341
2
 
31
 
! Отговори
Тито преди 2 години
....И руски обстрел няма, но бързо се забравя!!!
340
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше още от началото да бъдат оставяни в палаткови лагери /както в останалите държави от Европа/ по границата с Румъния,а не алчните хотелиери да ги настаняват на олинклузив за сметка на данъкоплатеца.Защото са бежанци само в граничещите с Украйна държави.Тук са икономически мигранти/както тези които нахлуват у нас през Турция/и търсят разселване из ЕС с цел лесен живот на чужда издръжка.
339
1
 
3
 
! Отговори
до 374 преди 2 години
Отиди,върви спешно на психиатър!!!
338
27
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Гледам,че некои руб,лофили отново си ядът м,айните с украинците дето имали луксозни коли!Тези с луксът не ги мисли,те няма да ходят в Паничеще!А останалите майки с деца наистина ще се чувстват спокойни ако им осигурят редовен транспорт до околните населени места и всякакво друго,нормално обслужване!Няма нужда да плюете по хора,които уж за вас са братя православни,а вий се държите с тя като че ли са ***!!Те нямат вина за дереджето си,а всеки от нас може да попадне в тяхната ситуация!!
337
4
 
1
 
! Отговори
до 374 преди 2 години
*** на психиатър.
336
4
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Украинците не са виновни,че на пробитата лодка на Кирето ни ги добавиха,като допълнителна тежест,а той завалията не може да нахрани българите,та какво остава и за чужденците!Няма съмнение,че ЕС дава много пари за украинците,но трябва да си разтропан,оправен и почтен!А Кирето се интересува само от собствената си далавера,от поръчковите изпълнения да окауши Борисов,да изчегърта и опустоши целия държавен апарат начело със специализираният съд и прокуратура,за да се отчете пред олигарсите!!Кви петлв