Нападнатият лекар в Самоков: Нахвърлиха се върху нас, обмислям да напусна

Съпругата на починалия мъж заяви, че ще съди лекарите
Обновена: 5 юни 2022 09:48 | 5 юни 2022 09:45, Елка Василева
173
Нападнатият лекар в Самоков: Нахвърлиха се върху нас, обмислям да напусна
Кадър: Нова тв

Нападение срещу лекар беше извършено в спешния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже са нахлули в болницата, за да се саморазправят с медици.

Още по темата
“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в Самоков.

Пред Нова тв нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30 ч. в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.

“Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ.

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.
    
Близките на мъжа са искали той да бъде транспортиран в София, но състоянието му не е позволявало това. Медиците са реанимирали пациента, но не успели. Дежурният лекар се е опитал да обясни ситуацията на близките, но това е предизвиквало недоволство и агресия.

Целият дежурен екип се е заключил в съседно помещение, залостил е врата с мебели. През това време близките на починалия мъж са щурмували помещението.

До пристигането на полицията Самоков е останал без спешна помощ. Органите на реда са разпръснали събралите се.

Тялото на 53-годишният мъж ще бъде откарано в София за аутопсия.

Двама души са отведени в полицията заради нападението над медицински екип в Самоков снощи. Полицията продължава да издирва още участници в инцидента.

Съпругата на починалия мъж от Самоков заяви, че ще съди лекарите.

По думите на лекарите, след като близките на пациента Борислав Петров са разбрали за смъртта му, са нахлули в болницата и са ги пребили. Съпругата на починалия мъж - Маргарита Петрова, отрече това да е вярно.

“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, за да излезем навън. В един момент нямаше никой при него. Той остана сам с апаратурата. Никакво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София - не ни дадоха”, разказа Маргарита.

Жената заяви, че синовете й нямат общо с побоя, тъй като те самите не са били в добро физическо състояние, след като научили за смъртта на баща им.

“Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванаха доктора да го бия, а той се затвори в стаята”, заяви жената.

Петрова обяви думите на лекарите, че съпругът й имал придружаващи заболявания, за “лъжа” и каза, че ще ги съди.

Двамата й синове са задържани. Според една от снахите на Маргарита Петрова обаче няма причина за това.  “Няма за какво да е задържан съпругът ми. Нямаше бой, само паника. Това е някаква грешка”, каза жената. “Не са удряли докторите, те само попитаха какво става вътре”, поясни тя и отрече да са чупили апаратура.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли здравноосигурената тълпа. Хасматици на соцял, петдесет човека, седемдесет и два зъба.
53
0
 
15
 
! Отговори
До Случаен минувач преди 1 година
БХК издирва такива хора и поема дела,заведени по тяхно искане.На БХК се плаща от чужбина Никога не са водили дело на човек с български произход в неравностойно социално положение.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от "роми"Здравни осигуровки нямат, ама ще съдели. Ай у лево и в Индия.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам точно какво се е случило, затова няма да коментирам кой е крив и кой прав. Но докато няма осъдени лекари за грешки или небрежност и докато пациентите отивайки на лекар са в страх дали ще им стигнат парите за подкуп, дали няма да попаднат на пиян лекар, дали изобщо ще им бъде обърнато внимание, дотогава такива случаи ще има и това е съвсем естествено.
50
2
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Тази, дето щяла да съди лекарите, няма пари да го направи. Не е грамотна да напише жалба като хората. Адвокатите вземат много пари. Ето това е, че от Евророма ще й платят за адвокат, независимо дали е права или не...
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво учат тия бе латински наименования на костиБезмислици че и пари ти искат
48
2
 
15
 
! Отговори
Много изискано преди 1 година
и грамотно се изказват тези ромби, бе! Що не пуснете видео репортаж - да видим с очите си колко са изискани и да чуем с ушите си колко са грамотни? Па и тая ромбка, дето щяла да съди лекарите, вече смята колко суха пара ще получи... А, и да попитам - като говорят за "съпрузите си", имат ли граждански брак ромбките, или са се омъжили на пазара за булки? За здравни осигуровки няма да питам.
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не плащат нищо, но имат права да бият, демокрация. Лекаря е учил 10 год за да го бият по нощите.
46
0
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Просто трябва индoбългaритe да не бъдат повече обгрижвани от разни организацийки, които са на хранилка на Сорос - БХК, Евророма, разни други "правозащитни" организации... Чакай бе, преди да имаш права, ти имаш задължения! Докога ще ги защитават за "правата" им? Ние, българите, които работим, плащаме данъци, права нямаме ли?
45
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
До кога властта ще търпи това?!? Ми да ви кажа - докато търпите тази власт. До тогава. Расате нали беше фашист и много смешен, а? Ворлен Сидеров и той фашист и той много смешен, а?
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да я прости майка ми, и се налагаше всеки месец постоянно да отделя от пенсийката по 50лв на нашите рушветчии лекари за да и удьлжат живота инак трьцки.
43
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 година
САЩ и ЕС не дават да се пазите, като ви млатят хора с по-тъмна кожа от вашата. Ще търпите.
42
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 година
Колко време се учи за да те бият индианците по нощите? Искам и аз? И учат ли лекарите барикадиране с мебели? Докога властта ще търпи това? Защото аз промяна не виждам. И преди си биеха лекарите и сега. Какво се е променило?
41
2
 
19
 
! Отговори
Скоро - без проблеми преди 1 година
Тоест като няма лекари и медицински сестри, които да работят в общинската болница на Самоков, няма как и да се оплакват от тях вечно недоволните марсиански братовчеди, които май станаха половината от населението там. Това е окончателното решение - няма болница, няма проблеми. Не преувеличавам. И без това средната възраст на работещите в болницата полека пълзи към пенсионната, а желаещи тепърва да започнат трудно се намират. Бре, каква изненада с такива пациенти.
40
1
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Имам приятелка, която работи в Спешна помощ. Казвала ми е - поне три пъти индoбългaри са щели да ме бият, нищо, че съм жена. Даже последният път го оправих човека и въпреки това ми се нахвърлиха. Трябва бързо да вземеш решение, но някой път просто не се получава. Как например да помогнеш на човек, отровил се с метилов алкохол? Той действа много бързо и ако е повече, си умираш и нищо не може да те спаси. Ако е по-малко, спасяват те, като пиеш етилов, но въпреки това ослепяваш.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що троете факта че всъщност украинците са туристи
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не одобрявам никак нападението кьм лекари (физици или химици) но след като знам от личен опит че на нашите лек.... докато не им се подаде под масата няколко сребьрника ти за тях просто неси човек!
37
0
 
27
 
! Отговори
Интересни ми е преди 1 година
Здравно осигурен съм, плащам всеки месец данъци, осигуровки , предстои ми операция, която здравната каса не плаща 1500лв, ще я платя, защото съм на зор! Но искам да попитам ромите и като цяло неосигурените в държавата хора, как посещават лекар, операции , постъпване в болница??? Не е честно спрямо мен където не стига, че ходя на работа всеки ден, учил съм и имам две магистратури си плащам всичко на държавата , а накрая някакви неграмотни бият лекари, защо?
36
1
 
20
 
! Отговори
Още преди 1 година
Разбито отделение, напускащи лекари едва оцелели, а от 50 роми само 2 задържани и скоро ще ги пуснат без да дължат нищо
35
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, че тоз лекар и той от малцинството, бре! Разбрали са се по тяхно му. Да не им се бъркаме в културните особености!