Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шопето ще чака три часа на отиване и три часа на връщане,но после ще се хвали в махалата че е бил на чукалаците в гърция с тенджера кюфтета и буркан лютеница щото неговото море било цялото с мутри. Все пак бачкаторите и те трябва да се глезят, ЦЯЛА ГОДИНА СЪБИРАТ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ НА МОРЕ
165
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой ще отиде на плаж на 200 км. от активни бойни действия? Нашите англоамерикански "приятели" отново ни цакаха с топла бира, като предизвикаха война в задния ни двор!
164
37
 
8
 
! Отговори
До 186 преди 1 година
Стандартът на живот в София е много по-висок от Букурещ. Говоря като човек, който има колеги (технологична компания в облачните услуги) там. Заплати наполовина. PLI около 1.5 пъти по-нисък от София. Извинявай, в София вече складов работник взима над 3000лв., а в западните компании човек с опит може да стигне 20000.
163
8
 
16
 
! Отговори
Някой 21 преди 1 година
Румънците са над 20 милиона и със по- висок стандарт на живот, Букурещ е два пъти колкото центъра на вселената София и със по-голям стандарт има и за черноморието и за Гърция туристи, айде недей да се косиш за Варна.
162
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Хората с пари искаме качество. Достатъчно, че държавата прибира месечно от мен по 3к ДОД и удръжки. Повече няма какво да дам тук. Естествено, че парите за почивка ще идат в Гърция и Алпите.
161
3
 
21
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
Времето за почивка на море отмина отдавна. Защо да си създавате проблеми. Пари , пътуване , жега,ядове и се връщаш пребит като куче. И на това му казват почивка.
160
3
 
47
 
! Отговори
Ха преди 1 година
След като румънците вместо до близката Варна предпочитат Гърция, преминавайки цяла България, навярно има защо. Всяка 4-та кола на границата е румънска.
159
5
 
15
 
! Отговори
Аз пък преди 1 година
отивам на Павел баня! В Гърция последните 15 години, до 2019, на Черноморието не съм стъпвала от 20 години, та така!!!
158
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97То в София вече шопи няма, 80% са прованс, като видиш само номерата на колите пред панелките софиийските са по-малко, и едно яко мекане звучи...
157
15
 
9
 
! Отговори
Някой 21 преди 1 година
Дисаги, багажник туризъм за един ден за 80 % от българите, румънците вече са друга работа. Може и да чакаме 20 часа, обаче е важно да се снимваме като се върнем у градо да покажем че сме били у гърция а не на село.
156
4
 
29
 
! Отговори
Ф преди 1 година
Щом и шофьорският плаж стана частен, при това в резерват, нямаме работа там. Има чиста в Гърция, накъдето и да погледнеш няма човек. Само лошият път до границата ни ограничава
155
3
 
51
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Гърка знае да прави бизнес, а нашенеца само лъже и краде. Нека да не стъпи никой на Черно море и да фалират тия тарикати. Гърция прелива от българи и така ще си остане.
154
1
 
16
 
! Отговори
Куку преди 1 година
А пак аз немам пари и си седя в кварталната дупка. Приятна почивка на туристите.
153
16
 
17
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
До Анонимен 170/"Номерата на колите са с регистрация от Благоевград Е".Това са еднодневките с хладилните чанти напълнени с домашна храна още от България,домашна ракия и вино.Твърде вероятно е и да носят и безалкохолното от България.Не случайно казват,че гръцки хотелиери се кълнели с клетва нещо от типа" Дано ти дойдат 50 български туристи с хладилни чанти"
152
5
 
26
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
Що бе търчете на циментоморието?!? там ви чакат разни бивши сервитерчета ,барманчета,бивши депутатчета пооткраднали от предишно време и сега осребрили париците си ,залагайки ви парични капанчета?!?Ха ха хаха!
151
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция е по-евтино, освен по-качествено.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номерата на колите са с регистрация от Благоевград Е.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номерата на колите както виждате в репортажа са с Е, а това е Благоевград.
148
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над смълчаните ГКПП-та пеят траурни звънчета - черна катафалка мина Промяната Почина.
147
1
 
29
 
! Отговори
Док преди 1 година
Цитат:..."В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация."... Значи на ганьохотелиер ще му станат виновни Папата, Путин, подредбата на планетите, абе в цялата вселена, но няма да потърси причината в себе си. Затова ще фалира. И не мога да си обясня защо вместо да мрънкат не се качат на скъпите си лимузини и да посетят малко съседите за три-четири дни, ей така да видят защо се тълпят там откраднатите им клиенти.

Спонсорирани публикации