Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клети сиромаси...
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние всяка година минаваме през ГКПП Златоград - Термес. Никакви опашки няма. Почиваме си на Параклис Св. св. Константин и Елена за половин час и продължаваме. Много по-спокойно е.
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалирай и викай багерите и крановете със стоманени топчета да рачистят крайбрежната ивица.
43
3
 
16
 
! Отговори
Компетентен преди 1 година
Към края на юли ще има прилив към черноморието. Особено към руското, турското, румънското и украинското. Възможно е и към българското да има, ако цените са като за българи, а не като за Илон Мъск или Уорън Бъфет.
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бранша да фалира, преорентира в друг бранш или да подобри качеството и цената на това, което предлагат.
41
11
 
15
 
! Отговори
ами преди 1 година
Спомням си миналата година на границата хоро играха. Всеки сам си ПРЕЦЕНЯ къде ще си харчи парите. Като искате - Гърция, Турция, Хърватска или пък... кой където пожелае. Пращайте снимки по Фейсбук, ние тук да умираме от завист. Само гледайте да не хванете в кадър буркана с лютеницата или тенджерата с кюфтетата на плажа. Не за друго, не е естетично!
40
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беден не е тоз който купува (ап на морето), а който постоянно харчи (път до гърция)
39
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С инфлацията на кирчовците, скоро никой няма да ходи в нашите курорти. За сравнение годишно около 500 хиляди руснаци почиваха по морето ни, но промяната се погрижи , да опразни плажовете ни
38
4
 
21
 
! Отговори
ОПАШКИ преди 1 година
ЧАКАНЕ ПО 3 ЧАСА ХОРАТА ПЪТУВАТ С ЖЕЛАНИЕ ДО ГЪРЦИЯ. ЗНАЧИ ИМА ЗАЩО. ИНФЛАЦИЯ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НЕ ГИ СПИРАТ. ЗНАЧИ В ДЪРЖАВАТА ИМА И БОГАТИ ХОРА. И ТО ОТ БАЧКАТОРИТЕ. ГЛЕЗЯТ СЕ. И ПРАВИЛНО. ЦЯЛА ГОДИНА СЪБИРАТ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ НА МОРЕ. А НЯКОИ САМО ПЛАЧАТ, ЧЕ СМЕ БЕДНИ.
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хаха. . . Кокорчо си го каза Да го ..... бедните
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз! 3 часа са нищо. Хората като знаят къде муй ги чакаaко идат на български плаж...и ден ще чакат на границата. Който се е опарил няма да се върне на бг.море. Който един път е ходил в Гърция- ще избере Гърция и следващи години. Сега и да пиша какво е, няма смисъл. Трябва да се види. Идете, вижте и ще разберете 100 те разлики.
35
8
 
15
 
! Отговори
риторичен въпрос преди 1 година
Абе, нали правителството ви било ограбило и едва сте били оцелявали. Нали сте нямали пари за нищо и аха да умрете от глад, нали лошият Запад ви обрекъл на страдания, глад и студ? К'во стана с опорките???
34
9
 
20
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Аз се чудех защо Кирето води лена на вечеря в Гърция със самолета, а то заради опашките. Промяната е който има самолет лети, който няма чака по 3 часа на границата
33
24
 
24
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До анонимен 7 - Нима за едното кафе и вода отивате в Гърция, колко жалко? А нещо като исторически места, познания за миналото, да се разгледат музеи, не, нали. Българите сме в Гърция да пием бира, да лежим на плажа и да хулим България. А изобщо познавате ли България и нейните исторически и куртурни паметници, красивите планини и старинни разкопки?
32
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като умря тъщата с парите от апартамента й инвестирахме в такъв на морето. сега си ходим когато искаме, обезлюдените плажове ги знаем, магазини до нас бол. А бедните гражданя от софето като видят пари гледат купят немски таралясник на 15 г и да сложат дограма на панелата, другото го изпиват
31
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз повече от 10 год. не съм стъпвал на българското мутроморие. Предпочитам Турция, Гърция, Италия, Египет и др. Освен, че цените са много по изгодни в сравнение с България но и обслужването е на много високо ниво.
30
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и в Гърция, ако отидете на плаж с българи е същата работа като в България :). Ааа, ууу, бири, хладилните чанти с алкохол, простотия.. хората в Гърция не бягат от Черноморието, а бягат от българите :). Единствено водата е по-чиста, защото не си изливат фекалиите в нея
29
0
 
23
 
! Отговори
Сега пак... преди 1 година
Ще мрънкат за събсидии нашите на морето, защото не умеят да привлекат клиенти... по-лошото е, че сигурно ще ги получат!
28
10
 
5
 
! Отговори
морски апартамент преди 1 година
БЕДНИ, СЪР! ЗАБАВЛЯВАТ СЕ!
27
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хотелиер Хотелиерче, хотелиерче, няма по-голям та-шак от пишман бизнесменчетата по БГ черноморието! А Лозенец е такава дупка мизерна, че няма накъде повече. Пийни една студена водеца, па щи мине!