Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
- Полет 672 вика кулата. ПОЛЕТ 672 ВИКА КУЛАТА!!! НЯМАМЕ ГОРИВО! ВСИЧКИ УРЕДИ ОТКАЗАХА! ПАДАМЕ!- Какво си се развикал?!?! Разбрах! Зачерквам ви.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че всички бушита тук са шпиони и бензина е 4 лева за ***! Но за това са виновни естествено Запада ФАЩ!
24
2
 
41
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Да фалират мутрите!!!
23
54
 
13
 
! Отговори
Хотелиер преди 1 година
Само бедняци ходят в Гърция. Класата е на Лозенец. Ама бедното българче не може да си позволи такъв висок стандарт и класа. Затова муа кренвирши, домати, сирене, хлеб и консерви и ходи с дисагите на камъните в Гърция и е готов да умре за една сянка. А стойте и се пържете на границата.
22
0
 
36
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Българите поумняха най-после !
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пазара в България са се появили нов модел бански, които са надуваеми - хем не може да потънеш, а и по плажа не те е срам да минеш.
20
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АлексВ Гърция се ходи за да се качват снимки в инстаграм.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А самолет до Гърция няма ли?
18
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес плажа в Несебър:- Извинете госпожо, имате някакъв конец на ***!- Това е бански бе, простаkk!
17
18
 
16
 
! Отговори
Мм преди 1 година
И копейката и всички предатели на България!Русите са ни врагове тия ббоклуци долни
16
1
 
67
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Слабият сезон по Черноморието не е заради инфлацията,а поради ниското качество на предлаганата услуга.В Гърция знаят как се прави туризъм.
15
20
 
13
 
! Отговори
Мм преди 1 година
Митрофанова вън от България
14
5
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 година
Има ли евтини руски ***, а?
13
20
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 година
Пишете руски ***
12
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си слага по едно въже и си прави паркинг където му скимне .Певечето ресторанти работят като за последно.Мърлява работа
11
1
 
49
 
! Отговори
дд преди 1 година
От Черноморие си направихме Мутроморие и тоя отлив е отдавна вече
10
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз си взех едно апартаментче на несебър преди поскъпването, на заведения не стъпвам плажа ми е на пешеходно разстояние за колата не плащам паркомясто не чакам на граница или да пътувам 4 часа в посока всяка събота и неделя. дали ми е зле
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако беме у шенген щяхме да минаваме транзит, *** Бочко за 12 години поне това да беше направил
8
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние с пачките не ние страх от инфлация и високи цени на горивата. И 10 лв на литър може да плащаме. Вижте с какви автомобили пътуваме. По стари от 5 години няма. Това сме ние които живеем на гърба на простолюдието. Ние сме тези които ви говорим за евроатлантически ценности ние сме тези които ви казваме колко е хубаво да си европеец. Беден но европеец и това ви харесва. Гласувате но гласовете ви не променят нищо ние сме тези които решаваме кои ще са на власт. .
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само срещу 7 лева или 3,50 евро може да изкарате цял ден на плаж в Гърция. Това означава, че за по-малко от 7 лева получаваш разхладителни напитки,фрапе, вода, кафе, чай, шезлонг, чадър и прекрасно море. За сравнение у нас средната цена за чадър на плажа е 7 лв. ако предпочитате и шезлонг, ще трябва да платите още толкова.В сумата не се включват напитки, а те се поръчват отделно от заведенията на плажа. Към момента цената на кафето на брега е около 3 лева, а бутилка вода струва около 3-4 лева.Така общата сметка за същите услуги и напитки възлиза на 20 лева на човек в Блгария.