Радев поздрави мюсюлманите в България за Курбан Байрам

Той отправи пожелания за здраве, мир и разбирателство
9 юли 2022 10:01, Елка Василева
42
Радев поздрави мюсюлманите в България за Курбан Байрам
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев поздрави българската мюсюлманска общност по повод настъпването на празника Курбан Байрам.

Държавният глава отправи благопожелания за здраве, мир и разбирателство и изрази убеденост, че дните на големия празник отново ще са основание за проява на доброта, състрадание и солидарност с всички нуждаещи се от подкрепа.
 
Президентът отбеляза и че Курбан Байрам е повод за следване на традиционните за българския народ религиозна толерантност, разбирателство и уважение.

Празникът е и източник на споделена радост от неговото отбелязване с близки, приятели и съседи, посочи още държавният глава в своето поздравление към мюсюлманската общност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Димчо Дебелия преди 1 година
Вероизповеданието не значи националност. Щом човек е българин и носи България в сърцето, религията няма занчние. Ако обаче е уж българин а милее за Турция. Прав му път да си ходи там.
27
2
 
4
 
! Отговори
Путин празнува...!! преди 1 година
Аллах*акбар....
26
0
 
3
 
! Отговори
Радев се звереше.. преди 1 година
на Карадайъ.... Нещо стана....
25
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕЧЕНЕЦ преди 1 година
СЛА**ВА- ПУТИН*А...!!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев яж си курбана...
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземат да си празнуват при комшиите - за постояно..шекер и коч на корем да има за всички
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много от сегашните българи мюсюлмани са изкуствено такива! Насилствено ислямизирани от Османската империя!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в наше село нарочената за вещица баба Анифе изпрати цяла фамилия в гробето с черни магии, кат деца много ни беше страх от нея, щото беше една гърбава, стара, приличаща на баба Яга, па иначе беше много мила, все на децата изваждаше бонбончета и даваше, на тиии син ино бУнбонче, после ги хвърляхме, щото може и да ги е омагьосала. Беше много стара женицата, ама демон, разправяха ни истории как са я хващали нощем по дворовете на хората
20
3
 
16
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Ти си българин бе пич, моите приятели мюсюлмани се радват като ги поздравявам и ме черпят с вкусна баклава.
19
15
 
3
 
! Отговори
Абдуллах Ефенди преди 1 година
Християня не ни требуват!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рома от славяново ежедневно чупи тъnoмepa
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето един приятел мюсюлманим се беше залюбил с едно момиче християнка, ама семейството му беше много патриархално, закостеняло, не му дадоха да се оженят, да я доведе, бабата се спука от правене на черни магии, остана си ерген човека, не се взеха, те цялата рода рипа срещу момичето
16
4
 
23
 
! Отговори
Християнин преди 1 година
Да са живи и здрави и да им е честит празника, да не се поддават на провокации и омраза и да живеем още дълги години в мир и разбирателство. Амин
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** и много магЕшници има сред бабите мюсюлманки, едно време в нашето село беше смесено, имаше и християни и мюсюлмани, една баба Айше Бозова направо ужас беше! Много черни магии правеше, все по плевните на хората висеше, мореше добитъка, па по онова време добитъка беше богатство, щото той изкарваше прехраната, работата...
14
13
 
7
 
! Отговори
Мисулманка преди 1 година
Зa дa бъдe омилoстивен ислямския Бoг, днeс сe ядe сaмо вaрен щъркeл и сe пиe единcтвено фрeш oт пpаз. Хoди сe пo гoляма нуждa прeд врaтата нa съсeдите, зa дa сe изгoни кaръка. Нe сe прoстират жeнски дoлни гaщи, зa дa сe пaзи имaнето oт чeрни мaгии. Пъpди сe звучнo пo изгрeв cлънце прeд името на мyaмeда, зa дa сe пoдплаши Сaтана. Гaдае сe бъдещетo пo жълтoто нa бaбините кюлoти. Мoмите игрaят гoло хoро нa плoщада, хвaнати зa пубиcните cи хрaсти. Тричe сe кьорaво кучe в имeто нa Aлaxa.
13
26
 
2
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 1 година
НЕ искаме поздравления от българите...
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете фатмакфюрера и си направете един ваш свободен град-държава в Кърджали и си се управлявайте с пряка демокрация, като свободни европейци. Какво търпите този фашист фатмакфюрера да ви управлява "служебно" с фатмашкаДиктатура?
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските мюсюлмани са много трудолюбиви хора! Имам предвид старите хора там в селата, едно време най-произвеждаха в селското стопанство, и сред тях се видя, че продължителността на живота е по-голяма, сравнение с градското население.
10
0
 
22
 
! Отговори
Ленин(ако някой преди 1 година
не знае,той е един от масовите убийци на XX век,заедно със Сталин и Хитлер)е казал:-религията е опиум за народа.Да,но проповядваният от него комунизъм умря,а основните религии-християнство,ислям и будизъм са си живи и здрави.Важното е религията да толерира сред хората и да възпитава в тях човещина,трудолюбие, доброта,а не религиозна нетърпимост и фундаментализъм към другите вярвания. Нашите мюсюлмани са добри и трудолюбиви хора.Честит Курбан-Байрам и да пазят доброто в себе си.
9
1
 
10
 
! Отговори
Алиосман Ердоган преди 1 година
БЛАГОДАРИМ!

Спонсорирани публикации