Случаят с безнаказаността на Семерджиев с отпечатък върху цялата система

Рашков: Чувствам се унижен, че в министерството има такава служителка
9 юли 2022 15:32, Елка Василева
93

Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над Георги Семерджиев. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Той очаква съдът да наложи на Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

Още по темата
Той каза още, че полицаят Симона Радева е била разпитана в Националната следствена служба, още преди да бъде разпитана от "Вътрешна сигурност".

"Да се започне прокурорска проверка по данните за "опъвания" чадър над Георги Семерджиев, за да се установи кои полицаи с какви свои действия са подпомагали. Да се изследва цялата дейност, която е странична, защото все пак основното дело е за катастрофата, но явно опашката си има и крушка. Имало е причини да се стигне дотук, те трябва да бъдат изследвани и пресечени. Явно има проблем в службите за сигурност", поясни той.

По думите му не е било редно ръководството на МВР да изнася информация по делото, защото може да попречи на разследването.

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков от своя страна се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години. И спрямо него нищо не е предприето, въпреки че във всички тези случаи той е карал без книжка.

"Чувствам се унижен, унижен, защото ръководя едно ведомство, в което работи една служителка, за която получавам непрекъснато съобщения. Не съм очаквал служител в МВР да има такъв начин на живот, това не съм дори предполагал", възмути се Рашков.

А според бившия вътрешен министър Валентин Радев случая с безнаказаността на Георги Семерджиев остава отпечатък на цялата система.

"В МВР работят и много качествени хора и на ръководни длъжности. За тях ме боли и те не са виновни, защото има други виновни, но няма да ги покажат и докъде ще стигнат? Защото тези, които ги споменах, които според мен са мнозинството, в тях остава болката", коментира той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
5 до 20 години затвор , това е подигравка , и за пореден път си проличава че в България правосъдие няма.... Жалко за двете деца.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев едва ли е искал да убие някой и да рискува собствения си живот, като затуби контрол над колата също като кристиян николов, някой от МВР кара колите да губят ковтрол, някой с доста по- свръх сили от някакъв ***, който някой праща да ходи в затвора!!!!!!
69
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Всички работещи в структурите на ДА ,трябва да преминат отново на конкурси ,като първият е етап трябва да оцени - нравствено - етичните качества на хората и едва след неговото преминаване ,само на морални хора да се оценяват професионалните качества.Само ,когато в структурите на ДА работят морални професионалисти - порочните практики ,които придобиха най- голям мащаб по време на управлението на ГЕРБ и компания ще се сведат до минимум. Иначе нищо добро не ни очаква....не се ли осъзнае това .
68
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Господин Рашков ,Вие сте безспорно умен професионалист ,но в случая ,като Министър на вътрешните работи сте деликатен - като въпросната полицайка са 90% от работещите в структурата на МВР и цялата администрация,които участват в престъпни действия от всякакъв характер ,действащи ,като ОПГ по- между си и използват служебното си положение не по предназначение.Докато не настъпят радикални промени особено на първо време на ръководният кадрови състав в администрацията нищо няма да се промени.
67
1
 
0
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Експерти да докладват кои диверсионно терористични служби внедряват все по жестоки анти човешки оръжия в лични документи вкл лична карта, свидетелство за правоуправление и паспорти. Дигитално холограмните оръжия в новите книжки за водачи са ндцакани с нова холограма убиец тип 16 G .. Подобни досега бяха засечени да обсебват пУтинов от кремъл с цел ядре холокост..
66
1
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
Warnings about terror with digital holographic weapons incl ECO scanners.. Опасни престъпни служби распространяват оръжия за масова ликвидация . НАгло престъпните холограмни оръжия лепени на предни стъкла на автомобили се ползват за НЕДОПУСТИМО декодиране на въздушния океан. Увреждат милиарди организми вкл хора ,пчели,птици .Новите еко стикери за определени като АНТИ ФАНЕРОЗОЙСКИ декодиращи оръжия.. Увреждат трайно бисоферата .Поразяват хората в главен мозък и сърце тежко трудно лечимо.
65
0
 
1
 
! Отговори
Върховният жрец преди 1 година
Кой трябва да познава ведомството, освен ти самият.На боб ли гледаш бе, пикльо,Дамаджана проста
64
0
 
3
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Ще се намери ли орган в тази държава,който да приложи чл.144,ал3 от Наказателният кодекс,за приложението на който съгласно особената разпоредба на чл.161,ал.1 не е необходима тъжба от пострадалия за наказателно преследване при закана с убийство,станали публично известни след интервютата на майката на полицайката по медии и от самия пост на полицайката?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е роднина на генерал Семерджиев. Един тук непрекъснато пише тази лъжа. Всеки сам може да го провери в интернет.
62
2
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Рашков, Рашков... яд те е, че си стар вече и не ти щръква... И не можеш да я хакнеш... За това те е яд най-много.
61
0
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И чадърите са си чадъри,а тя е на ниско ниво,за да прави чадъри,но защо няма образувано досъдебно производство след закани за убийство и линч срещу полицайката и майка и станали публично достояние?От медиите като гледам само на Сидеров не угодиха,а на другите приемат всякакви сведения като че ли са резултат от разследване и които впоследствие се оказаха клевети.Били и унижени от нея?"ТЕ,така правят"?.Ей поради ей такива неща барона от Банкя ще се върне на бял слон.
60
2
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И тази Симона може да вкара една тъжба до прокуратурата срещу Иво Никодимов от БНТ,който явно си мисли че като сложи питанка на заглавието не разпостранява клеветата,че е била в колата на обвиняемия,вследствие на което е получила заплахи за линч по думите на майка и за убийство по нейните,а майка и трябва да е посочена за свидетел.Да поиска един милон,а съдът като присъди 5 хиляди,таксата за съда от 4% ще е за негова сметка.
59
0
 
6
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Първият въпрос,който задължително задава всеки прокурор,адвокат и не винаги разследващ полицай на заловен в рамките на една година да шофира втори път без книжка да кара автомобил след като е наказан по административен ред за шофиране без свидетелство за управление на МПС е подписът под наказателното постановление твой ли е?Ако се наложи експертиза.Ако са го връчили на съсед обвинението отпада,което не е рядко случващо се,а този има опит и се крие,това поне го знае.
58
0
 
5
 
! Отговори
Г-н министър преди 1 година
Долагам:всяка сутрин пътувам от едно село до Бургас на работа и минавам 1 или 2 КПП-та с гранични или смесени патрули.Като стопли времето и сложиха ризите с късите ръкави,няма млад полицай да не му се подават татуировките съвсем малко под навитите ръкави и комплект с тъмните очила всякакви марки, аз не мога да разбера полицаи ли са или мутри полицаи.Та работата е изтървана вече г-министър.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая ***, наречена България нито една институция не работи, Само формално на хартия. Какво стана с оня Кристиян , който уби Милен Цветков ? Колко време мина, какво не е ясно по делото , та няма осъдителна присъда. Е така и тоя случай- всяко чудо за 3 дена в БГ. Ако беше Соца, до сега тия да търкат нара в панделата, ама нали сме демократи, и убииците имат права.
56
2
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
ДА. ЗАЩОТО Е ПРАВНУК, НЕ СИН.
55
4
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ГЕОРГИ СЕМЕРДЖИЕВ Е ВНУК НА ГЕН. АТАНАС СЕМЕРДЖИЕВ - БКП БКП БКП БКП БКП! , ДА ИМА НЯКОЙ ИЗНЕНАДАН????
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69Аз също си мислех, че няма роднинска връзка с известния генерал, полицаите и военните нямат нищо общо :)) Не съм от Софето, там да кажат запознатите за дилъра :)
53
1
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Казва се Георги Костантинов Семерджиев и няма роднинска връзка с генерал Семерджиев.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо един тук непрекъснато внушава лъжата, че Георги Семерджиев е внук или син на генерал-полковник Атанас Семерджиев!? Това лесно се проверява в интернет. Даже не му е и далечен роднина.