Емили редовно кара тротинетка по магистралите, щяла да продължи да го прави

Такова поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя
13 юли 2022 09:08, Елка Василева
479
Емили редовно кара тротинетка по магистралите, щяла да продължи да го прави
Кадър: bTV

Емили редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас, това каза пред bTV самото момиче, заснето да лети по магистралата на тротинетка и с над 100 км/ч. Нарекоха я „камикадзето на пътя“.

Още по темата
Тя е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, защитаващо правата на ЛГБТ хората.

Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си Тихомир.

Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата. Приятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

„Обикновените тротинетки, които се взимат под наем, те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробегът ѝ е 160 км и с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем“, каза Тихомир.

С тротинетката редовно се движат и по големите булеварди в столицата - до момента безаварийно. „Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… Според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето, поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това“, казва Тихомир.

А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите.

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите.

„Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност.

Летящата по магистралите тротинетка е в нарушение не само заради скоростта, а и заради факта, че няма регистрация.

„Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, за да регистрират тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускорява от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

От началото на годината сектор пътна полиция има над 140 наложени наказания за неправилно управление на електрически тротинетки. За да се стигне до глоби обаче, тези които ги карат, трябва да бъдат хванати в нарушение.

Колкото до Емили, тя твърди че осъзнава отговорността си на пътя и че оттук нататък ще кара по-бавно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
4
 
1
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Скутери и мотопеди са ППС от клас А, за които максималната разрешена скорост на магистрала е 100км/ч. Повтарям, ако това ППС не е регистрирано като скутер/мотопед, се задейства друг член на закона. Иначе в случая подлежи на санкция за надвишаване на скоростта над определената (100км/ч). Това е. Дали има техническото оборудване или не отговаря на изискванията, решава регистриращата служба. А не коментиращите по форумите.
251
1
 
7
 
! Отговори
Задача за 7-ми клас преди 1 година
Трансбинарнобосо и по джапанки джендърче 167см високо,65кг на тегло се движи по магистрала с Тротинетка (няма огледала няма мигачи) и скорост 120км/ч. На пътя то попада в дупка, която го дебалансира и то пада. Търси се какъв удар ще има в земята главата му и до къде ще отхвръкнат джапанките и мозъкът му при тая скорост 120км/ч ,както и какво какво ще е ускорението му и импулсът му в моментът на сблъсък с цимента или зърнестият асфалт.
250
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Момичето от Дания - Естествено, че ще се акцентира върху това, че е транссексуална, защото ако не беше отдавна да беше отнесла солидна глоба. Нали правилата са за всички? Е? Защо един/адна транс не е глобена, въпреки че публично признава нарушението на закона? Ако го бях направил аз, сигурно и шофьорската книжка вече щеше да ми е отнета, обаче понеже била мъж, който се мисли за жена, или жена, която се мисли за кукла, или пък мъж, който се мисли за котка, затова никаква реакция...
249
0
 
9
 
! Отговори
СТРОГИ ЗАКОНИ ЗА ЕМИ преди 1 година
СТРОГИ ЗАКОНИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПСИХИАТРИЧЕН ПРЕГЛЕД ЗА ЕМИЛИ ФИУУУУ/ ЦИТИРАМ ЕМИЛИ/, КОЯТО НЕ СЕ МУШИЛА МЕЖДУ КОЛИТЕ/ПАК ЦИТИРАМ"ДАМАТА".
248
3
 
2
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Всъщност, ограничението е 100км/ч, но тук включвам и толеранса от 10км/ч, който се допуска при определени обстоятелства. Съвсем друг въпрос е дали скутерът е регистриран като такъв, защото ако не е, тогава следва друга санкция. Нищо не е казано относно тези много съществени подробности, а някак се акцентира върху половата принадлежност на водача. Е, да не би пияните, дрогирани, безразсъдни или просто некадърни шофьори също да са трансполови? Пак казвам, откачалки има всякакви...
247
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Момичето от Дания - И още нещо. Сама цитираш закона, в който пише АВТОМОБИЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ. Къде видя скутер или тротинетка? Ако аз яхна един гепард и той се движи със 100 км/ч пак ли имам право да се движа на магистралата?
246
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Момичето от Дания - А ти да видя мигачи и огледала за задно виждане на това т.нар. скутерче? Как ще участва безаварийно в движението на магистралата, ако няма подобни неща. Мисли малко с главата, недей да пишеш наизуст.
245
6
 
0
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Някой от коментиращите запита ли се дали има регламент за тези превозни средства? Имат ли право да се движат по магистрала? Ето какво казва законът: разрешено е движението на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50км/ч. Това нещо на снимката не е тротинетка, а е вид скутер. Нарушението тук е, когато скоростта е над 110км/ч. Това е според закона. Какъв човек го управлява -- мъж, жена *** или нещо друго, няма значение. Луди има всякакви...
244
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си закон. Според него тази няма право да се движи с тротинетката по магистрала. Нито има огледала, нито мигачи. Ако някой я блъсне, ще го разкарват по съдилищата години наред. Момичето (или каквото е там) си признава, че го е правила. Е? КАТ какво чакат? Намират я, връчват й акта и да плаща. Не знам какви са наказанията за подобно нещо, но ако го направя аз и понеже не съм транссексуален, сигурно ще отнеса такава глоба, че свят ще ми се завие.
243
5
 
1
 
! Отговори
А къде са преди 1 година
пътищата за велосипеди, тротинетки....? НЯМА! Скапана държава!
242
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе има ли изобщо една работеща институция в тая вече разпадната държава?Намерили я и дори я снимали и я показват като филмова звезда,даваща пример на още много други да вършат същото?Това е забранено от закона,подсъдимо,опасно и е цяло чудо,че няма инцидент и то тежък с други участници в движението!МВР и прокуратурата да се задействат и час по-скоро присъда,още повече след медийната изява и призания.Егат* простоти*та.
241
2
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Тя джапанките й не знам къде ще хвъркат, ама бъбреците му на този/тази/тези ще го търсим чак у Варненско...
240
1
 
10
 
! Отговори
задача за 7-ми клас преди 1 година
Решете задачка моля !!! Трансбинарно босо и по джапанки джендърче 167см високо,65кг на тегло се движи по магистрала със Тротинетка със скорост 120км/ч. На пътя то попада в дупка която го дебалансира и то пада. Търси се какъв удар ще има в земята връхната точка (т.е *главата му ) и до къде ще отхвръкнат джапанките му при тая скорост 120км/ч и какво е ускорението му и импулсът.
239
0
 
19
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Всеки ден изкаран в тази държава ме убеждава, че търпението Божиее наистина е голямо. Просто се чудя, какво ще стане, когато на онзи горе му писне и слезе да си прибере вересиите...
238
2
 
10
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Либерали, сър. Тия тротинейшаните са редовните гласоподаватели на ППнцата.
237
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая не вервам да се отпечата на тира, ще се измие с веро, ама глигана до нея ще трябва после да автотенекиджия.
236
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той полово не се е осъзнал вие очаквате да осъзнае опасността която създава на пътя... Ако държавата не се намеси, гражданите ще се намесят по един или друг начин!
235
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
До неАнонимен ("Пичове и дами, които плювкате по жената:")Ами може някой да я утрепе и да я лежи!!!Като иска да се самоубива да не включва невинни хора в този процес!!!=======Като иска? А ако знаеше, че ще я цепнат в панделата по бърза процедура, без много да я "разследват", дали щеше да си помисли да прави подобно нещо. Бананова "държава" сме си. Пак да питам - къде са КАТ, МВР и подобните? А да, заети да пазят *** като оня семерджиев.
234
3
 
12
 
! Отговори
@ преди 1 година
Какво е това трансексуално момиче в превод? Мъж който се облича като жена ли трябва да се разбира?
233
0
 
14
 
! Отговори
волдемор преди 1 година
Едно жендърче си имаме убаво в БЪЛГАРИЯ ЗА КЪСМЕТ и то ще се утепе и ще си пукне главата на магистралата Някой способен математик да ми изчисли тяло -167см високо,65кг при скорост 120км/ч какъв удар ще има в земята със джапанките при скорост 120км/ч с подобно ускорение импулс и скорост.