МВР разследва случая за полицейско насилие в Козлодуй

На 6 август младеж е задържан и по думите му - бит
8 авг 2022 15:40, Йоана Цонева
28
МВР разследва случая за полицейско насилие в Козлодуй
Снимка: кадър bTV

Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди проверка след репортаж на bTV, в който млад мъж твърди, че върху него е упражнено полицейско насилие от служители на районното управление.

Случаят е от 6 август, когато в хода на специализирана операция на територията на Козлодуй 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Съставен му е акт за възпрепятстване на органите на реда и му е образувано производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Козлодуй.

От разказа на 22-годишния Любослав Коцев става ясно, че на 5 срещу 6 август бил в центъра на града. Попаднал на група полицаи, които за половин час проверяват документа му за самоличност четири пъти. След последното поискване го прибрали в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското управление, го водят за медицински преглед.

Още по темата
"И на медицинския преглед имах високо кръвно и пулс и отдолу пише "Да не бъде задържан и да бъде консултиран", което не се случи. Бях бит, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не желая адвокат, не желая да звъня на когото и да е, въпреки че през цялото време исках да звъня на майка ми, за да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е възможно", разказва младият мъж в репортажа.

Любослав е задържан за възпрепятстване на полицейска проверка и арогантно поведение.

"Не знам как съм възпрепятствал проверка, след като съм предал документи за самоличност няколко пъти и проверката се е извършила", заявява той и отрича да е посягал на полицаите и да ги е нагрубявал.

От разказа му се разбира, че същата вечер пил бира, но не е бил пиян. Той твърди, че в ареста не е тестван за алкохол и наркотици, въпреки че е настоял за това. Осем часа по-късно излязъл оттам с множество синини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме съмнява това да е истината. Просто на полицаите не им се занимава. 4 пъти да те проверяват?! Кой ще си губи времето? Нали досието ти светва като коледна елха? И няма логика да го водят на медицински преглед преди да го приберат. Нали има дата и час от приема и камерите? Къде са протоколите от ареста? И полицаите много добре знаят къде да удрят, че да не оставят синини - личен опит. И чак толкова да са прости да си подритват полицейската карта и сладката пенсия за един келешлък?
25
4
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
На какъв хал сме?Наясно ли каква престъпност има в развитите държави (с редки изключения)?Вчера гледах в Ютуб един клип за високата престъпност в Калифорния и под клипа имаше хиляди коментари на пострадали хора.Един човек написа, че крадец влязал в дома му и го заплашил с нож и той изкарал пистолет, за да се защити. Но като дошли полицаите сложили на него белезници. Стига сте възвеличавали другите държави и плюли по България.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой излезе насинен от полицията, хората в нормална страна подлагат на съмнение полицията, не потърпевшия. Разбира се съдът ще реши кой е виновния, но във всички случаи упржняването на насилие без причина и самоцелно е наказуемо. А при нас е точно обратното. Светва ли ви сега защо сме на тоя хал. Хората, хората с тяхното мислене тук са проблем.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Док Ми то от бой си станал непотребен дихател отвсякъде. Щом сте на страната на беззаконие и насилие и то олицетворявани от държавни органи, значи такива като теб за нищо не стават вече.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20Полицайте са го карали да пише самопризнания под въздействието на заплаха.Защо във вашият ум всички хора които не са полицаи са наркопласьори ,убийци и изнасилвачи?Ако беше умрял в районното щяха да го изхвърлят на някоя пуста улица и да казват че никога не са го виждали.Накарали са го да подпише документи,че доброволно се отказва от адвокат и дори се отказва от родителите си.С други думи няма значение дали някой е престъпник или не.Важното е какво са го накари да подпише..
21
2
 
6
 
! Отговори
МВР убива преди 1 година
МВР нищо не разследват,имитират работа ,тези(полицията) са по зле и от мутрите на Перник!
20
8
 
3
 
! Отговори
Док преди 1 година
Тоя плюнчо вчера го гледах. Явно много се е правил на остроумен, че да изяде някой друг шамар. Иначе като го гледам какъв мале и зелен, има късмет, че не се сблъсквал с Народната милиция. Ей тогава наистина биеха, яко кьотек, батко, нема лабаво. Бой докато се оссереешш и малко след това.
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера какви са тези хора които слагат минуси на хора изразяващи подкрепа към правдата? Какво защитавате драги ми празноглавци това ,че са ударили два шамара на някой който утре ще продаде наркотици на детето Ви?Който ще го изнасили ? Който ще му остави травма за цял живот? Това ли защитавате? Вас колко пъти са Ви прибирали да Ви бият на прибиране от работа ?
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не са го били баща му и майка му сега ще го бие полицията.В държавата трябва да има ред!
17
9
 
7
 
! Отговори
на такъв преди 1 година
винаги боят му е закъснял.Малко са го били.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да си слага професията на карта за да удря някой без причина.Хубавеца на мама и тати или много му е знаела устата и не си приема последствията от това като мъж или се занимава с далеч по-интересни неща за които е превантивно награден и отново не си поема последствията като мъж.
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си че тоя нее живял по онова време когато имаше Народна Милиция. Щяха да го вкарат в мазето при плъховете щяха да му строшат кокалите и нямаше да може да каже гък. А тоя сега тръгнал да плаче по телевизиите. Много сте меки бе егати мъжете. От два шамара и се напи кават.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е на патрулиращите полицай да се раздадат лични камери и да се записва всеки такъв случай,а не тези малки пишлеменца да се правят на важни.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 44 година до ден днешен, милиционерските неуки необразовани шуробадженакорушветчийски лапачи,са доказали неведнъж,че са абсолютни мизерници и престъпници. Или поне деветдесет и пет процента от тях.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бяхте потърсили мнението и на другата страна, т. е. на полицията?! Така поне правят тези, които претендират, че са журналисти. В противен случай може да се окаже, че разпространявате клевети. Иначе и аз мога да излеза и да кажа еди кой си ме би, ще пишете ли и това?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този случай е от преди месец. Претопляте стари манджи?
10
5
 
7
 
! Отговори
по обективен преди 1 година
милиционер принципен не съществува НЯМА ТАКЪВ
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнал е да се дръвчи и си е получил заслуженото.Браво на полицията!
7
10
 
19
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Аз съм на 62 год. ,и до сега полицай дори не ми се е скарал за нещо . Бой без причина няма