#ГаzWithMe - втори протест срещу зависимостта от "Газпром"

Недоволството е заради заявената енергийна политика от кабинета
252
#ГаzWithMe - втори протест срещу зависимостта от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

Втори протест срещу поставянето на България в зависимост от руския природен газ ще се проведе в сряда.
Демонстрацията цели да изрази позицията на участниците срещу действия на служебното правителство, които според тях целят да върнат страната в зависимост от „Газпром“.

Протестът ще се проведе пред президентството. Организаторите изпратиха отворено писмо, в което призовават за отговори на седем въпроса, свързани с енергийната зависимост от Москва в контекста на войната на Русия в Украйна.

Това ще бъде втората проява на недоволство срещу служебния кабинет на Гълъб Донев, назначен от президента Радев.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още по темата: протестГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
8
 
! Отговори
Fena преди 1 година
До 177. През миналата година ТЕЦ София получи 700млн лева субсидия - през когенрация и директно субсидиране от печалбите на Булгаргаз и на АЕЦ Козлодуй. Тази година е около 1млрд. За догодина, при тези цени (150 евро за мегаватчас) ще доближим 2млрд. Това не е демокрация - това е комунизъм. Да правиш нещо, а друг да плаща. За сравнение: Сърбия плаща 44 евро, Унгария - 66 евро, Гърция - 82 евро.
163
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние нямаме газ и ще внасяме това ни прави зависими дали от руснаците или американците или от Азербайджан. Важно за народа е цената. Според пишещите тука е по-добре да се плаща двойно ама газта да е американска. В този случай ние сме зависими от Америка и плащаме двойно и тройно. Който разбрал разбрал
162
1
 
8
 
! Отговори
Fena преди 1 година
До 173. Тази опорка, не я ли махнахте вече? Балкански поток тръгва от Компресорна станция "Руская", излиза на турския бряг край селището Къйъкьой, Турция, влиза в БГ на село Странджа и там се влива в старата преносна тръба на Булгаргаз към Лозенец. В Лозенец има едно кранче - може за БГ (южен прустен), може за Гърция и Македония. Отделно може нагоре към Кардам, за да се влее в северния ни пръстен. Така че Балкански поток не е САМО за Сърбия, стига да има кой да се договаря с руснаците!
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 173 сега като ни спря Русия газа едностранно, нарушавайки договора- братле мн си пpocт
160
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Fena Без договор с Газпром нито парното ще спре, нито ще се налага да правим компромиси със свободата си. ФАКТ.
159
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 173 Че са платени, платени са. Дор и да не е директно. Корупцията е състояние на съзнанието първо, а те са корупмирани да служат на Русия.
158
3
 
17
 
! Отговори
Fena преди 1 година
Наистине не ги разбирам тези хора: Искате парно и Газпром или искате да се спре парното и да сте "Свободни"?
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кънчо Ще ти резюмирам драсканиците: искаме "евтин и надежден" газ от неприятелска дръжава. Мдааа.
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато дадохме 2 милиарда за неработещата АЕЦ Белене, никой нищо, кога дадохме още толкова за Балкански поток, с който се доставя газ за Сърбия, а за нас не, пак никой нищо, сега като ни спря Русия газа едностранно, нарушавайки договора, всички дружно сме за руския газ. Или сте платени или сте морони.
155
2
 
9
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
СТИГА С ТИЯ РУСНАЦИ СТИГА С ТИЯ ЛЪЖИ ЕС НАЛОЖИ САНКЦИИ И РУСИЯ ОТВРЪЩА ТОВА Е ГАЗ Е НЕОБХОДИМ НА ЦЯЛА ЕВРОПА ОТ ЛУНАТА НЯМА ДА ДОЙДЕ БАЙДАН СЪЩО НЯМА ДА ДАДЕ НА ЕВРОПА ГАЗ ОСВЕН ДА ПОДКЛАЖДА ВОЙНАТА В УКРАЙНА САЩ И ДА НАРЕЖДАТ НА ЕВРОПА КОЕТО ПЪК ВРЕДИ НА ЕВРОПА ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЪЖИ ВОЙНАТА Е ПРИЧИНАТА ГАЗ ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА НА СВЕТА НЕФТ ГОРИВА ЕНЕРГИЯ КАКВИ ЛЪЖИ ПИШЕТЕ ВСЕ ЕДНО ЖИВЕЕТЕ НА МАРС А ТЕЗИ ПЛАТЕНИТЕ *** ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ГАЗПРОМ МИНАЛАТА ГОДИНИ
154
3
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Що протестират срещу руския газ,а не протестират и срещу руския петрол тогава?Всъщност за какво точно протестират?Когата нямаш даден ресурс, винаги с в положение на зависимост от доставчици на принципа плащаш - получаваш и газпром не е изключение. Можем да сме зависими от Америка и техните кораби и всички форсмажори, вкл и по-високата цена, но не от бърза, сигурна и ЕВТИНА достава по тръбитеЗастрашаването живота и здравето на народа е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и тия и кирчовците са за затвора. Сбърканяци
153
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНко С други думи, твърдиш, че може да има "евтин и надежден" газ от неприятелска дръжава (нали така е обявил Путин?)? Кого заблуждаваш?
152
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мислех, че българите протестират да си върнем евтиният газ по тръба с Газпром! Но явно българите са много богати та имат много излишни пари за американски втечнен газ!
151
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 148 "Интересно как Германия, Италия и други плащат на Русия в рубли за газ" И като плащат защо не получават поръчния газ, русофилче? Защо?
150
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 149 "Може да стане и обратното,което е по-вероятно.Ние да платим 1 милиард" Не може, затова руските слуги в България панически натискат за нов договор, въпреки, че в България няма никаква СПЕШНА нужда от газ и НЯМА И ДА ИМА в близките 4-5 месеца.
149
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР "Имам гатанка- искате да построите машиностроителни, металургични или керамични и стъкларски заводи на Балканите." Имам една гатанка, ако с десетилетия си задавал такива "гатанки" докато обясняваш как НЯМА НАЧИН да получаваме газ от другаде освен от Газпром, КОГА ще се промени тази ситуация, за която говориш?
148
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин "Абе хайде да не се съберем ние хората, които искаме надеждни и евтини доставки. Че тогава тези 100-на програмистчета дето ги видях на протеста" Надеждни доставки от Газпром: ХАХАХАХАХА. "Евтини" доставки от Газпром: ХАААХАХАХАХАХА. Само да не се окаже че "100тината програмистчета са няколко десетки хиляди бесни на руските предатели в България БЪЛГАРИ, че тогава ще ви отеснее държавата.
147
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНко Хохохохо. Русофилите скачат като ужилени, след като лъсна истинската цел на подписването на нов договор. Едно милиардче за Газпром и национално предателство за всеки, който им го даде! Вече ни обясняват за "форсмажорни обстоятелства" за промяна на договора. Руснаците могат да "обявят" каквото си искат. НЯМА такива обстоятелства.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само тоя ли се е съгласил да го снимат... некъпан?
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ДА СЕ КЪПЕМ!!!!! УРАААААА!!!!!!