Начев: България единствена в Европа ще получи евтини доставки

Призова да не се предлагат напразни очаквания
15 авг 2022 22:39, Росен Стойчев
61
Начев: България единствена в Европа ще получи евтини доставки
Снимка: БГНЕС

"Нека политическото говорене да не всява страхове или напразни очаквания сред обществото".

Още по темата
За това призова пред БНР енергийният експерт Васко Начев.

Количествата газ, които ще постъпват от Азербайджан, от 1 октомври са 1/3 от общата консумация, допълни той:

"Ние сме единствената държава в Европа, която ще получава най-евтин газ. Тези 30% ще са на най-ниска цена в цяла Европа. Това ще е добра глътка въздух за тези, които потребяват природен газ".

"Ако "Газпром" искаха да ни дават газ, нямаше да го спрат", допълни Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
15
 
4
 
! Отговори
Предатели преди 1 година
Продажниците рубладжии искат отново да купуваме скъпия газ на Газпром
43
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До кога ще слушате този, който е от комисионерите на газ? А защо не кажеш, че старият ни договор с Газпром беше дори по-изгодно от азерския.Но по нареждане на Европейската комисия го прекратихме, за да следваме тяхната борса.Нещо което Германия, Австрия, Унгария и...не направиха, защото нямат експерти като този.И днес Германия драпа да си получи евтиния мръсен и неморален газ от Газпром, за да ни го продадат с 100% евро-атлантически солидарна надценка. а Иксперти като този заработват от това.
42
25
 
33
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Големи глупости говори тоя! Тоя евтин газ получаваме ли го или сега ще го получаваме и ако сме имали договор защо не сме го получавали и ако ме го получавали защо поскъпна! Наистина тоя ни има за много глупави! Той май е от тия дето никупиха самолетчетата на хартия. Така наречените патриоти дето ни направиха на ***!
41
7
 
20
 
! Отговори
firefighter преди 1 година
С азерите имаме дългосрочен договор за 25 години, подписан 2013 г. и за това цената е ниска! Разбира се при дългосрочните договори има риск и ние сме го изпитвали от Газпром (само с тях сме имали такива договори)!
40
38
 
59
 
! Отговори
Д.Димитров преди 1 година
Мили Боже, какво Ви става бе хора? Вече тотално изкукуригахте! Лъжите ги нямате за нищо! Всички лъжете като дърти @иганки! Нито Азерите нито Американците нито който и да било друг ще ни дава газ на ниска цена! Киро лъжата унищожи икономиката на България! Защо още е на свобода? Защо не е в затвора до края на дните си
39
12
 
42
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НЯМА КАК ЦЕНАТА НА АЗЕРСКИЯ ИЛИ КОЙТО И ДА ГАЗ ДА Е ПО НИСКА ОТ БОРСОВАТА НЯМА ТАКИВА ИЗКУКАЛИ ПРОДАВАЧИ НА ГАЗ ТЕ ДА НЕ СА БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВА - ГЛУПОСТИ СЕ ГОВОРЯТ И ПИШАТ САМО КЪДЕТО И БАБИТЕ В КОКАЛЯНЕ НЕ ИМ ВЯРВАТ.
38
10
 
30
 
! Отговори
Единствено преди 1 година
България ще плаща най-скъпо т.е.
37
6
 
30
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НАЧЕВ, УЖ ЧИТАВ БЕШЕ, КАКВО ТИ СТАНА, ПОГЛЕДНИ СИ ПОСЛЕДНИТЕ ИНТЕРВЮТА САМО ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ. ПЪК НЕ СИ ТОЛКОВА ***.
36
4
 
27
 
! Отговори
Жгмъц преди 1 година
Начев яко помпа сметката си, щот е патрЕот
35
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските директиви и регламенти в сектор енергетика са единствената причина за днешната енергийна криза в ЕС. Местните правителства не могат да предприемат нищо без одобрението на европейската комисия. Освен да раздават "компенсации", както е модерно да се наричат днес държавните субсидии и дотации. ЕС има изключителна компетентност да законодателства в сектора. Всякакви спорове кой от къде да купувал какво... са съвършено безсмислени. Законите на ЕС следва да се прилагат без много мислене.
34
23
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катмил, бе пари никой нищо няма да ти даде. Ако искаш се пробвай в кварталния магазин да се увериш. ***. Експерт. Цяла Европа получава газ от Русия, само на нас са го спрели. Ходи се Пери. Измамник долен.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 whistleblowerТи сигурно ги измери снощи та знаеш, че са на изчерпване ?
32
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде по-полека с изказванията, доставете я ефтината газ, тогава се хвалете, баси и тъппото племе, всички го лъжат, всички правителства се подиграват с нашето, продават ни едно нищо, като самолетите от САЩ а нашите дори се хвалят. Няма по-загубено племме честно!!!
31
41
 
12
 
! Отговори
whistleblower преди 1 година
В Русия и без това газовите залежи са на изчерпване и трябва да се ориентираме към алтернативен вариант.
30
3
 
39
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Уж не бяхме толкова зависими от газ а продължава паниката от високите цени понеже много бизнеси зависят от газа Ами всички които се изказват нека кажат истината каква е всъщност и да спрат всеки ден телевизиите да дъвчат тази тема има и по важни теми а и имаме ядрена централа имаме въглища имаме веи и вецове а цените все се дигат някой трябва да сложи край на безумията в енергетиката и хляба защо не пада още стои висок цената къде е държавата не заблуждавайте че ниското ДДС е добре
29
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и тоя ........е експерт ,може и да е експерт само ,че не и енергиен .
28
55
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е пълно с русофили-предатели на щат в paшисткото посолство, които по 12 часа в денонощието дезинформират по форуми и социални мрежи. Отделно има още толкова, които го правят безплатно, макар и много елементарно.
27
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за шопите около софия и тракийците около пловдив, чийто деца днес населяват тези градове, най-голямото постижение за техните родители е шофьорската книжка, а за младите - телефона и чалгата. въобще ако западна и южна българия изчезнат, ще има оправия. неслучайно всички стари български столици се намират в североизточната част. за жалост днес тая част е населена от джанг0вци както рушащото се царство на джуджетата от Властелина гъмжи от г0блини, така че и за там ще трябва решение
26
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за шопите около софия и тракийците около пловдив, чийто деца днес населяват тези градове, най-голямото постижение за техните родители е шофьорската книжка, а за младите - телефона и чалгата. въобще ако западна и южна българия изчезнат, ще има оправия. неслучайно всички стари български столици се намират в североизточната част
25
50
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да избягва всичко руско, дори и да е "безплатно"... Именно, заради руското влияние сме винаги на дъното...