НАП затвори осем обекта в "Студентски град"

Магазини и заведения са спипани в нарушения
30 авг 2022 13:48, Александър Попов
24
НАП затвори осем обекта в "Студентски град"
Снимка: БГНЕС

Национална агенция за приходите извършва активни проверки на търговски обекти в столичния квартал „Студентски град“. В рамките на няколко дни, служителите от звеното за фискален контрол са проверили десетки обекти. Целта е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги.

Само за два дни, в началото на миналата седмица, фискалните инспектори са установили 16 нарушения, като осем от заведенията и магазините са запечатани за срок от 1 месец.

Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата, съобщават от агенцията.
 
В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ "таен клиент", вследствие на което са установени нарушенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: студентски градНАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
До Гневен българинВ Студентски град има специализирани центрове за подготовка на елитни спортисти по методиката на доктор по футбол Пламен Марков и ще трябва да се предложи алтернатива.
20
0
 
6
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Голяма работа.Ами то трябва 99% от обектите в България да бъдат затворени.Я тези от НАП да кажат какво получава от фризьорите.Един никакъв патентен данък ,а едно подстригване е 10 лева.В тази страна всеки гледа да прекара властта,а иска ,иска ...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожелавам на всички мутрогени с кръчми скорошно ковид затваряне и да реват пак за помощите от държавата.
18
1
 
6
 
! Отговори
NE BE преди 1 година
ПРОСТО НОМЕРЪТ С КЛУБ 33 - ГОНИМ СТАРИТЕ И ГО ДАВАМЕ НА НАШИ ХОРА.
17
0
 
9
 
! Отговори
Дид преди 1 година
Най големите дискотеки по морето отчитаха по 1000 лв оборот,глобяват ги,не си плащат глобите,сменят фирмата и следващата година черпят данъчните от същото и така години наред.
16
0
 
10
 
! Отговори
Гневен българин преди 1 година
Тази клоака Студентски град трябва да бъде срината със земята и там да останат само университети и общежития. В момента там е съсредоточена цялата *** на България...
15
1
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
народа изтъпе яко у БГ ...
14
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 година
14 - евала!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех, държавата много ларж ще излезе. Аз пък като купувач съм научил всички в Младост, София да не ми вадят бележки. Даже съм се карал с една приятелка от Младост 4 със собствен магазин. Викам й "като се познаваме от 20 години, кви са тия дето ще ми взимат 20% от заплатата, а после ще взимат и от теб 20%" и я научих да мисли правилно. Фризьори, строители, дюнердижии, денонощни магазинчета, таксита всички съм ги научил да не ми вадят бележки. С държава или без ние сме си тук и тук ще си останем.
12
1
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Дъщеря ми като е на 20 и я издържа някъф селян на 35 от Щутгарт ще ида и двамата да ги гътна.
11
2
 
18
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Не си разбрал добре. Този 35 годишният не е собственик на ресторанти, а постоянно виси по ресторантите. Не живеят заедно, а дъщеря ти живее и работи в апартамент, който е негова собственост. Той не е нейно гадже, а сутеньор и не я издържа, а взема голяма част от заработеното... Ама карай да върви... Нали си се отървал от издръжката..
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята дъщеря си е намерила някакво богато гадже в Студентски град. Първата година на следването изцяло я издържах. Сега си е намерила въпросното гадже, собственик на някакви ресторанти в Студентски. Тя е на 21 г., той на 35 г. Живеят заедно. Издържа я и така. Поне ме отърва от издръжката.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОК! Нека да има санкции за нарушителите, но защо трябва да се затварят??? Малоyмно е! Нали като го затвориш и той спира да плаща данъци, персонала няма заплати и се разбягва, продуктите се скапват и държавата не получава пари!!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверяващите предупреждават свойте хора кога ще минат и те се спотайват, после всичко по старому, тоя филм го знаем.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Студентски град не трябва да има чалготеки.Изпратили сме си децата да учат там,а не да шмъркат Бело,да се тровят и от тях нищо да не излезе накрая.Затворете ги всички!
6
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ауууу, нали нямаше да пипат дребните фирми? Обеща тоя новия шеф на НАПа
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прегладняли са за пари и почнаха да събират такса спокойствие
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да прескочат и до една незаконна автоморга между Горубляне и младост 4 около един Тир паркинг, стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера. Всичко е чупки, стойки, кеш пара и татуси. Един път докоснаха термохартия от касов апарат и получиха обриви.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше закони, отдавна да са затворили целия Студентски град.
2
8
 
9
 
! Отговори
Митьо предприемач преди 1 година
И при мен беха. Затвориха си очите. Почерпих гладните момчета