ДКК търси 75 млн. лева

Започва проверка на дружеството
Обновена: 8 сеп 2022 21:23 | 8 сеп 2022 10:47, Росен Стойчев
0
ДКК търси  75 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Държавната консолидационна компания (ДКК) представи резултатите от проверката в дружеството, която е била извършена след смяната на ръководството.

Още по темата
Компанията, която обединява държавните предприятия, управлявани от Министерството на икономиката и индустрията - е с нов изпълнителен директор, допълва БНР.

"Дружеството е търговско и упражнява своята дейност в защита на корпоративните си интереси, а не на политически такива. Виждането на експертите е, че трябва да предприемем действия за максимално бързо оздравяване на компанията, включващи ревизия на съществуващи правоотношения и концентриране на усилията в пропуснати действия", обясни той.

"ДКК е страна в търговски спор, по силата на който претендираме заплащане на една немалка сума в размер приблизително на 75 млн. лв. За тази сума дружеството е платило около 25 млн. лв., за да може да се води кредитор в съществуващия търговски спор". Това заяви на брифинг изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: дружестворешенияДКК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари