Пестят ли се пари с презапасяване с храна и пазаруване на промоция?

Най-важното е да се сравняват офертите при различни търговци на едни и същи продукти
9 окт 2022 10:41, Елка Василева
69
Пестят ли се пари с презапасяване с храна и пазаруване на промоция?
Снимка: архив, БГНЕС

Презапасяването с храна и пазаруването на промоция води до изхвърлянето на продукти и в крайна сметка не спестяваме пари. Хората трябва да се замислят дали промоцията е най-доброто в дадената ситуация. Това мнение изрази пред Нова тв Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители”.   

"Най-важното е да сравняваме офертите при различни търговци на едни и същи продукти. Имаме склонност към импулс, когато видим, че нещо е намалено", подчерта той.  

„Поскъпването на продуктите за зимнина не е изненада. От няколко месеца, даже цяла година, върви тази инфлационна вълна. Радостното е, че има индикации, че вероятно ще започне да намалява темпът на тази инфлация. И може би за следващата година ситуацията няма да е толкова стряскаща. Но към момента положението е такова и трябва да се нагодим към него”, категоричен е Николов.

По думите му усещането „по джоба” е много индивидуално. „Важна е покупателната способност, а не равнището на цените. Ако цените растат, но растат и доходите ни, тогава няма проблем. Проблемът идва от това, че доходите ни не наваксват достатъчно бързо или равномерно скока на цените”, заяви той. И допълни: „Има различни социални групи, чийто доходи не са толкова гъвкави. Те разчитат на пенсия или социални помощи. При тях е най-голям рискът от реално обедняване”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много капани със стоките на промоция, например кашкавал който срока му изтича в деня на промоцията, ниска цена поради лощо качество. Мене друго много взе да ме драни, налепили червени етикети за намаление, а то намалението 2% - това като го видиш заслужават повече да не им влезна в Кауфланда умрел.
20
11
 
7
 
! Отговори
От 21 преди 1 година
Ако щеш ми вярвай, аз съм откровен и ти разказвам за живота си. Да заможни сме, живеем спокойно, можем да си позволяваме да пътуваме всеки сезон до топлите острови, карам автомобил на цената на твоя апартамент, но не трябва да си толкова завистлив. Аз просто имам пари и много възможности. Това не е най-важно в живота. Важни са малките неща. Но когато и тях ги няма, не е пък лошо да притаиш мъката с некоя друга 10 хилядарка. Но на тебе за съжаление няма да ти се случи никога.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"само кръглите селяни като коментар 3 и 10 живеещи извън градо пазаруват накуп" - само от последния пример 40 пакета брашно на 1 вместо 1.59кг и мая на .22лв вместо на .35лв съм спестил 24+10 = 34лв от хляб и тесто за пица за идните 30 дни. Като въобще не споменавам, че на теб в пакет хляба ти идва с 30% надценка. Другите продукти въобще не ми се занимава да ги смятам както казах пазарувайки разумно спеставям по минимум 100-200лв на месец, които мога да инвестирам или в качество или в количество
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз гледам промоциите по онлайн брошурите.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"само кръглите селяни като коментар 3 и 10 живеещи извън градо пазаруват накуп" - ми не брат, роден съм в София както и двамата ми родители с 4 апартамента. Живял съм 4 години в Ню Йорк, а после съм учил в Амстердам и Мадрид и мога да кажа, че над 70% от запада пазарува по този начин. Може да не е много, но на година като тегля чертата със сигурност спестявам поне 20%/40% от пазар (100-150лв на месец), за 4 човека не е никак малка сума и ни покрива сметките за ток, вода, телефон и интернет.
16
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
със запаси не става защото продуктите са некачествени и нетраини спасениетое да излизаме на улицата и да искаме отмяна на санкциите към когото и да билоне трябва да се забъркваме във воината сащ русия украина нарочно ни набутва междушамарите с искането си на оръжие точно от нас
15
9
 
6
 
! Отговори
Дамска Чанта преди 1 година
Какво носите в тия чанти бре? Аз имам едно портмоненце, един телефон и ключове. Друго не нося в себе си, когато излизам. Е... имам и един кобур с пистолет Глок, както и ножа на Рамбо на крака, но то без това за къде си в България..
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има смисъл само тогава, когато се купуват храни с продължителен срок на годност (консерви, саламурено сирене в запечатана опаковка и т.н.) и то при условие, че парите, вложени в тези покупки не са спестени от други жизненоважни за семейството стоки.
13
1
 
18
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
Ето вижте на снимката 2 лелички как се разхождат по цял ден с торбичките, обикалят магазинчета и какво ли не, види ли витрина директно се спира и се влиза, без изобщо да се огледа кого засича и спъва. Влиза като теле в ТКЗС. После излиза с 5 торбички и 25 лв по-малко в портофела и започва да си развева пърделника до следващата витрина.
12
6
 
20
 
! Отговори
Кожар преди 1 година
Стягайте коланите и се завивайте по-дебело , че идва зимата , ток ще има 2 часа, после 2 часа тъмно. Но пък дупетатите ще се къпят в светлина, уют и евтиния с 5000 лв. заплати + още толкова добавки. Еееех, народе, така си остана *** !
11
10
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Да се презапасявам с храна ? Та аз не мога да си купя храна за една седмица с цялата ми "увеличена" пенсия от 467 лв. Нали щяхме да ставаме по-богати ? Така чухме от Про100 Киро и Кокорчо. И какво стана ? Ами, обедняхме двойно ! Е, но пък няма вече протести. И уверено се готвим за режим на тока. И за 1 евро = 25 лв. !!! Помнете кога сте протестирали и защо парите ви в банките са занулени ! Някои помним !
10
4
 
16
 
! Отговори
Адвокат по вещно пр преди 1 година
Моята баба Маруся на село много вкусно готвеше едно време, боб, качамак, картофи, манджа, от дъжд на вятър заколи кокошка и я изпече. Вкусотия. Пък заколим една овца от стадото на дядо и месо вкусно. Всичко естествено. Дойдох да уча Право в София, това беше в периода 1986-1990. Беше сравнително добре. За първи път отидох на сладкарница тогава. В село нямаше такива работи. Но беше евтино в София. За студентите почти всичко беше безплатно. Храната за всички беше евтина.
9
15
 
5
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
кви Промоции, кво ПреЗапасяване - Рафтовете на ХиперМаркетите в София са полупразни, дори хартиени носни кърпички - няма никъде, а още Зимата не е дошла! такова нещо не съм виждал от 90те години на миналият век - върнахме се отново в комунизъмът, но този път ЗападноЕвропейският такъв!!
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само кръглите селяни като коментар 3 и 10 живеещи извън градо пазаруват накуп
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магазините не изхвърлят, само преетикетират или препакетират.
6
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хродължение от 3 - правя го с абсолютно всички храни. Тази седмица си взех 40кг брашно на по 1лв понеже си имам пекарна заедно с 80 пакета мая - пак на промоция. Напълних фризера с 6кг кайма на промоция и с 8 скумрии за 4 ядения пак на промоция. Имам и 5 буци сирене пакетирани със спок до март от преди 2 седмици. Така пазара е по-лесен и само си допълваш по 2-3 продукта на седмица от промоциите вместо по 1-2 пъти от всичко по-малко. Реално 2024 ще използвам продукти на цени от 2022.
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на бибееешкооо от Банкя! Айде, нали каза че ше ви смъкне горивото на 50 стинки и храна на 1 лв
4
1
 
43
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 1 година
1. Пазарувайте със списък. 2. Никога не купувайте "необичайни" неща, само защото са в промоция. 3. Оборотните стоки като плодове, зеленчуци и неконсервирани храни - не купивайта повече, отколкото ви е необходимо само защото е на промоция. ЕЛЕМЕНТАРНО. Промоции ще има и за напред. Целта им е хората да купуват НЕНУЖНИ СТОКИ и НЕНУЖНИ КОЛИЧЕСТВА.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пестим ...... Съветвам те да пускаш водата в тоалетната поне веднъж на ден. Иначе ще се запуши и ще трябва да бъркаш вътре. А щом не се и къпеш, последното няма да е много приятно, поне за околните.
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си пазарувам по срок на годност и пресмятайки колко точно консумира семейството ми. Наскоро купих 20 кофички кисело мляко на промоция и свършиха точно в последния ден от срока им на годност. Имам 48 пакета захар до юни 2024та като поне 16 от тях ще отидат за компоти и 18 бутилки олио до юни месец за 3 домакинства. Дезодорантите също ги купувам на промоции остават ми 16 за трима човека до юли 23. Душ геловете имам 20 срок на годност до 03/25 пазарувам така от 10г никога не съм хвърлял нищо.

Спонсорирани публикации