Данъчните започват проверки на лица с голям кеш в наличност

Проверки за хиляди дружества
11 окт 2022 13:00, Росен Стойчев
55
Данъчните започват проверки на лица с голям кеш в наличност
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите за поредна година стартира кампания спрямо близо 12 800 лица, които са посочили в годишните си финансови отчети за 2020 г., че държат в брой над 100 хиляди лева.

Данъчните инспектори вече започват проверки и ревизии на близо 2 500 дружества, като преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети, съобщи Дарик нюз.

 Наред с контролната кампания на място, рисковите лица ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП.

Още по темата
По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че са допуснати неточности.

Дружествата, допуснали технически грешки, могат да се възползват от предоставената им възможност да коригират сами данните и да подадат счетоводните си данни отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
15
 
! Отговори
hmmmmm преди 1 година
Хмммм, бюджетът е закъсал, разчитат да влязат някакви суми от данък дивидент.
3
1
 
32
 
! Отговори
Гольо наследил преди 1 година
панелката на баба си и я продал по днешни цени, за да се почувства като принц в рамките на едно лято. И данъчните се юрват да проверяват него, защото за панелка в София могат да се вземат над 100 000. Кой да провери обаче онези, които ежегодно слагат в джоба си 7-8-цифрени суми като печалба от обществени поръчки?
2
1
 
33
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Що за глупости. Хората декларират, че имат пари, тия ги погват. Не трябва ли да погнат тия, дето живеят луксозно, а дори в банките нямат достатъчно пари за такъв живот? Да погнат тия, дето не държат пари в България, а ги крият навън. Да погнат и тия с офшорките, както и тия, дето ся си наели подставени лица за бизнеса си! Те са публична тайна, но няма кой да ги погне!
1
1
 
15
 
! Отговори
МВР УБИЙЦИ преди 1 година
Имам кеш 5 Евро и бягам от Терористична България, тук буквално убиват!