Данъчните започват проверки на лица с голям кеш в наличност

Проверки за хиляди дружества
11 окт 2022 13:00, Росен Стойчев
55
Данъчните започват проверки на лица с голям кеш в наличност
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите за поредна година стартира кампания спрямо близо 12 800 лица, които са посочили в годишните си финансови отчети за 2020 г., че държат в брой над 100 хиляди лева.

Данъчните инспектори вече започват проверки и ревизии на близо 2 500 дружества, като преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети, съобщи Дарик нюз.

 Наред с контролната кампания на място, рисковите лица ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП.

Още по темата
По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че са допуснати неточности.

Дружествата, допуснали технически грешки, могат да се възползват от предоставената им възможност да коригират сами данните и да подадат счетоводните си данни отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
На едно място пише "лица" на друго "фирми"...явно авторът на статията не е много наясно...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искат хората, да рапзолагат свободно с парите си.
22
1
 
6
 
! Отговори
преди 89 преди 1 година
ПРИ ПРОВЕРКА ВЪВ ЗАВЕДЕНИЕ И ПРОВЕРКА НА ПАСПОРТА УСТАНОВЯВАТ ЧЕ ТИ НЕ РАБОТИШ НА ДРУГИЯ ДЕН СИ ВЪДВОРЕН НА НАЦ ОБЕКТ ЗА 3 ГОДИНИ ! те не искат да доказват откъде имаш пари за костюм да пиеш и ядеш по заведения със мадами и да ползваш такси направо ти намират работа във енското селище във корабостройтелницата ! И наркомани *** имаще но бяха единици и постоянно снасяха на службите и ченчаджии и те така и сервитьорите и те ! За нула време те сбарваха и хайде където си заслужил !
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лица,а не фирми? И какво точно очакват? Някой знае ли, как се еглят 100 000 лева от банка в кеш, а? Ще минат 3 дена, преди да ти кажат, че МОЖЕ, а послеоще 5 дена, докато ги "събират".
20
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ех да бяхте толкова бдителни и спрямо Черепа.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 - Ааа ... те си плащат.
18
0
 
8
 
! Отговори
такса СПОКОЙСТВИЕ преди 1 година
По морето още и още перат пари, но не ги хващат.
17
0
 
21
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ако НАП така следеше и данъчните престъпления на робовладелците под шапката на картелите на КРИБ БСК и АИКБ равна нямаше да има !!!
16
0
 
8
 
! Отговори
усвойтел на поръчки преди 1 година
те ако искат да ги хващат ще го сбарат още докато е правил първия апартамент не кога се е превърнал във чявек който дава апартаменти под наем и вече печели законо -- да не си мислите че добросъвестни комши не говорят за забогатял ,Гошко, и г-н Петров ? Да но във това време службите слушат и си водят записки какво къде се говори и си докладват ама нещо да е станало ? то за 30 г ,,умните и кадърните ,, остаряха и чакат сега да ги хванат и опозорят ???
15
3
 
4
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Това са еврейски анти европейски акции с цел рекет и изнудване от банките. Те имат силно лоби което реално командори ЕП и ЕК а от там целия ЕС и 500 милиона ОВ-це . Хитлер се пребори с тях а те по късно чрез другарите си САЩ Русия и Британия се върнаха отново в сърцето на Европа да унищожат веднъж к завинаги европейската раса и нации. Пример : макарон Меркел шолц Путин Чърчил Сталин и т н
14
1
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Досега беше внасяш такса Чекмедже в пачки (приемат се и кюлчета) и проверка няма.
13
0
 
14
 
! Отговори
НАЛИ БЯХА ПОЧТЕНИ преди 1 година
А ДО СЕГА НЕ СА ПРАВИЛИ ПРОВЕРКИ- ТАКА ЛИ, ЗАЩО, ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕРЯТ МИСТЪР МУСКУЛ ШЕФ НА НАП ПРОДАЛ ФИРМА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КЛОШАР ЗАЩОТО КЛОШАРЯТ ХАРЕСЪЛ МНОГО ФИРМАТА И СЕ СЪГЛАСИЛ ДА Я КУПИ ДАЖЕ С ОГРОМНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ/ЦИТИРАМ МУСКУЛА ПО БНТ/- ПОЧТЕНИТЕ НЯМАТ РАВНИ ТЕ СЕ ИЗГАВРИХА С НАРОДА СИ
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100,000 кеш във фирма не е много. Пак ще тормозят малките и закъсалите. А онези с неплащани данъци за по 15,000,000лв и повече пак няма да ги пипнат с пръст даже. А дружество св. Георги (бирници) дето получи 75,000,000 ВМЕСТО малкия бизнес няма ли да го разследват?
11
0
 
19
 
! Отговори
усвоител на поръчки преди 1 година
има хора за по 6 години покрай кметовете направиха по 5 апартамента на всеки родител и дете по 1 и във всяка банкова сметка по 100 000 лв със коли от по над 100000 лв -- ама ако погледнеш него има една кола една вила един апартамет е всичко е изшипана вътре щот си има апартамент и апартамент със гараж ,пък и гаража му гараж ! Пък и вилата му е където мястото е по скъпо от вилата !
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да проверят и Кирчо, Кокорчо и Ленчето!
9
2
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Освен това банките са задължени и при по-големи трансфери и движения - директно докладват на службите..
8
0
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
За това си правиш 3-4 сметки по 99хил, в различни банки и изпадаш от списъка хахаха я да видим ти от де толкова кеш!? Ейй аман от пиявици!
7
0
 
10
 
! Отговори
Само вдигат парлама преди 1 година
Този, който има банкови депозити в чужбина, как биха могли да го накарат да каже къде са и да разреши достъп до тях за проверка? Нали има банкова тайна?
6
0
 
8
 
! Отговори
Само вдигат парлама преди 1 година
Този, който има банкови депозити в чужбина, как биха могли да го накарат да каже къде са и да разреши достъп до тях за проверка? Нали има банкова тайна?
5
0
 
14
 
! Отговори
Ще ти кажа преди 1 година
До Бай Дрън - През лятото данъчните проверяваха моя близка, която беше продала недвижим имот предишната година. Същата жена взима и наем от едно жилище. Бяха я задължили да попълни някакви документи, в които се изисква да посочи номерата на банковите сметки, които има у нас и в чужбина. Жената няма пари в банки в чужбина и се чудеше защо е станала обект на проверка, но сега от текста по-горе разбирам, че са се заинтересували от хора, които имат на влог над 100 000 лв.