Скандално: Училищен двор в Кърджали е превърнат паркинг

В Helpbook получихме сигнали за изтрити пешеходни пътеки и занемарени площи
Обновена: 18 окт 2022 16:04 | 18 окт 2022 16:03, Анисия Иванова
26

Никак не са малко проблемите в Кърджали според изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info.
Наш потребител е възмутен от масовото и безотговорно паркиране на места, където е направо абсурдно. Ето какво ни пише той:

"След въвеждането на Синя зона в град Кърджали, дворовете на училищата се превърнаха в паркинги.
Прилагам снимки от Езикова гимназия Христо Ботев, площадката пред подготвителните група, където играят най- малките деца. Същото е и СУ "Отец Пайсий", отново пред сградата на първите класове, където всички паркират, включително и общинските служители, включително съм виждала колата на кмета да маневрира, без да се съобразява, че там играят малки деца. Абсолютно да се затворят с катинари вратите към двора и да не се допускат никакви коли на територията на училищата.", призовава нашият потребител.

Заснети са различни части в града, от които е видно, че фирмите отговорни за чистотата си вършат работата меко казано „през пръсти“. Неизметени и неизвозени сухи листа, както и боклуци от всякакво естество се валят по градинки, улици и тротоари. Остатъци от съоръжения на места за игра, които някога са били детски площадки не само "красят“ пейзажа, но и представляват потенциална опасност за всеки, дръзнал да ги ползва по предназначение.

Не е намерено за нужно да се поставят пешеходни пътеки на оживени кръстовища, а там където ги има са бледи или изтрити. Очакваме реакция и отговори от Общината и съответните органи.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Сали преди 1 година
Казвам на мойте апапи и там сме
19
0
 
5
 
! Отговори
Рачо преди 1 година
Така е,когато начело на Общински служби в Кърджали се назначават наши хора /ДПС/ без оглед на факта,че нямат нищо общо с функциите които трябва да изпълняват/за Синята зона е назначена мед.сестра/ а и самите служители са само от една етническа група.Определено те са най-грамотните технически и умствено надарени!
18
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Много сте закъснели със синята зона в Кърджали. В Хасково, С.Загора, Пловдив от 30 г. си решават общинските нужди с парите от паркинги и сини зони, а тука ревете като заклани. Научехте се само на аванта, ама тя свърши.
17
1
 
1
 
! Отговори
Още преди 1 година
от утре ще паркираме и Ние там- аз ,жената и балдъзата.Благодарим ,че Ни светнахте ...
16
0
 
3
 
! Отговори
Нека да преди 1 година
е паркинг .Но да се събира такса !За нуждите на училището и по една безплатна закуска за учениците !!!
15
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
В междублоковите пространства,където има по 6-7 паркоместа за живеещите там,навсякъде гъмжи от табели за синя зона.Ако дойде някой столичен журналист,да се поразходи из Кърджали,ще направи доста добър репортаж,но едва ли ще се случи.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦЕЛИЯТ ГРАД Е СИНЯ ЗОНА, ПО- ГОЛЯМО БЕЗОБРАЗИЕ ЕДВА ЛИ ИМА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НАЙ-УМНАТА ОБЩИНА И КМЕТ СА В КЪРДЖАЛИ....
13
0
 
6
 
! Отговори
Оцелял преди 1 година
Когато си директор - калинка, такива неща се случват!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турските драми са като вселената
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, значи, този двор е паркинг поне от 25-27 години, още от времето на Роко. Този двор му беше личния паркинг за неговите около 100 коли, докато си беше актуален в града. След него стана паркинг за всеки. И оттогава си е паркинг. Сега ли се сетихте, след 25 години, че даже идвате с такова скандална рубрика, новина, все едно е станало скоро.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турска работа - срама нямате еййй
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ,Бай Тошо ,беше ..лошшш?!?!?!!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че то и в софия всяка сутрин стават на паркинг. Защото на мама детенцето ще му паднат крачетата ако иде пеша до училище.
7
8
 
6
 
! Отговори
Шикелгрубер преди 1 година
Етнически особености и ценности!
6
1
 
14
 
! Отговори
нормален преди 1 година
Общината направи синя зона, за да *** пари. А колко паркинга се построиха? Нито един подземен, наземен или многоетажен. Много е лесно властта да изисква, а да не дава алтернативи.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само В България може да се случиНе сме никаква нация
4
0
 
16
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Всички ние трябва да разберем, че там, където се учи, не бива разни хора да си паркират колите. Като общество трябва да проумеем, че училището е мястото, където се добиват знания, който иска, за жалост е така, а не е паркинг за коли. Ако смятаме да бъдем общество, за което правилата, образованието и законите не са важни, както и семейството, няма смисъл да прави каквото и да било. Образование, игри в двора, а не да е паркинг, не бива да е паркинг.
3
0
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Кефите ме няколко души във форума, които се научихте тъничко да нападате аутсайдерите на тема пари. ахахахахаха. Тънък хумор имаш, защото знаеш, че шофьорът, дето бачка за 2, подскача как в Лидл взимат 3. ахахахаахаха. Поздрави!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манталитет. Не паркира ли бараката направо в хола, в училището или в зеленета площ, няма да е спокоен. Манталитет. После ще реве за европейска заплата, ама ще получи на месец 3к бруто от склада на Лидл, колкото си е заслужил.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а някой сети ли се да продава нъркотиси на тоя паркинг и да пусне труженички