Това е нова ескалация на проблема с мигрантите, смята Димитър Гърдев

"Мигрантите, които идват ще бъдат обучени и ще имат военен опит"
9

Посегнаха ли трафиканти и мигранти върху националната ни сигурност?

"Това показва, че мигрантите са въоръжени. Нагло е те да стрелят по граничен патрул. Те са били напълно решени с въоръжена атака да навлязат на територията на страната. Това е нова ескалация на проблема с мигрантите. Необходими са нови действия - повишени бойни възможности на патрулите, технически средства и промяна на тактиката на обучението. Тези хора могат да имат много добра полицейска подготовка по охрана на обществения ред и издирвателни действия, но обстоятелствата показват, че тези патрули трябва да минават обучение по военна тактика", заяви дипломатът Димитър Гърдев в ефира на "Денят ON AIR".  

Още по темата
По думите му техническите средства трябва да бъдат съобразени с това, че срещу тях ще се изправят въоръжени лица.

"Трябва да бъдем наясно, че работата с пресичането на дейността на незаконните мигранти няма да спре. Това е постоянен процес и ще бъде вълна след вълна. Това е европейски въпрос, който изисква общо европейско решение. България трябва да търси активно решение", изтъкна допломатът.

"Мигрантите, които идват ще бъдат обучени и ще имат военен опит. През тези канали минават и терористи. Оградата трябва да бъде подсилена. Съоръжението трябва да бъде допълнително доизградено - с инфрачервени камери, с постоянни действащи аеростатни средства, мониторинг на най-застрашените участъци", посочи Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво каза кво ???
6
0
 
0
 
! Отговори
Накой преди 1 година
Обърнете се за помощ към ЕС, НАТО и др. подобни. Всички се научиха, че тук има мама Меркел и баща Шолц. Последните две години е катастрофа и по специално от една е безумие. А тези наши полицай с подкупите са доживотен затвор. Ще фалират Германия, Франция, Австрия и Холандия. Ще тръгнат по пътя на Англия. Също се дойдоха последната година ужасно много от Африка, ама мнооого. Ще идват и още. Ние ще изпаднем от системата и няма работа за нас. Избутват ни. Развъждат се безразборно. ЕС ще се разпадне
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертите като този трябваше преди два дни да препоръчат на граничарите да носят каски и бронежилетки и автомат АК-74. Защо не предвидиха инцидента и не спасиха полицая? Менте-експерти по приказване по телевизията и запълват времето на джурналистите, да отговарят на маллоумните им въпроси.
4
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Експерти:-))) Как решихте, че са емигранти? И днес шефа на НСлС каза, че е възможно да е наркотрафик, което е и вероятно. Наркотрафикантите убиват, не мигранрите.
3
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Почнаха ,,експертите" с локумите ! Този инцидент сега всякакви ще го дъвчат поне месец !До следващия ! И после пак наново!
2
1
 
3
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Този ох - люв от къде изпълзя?
1
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
какви светленки,бе. Ток по оградата, миниране на бразда поне 5 м, ширина, стрелба на месо