Трагедията край Елхово - заради трафик на мигранти или на наркотици

Сарафов: Задържани са двама, единият е извършител, другият е заподозрян като помагач
Обновена: 8 ное 2022 20:43 | 8 ное 2022 20:30, Красимир Ангелов
36
Трагедията край Елхово - заради трафик на мигранти или на наркотици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става въпрос или за трафик на мигранти, или за трафик на наркотици. Какви са причините ще установим в хода на нашето разследване, считам, че в рамките на 12 часа установихме не малко от информацията". Това съобщи на брифинг за медиите заместник–главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов.

Той даде информация за трагичния инцидент от снощи, при който млад граничен полицай бе убит, докато патрулира по границата с Турция, в района на село Голям Дервент.

Още по темата
Починалият е 32-годишният Петър Бъчваров от Елхово. Борислав Сарафов изрази съболезнования към близките на полицая.

"Престъплението винаги има възмездие и ние няма до пощадим усилията си да накажем извършителите на това тежко злодеяние", заяви той.

Заместник–главният прокурор уточни, че от международния отдел на турската прокуратура са уведомили българската страна, че са задържали две лица. "Единият е извършител, другият е заподозрян като помагач на извършителя“, посочи Борислав Сарафов. Самоличността на задържаните се установява, добави той.

Наши колеги следователи ще бъдат изпратени на място, за да присъстват на следствените действия, които ще провеждат турските колеги, каза още Сарафов, цитиран от БТА.

Според него подобно посегателство освен престъпление и злодеяние, е и вандалски акт срещу българската държава и срещу суверенитета. „Да простреляш униформен полицай на границата на една държава, това граничи с терористичен акт, това е посегателство срещу суверенитета на държавата“, заяви Сарафов.

По думите му особеното в този случай е, че има две престъпления, извършени на територията на две държави.

"Вредоносният резултат е настъпил на нашата територия, така че се надявам този аргумент да бъде възприет и в крайна сметка нашият, българският съд да даде справедливост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Joko основната причина е че рекетьорите с фуражки ги е втресла командосията и си мислят, че са безсмъртни. нормативните актове са категорични за правилата за намеса и случая е толкова "епически", колкото ветеран пощаджия, качил се на стълб без каиш и каска
27
1
 
9
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Основната причина за трагедията е, че НЯМАМЕ ДЪРЖАВА !
26
1
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Крайно време е корумпираното мвр на границата с Турция да бъде тотално заменено от редовна войска и да се сложат предупредителни надписи по оградата на няколко езика:"не преминавай! Стреля се без предупреждение!"
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедичта е заради аляноста на българските политици, които вместо да се погрижат за границата и личният състав да е оборудван подходящо се продават на задокеанските си господари.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имали са уговорка да вземат едни пари и да пуснат мигрантите. Ама работата се объркала и вместо кинти единия получил куршум в тиквата. Скоро истината ще излезе на яве. Когато имаш алъш вериш с бандити рисковете са големи.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я си задай въпроса, защо някой би стрелял от другата страна на оградата? Нашите граничари нямат работа от другата страна, можел е просто да се скрие. Стрелецът е стрелял по съвсем други причини. Не защото е злобен нарушител... Имало е спречкване, обещани са пари, не са получени, нещо такова. Не се стреля ей така...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турската посланичка е казала че двамата задържани в Одрин за убийството на нашия полицай са турски граждани и че се работи по две версии -за трафик на мигранти (каналджийство) и за трафик на наркотици.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или е бил много нагъл и е прибирал всичко, вместо да дели с другите или обратното - бил е единствения честен, който е искал да ги изобличи и са го разстреляли.От много години съм чувал, че в граничните градове (примерно Петрич) гранирачарите са най-богатите хора в града, а това не става със заплата.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нападение срещу държавата България, откъм Турция. Да се затвори границата и тя да се охранява от войската. МВР е безпомощно.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трябва да ти се обяснява, че става въпрос за сделка между милиционерите и мафията! Става въпрос за пари, нещо се е объркало и корумпираният сержант е дал фира!Министерството на милиционерите , което прибира парите на емигрантите се опитва да а замаже и прикрие следите от участието си в трафика!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
питайте Тиквун, как стват нещата и всичко ще си каже, но само пред народният съд и в името на народа.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време и птичка не можеше да прехвъчи през границата, това вмомента е недемократично и всички граници трябва да са като разграден двор.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно са го убили началниците му задание издаде корупционните схеми.
15
2
 
8
 
! Отговори
Няма какво преди 1 година
Заради врътките на мафията България си е заминала това са последните и сили. И да не вярвате скоро като откраднат едни пари и тогава ще ви стане ясно на Боко голия *** 6 милиона българи ще ***
14
10
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Извиняваме се. Ама може още някой българин да гръмнем в главата със снайпер, ей тъй за кеф. Хахаха. И кво ще ни направите? Ще ни обявите война ли? Хахахаха. Кен.ефа на европа. Хахахахах.
13
2
 
9
 
! Отговори
Ей преди 1 година
Да бе, точно турците ще ни стрелят, дето ги мързи да гледат.
12
8
 
2
 
! Отговори
Ей преди 1 година
Трябва да се вкарат няколко надъхани батальона бивши граничари в запас и ще се решат нещата. Аз съм бил свързочник и не ставам, но брат ми и е бил граничар.
11
3
 
13
 
! Отговори
И те вършеят преди 1 година
Когато бъдат отстреляни 10 каналджии между граничната бразда и телената ограда трагедии от тоз род ще спрат. Тази ивица между граничната бразда и телената ограда българската държава страхливо и безотговорно я е подарила на каналджиите и мигрантите... и те вършеят.
10
6
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
И накрая ще излезе,че пак ченгета са замесени! Театърът с бежанци и емигранти няма да мине
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го уцели с един изстрел в главата от турската бразда, която е на километър навътре и то в тъмното е смехотворно твърдение. Това е изстрел от упор и са били един стещу друг, най-вероятно стари познайници покрай каналджийството или трафика на дрога... Може да не са се разбрали за парите...