Гешев: Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя?

Изявление на главния прокурор за инцидента в Бузовград
12 ное 2022 12:23, Елка Василева
79
Гешев: Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя?
Снимка: архив, БГНЕС

Пиян и дрогиран шофьор блъсна 14-годишно дете в село Бузовград. Момчето е в реанимацията на болницата в Казанлък, има опасност за живота му.

“Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и дрогиран, шофьор. Детето се бори за живота си, в тежко състояние. А шофьорът не е помогнал. Избягал е. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да спрем да се раняваме и убиваме на пътя?“. Това се казва в изявление на главния прокурор на Република България Иван Гешев по повод поредния трагичен инцидент - в село Бузовград.

Още по темата
„Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя? Нейните жертви са колкото при един локален военен конфликт. И логично сме водещи в ЕС в тази черна статистика“, посочва Гешев.

„Прокуратурата на Република България още преди две години постави проблема пред Народното събрание. Предложихме и решения — отнемане на моторните превозни средства, управлявани от пияни или дрогирани шофьори.  Предложихме и да се прецизират престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители. Има и редица други възможни решения. Настояваме и ще продължим да настояваме като институция за реакция на държавата и законодателни промени“, заявява главният прокурор.

„Явно смъртта по пътищата на България не е приоритет.  Важно беше в рамките на дни да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура.  Защото може би сме единствената страна в ЕС , в която няма организирана престъпност. Това бързане, което вероятно ще е от полза на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато всекидневно по пътищата ни умират хора. Не само политиците и институциите, но и всички ние като общество трябва да сме активни. Защото всеки живот е безценен, а вече с години необходимото не се прави. Това е животът на всеки един от нас, на близките ни, на децата ни”, заключава Гешев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Дешев преди 1 година
Гешев, като начало прочистете си кокошарнищите наречени по погрешка Полиция ... КАТ ... Прокуратура ... Съдилище ... едва тогава задавай такива въпроси ... КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ ?
36
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
Няколко адвокатски кантори завладяха правораздаването.Първо изпратиха хранениците си в парламента, да развалят законите , после овладяха едно по едно съдилищата, разкостиха полицията Единствено прокуратурата им се опъва, да видим докога.Само един пример - адвоката семерджиев когото разследват за неправомерен, тоест престъпен натиск върху съдии в полза на клиентите му, естествено за пари, беше издигнат за министър на правосъдието. Ха сетете се какви присъди са издали натисканите съдии
35
0
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
в този случай по-добре не чакайте, а ги викайте, докато не е станало нещо необратимо :(
34
1
 
3
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Ами като се правиш на толкова загрижен защо още не сте осъдили Местан.Или чакаш да минат 10те год.Лицемер
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашия блок има едни възрастни хора, дядото е на 80, а бабата на 77, имат един побъркааан син, мисля че е около 50, много ги тормози, щото взима наркотици, разведен е, децата му не го търсят и си го изкарва на родителите си. По сред нощ чуваме караници, бие ги, особена бащата. Каним се вече някоя нощ да викнем полиция, то това не се търпи. Те не му дават пари за дрога и той ги бие.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, вие свалихте Редовно избрано Правителство. ГЕРБ създадохте ХАОСА!ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме ти да се махнеш и да изчистим прокуратура и съд от гнилите ябълки.
30
1
 
3
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Ами ,чакаме момента на самоуправството.Правосъдие на място и това е.Страх,страх му е майката.Ако знаеш че ще те пребият близките и от теб човек няма да стане , на пешеходна пътека ще спираш,ще слезеш от колата и ще пжмолиш пешеходеца да мине.Утре ти може да си пешеходец.
29
0
 
6
 
! Отговори
Бързаци преди 1 година
Голямо тичане беше на полиция и прокуратура за Семерджиев. Скоро и съдът ще го пусне.
28
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Чекаме Тиквата у пандиза :)))
27
1
 
4
 
! Отговори
Хо преди 1 година
Ами ние чакаме нов главен прокурор, че сегашния за нищо не става и е част от причините за смъртта на пътя.
26
0
 
5
 
! Отговори
Хъ преди 1 година
Що изтрихте коментара на колегата за чадъра на мафията на дрога? Направо им пуснате рекламата!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе Гешев, как и от къде ги купуват тези наркотици всичко живо бе ???? В аптеките ли се продават, унищожихте народа бее, побъркахте целия български народ ! А иначе имитираш загриженост
24
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 година
До Ха хаКога същия този излезе да кара извън граница - го прави в ограниенията непил/недрусан - знае, че ще гние в затвора.Тук закона, галсуван от народните събрания, е такъв, че защитава повече правата на престъпника, отколкото тези на пострадалия. За това се говори гавния прокорур, прокурора и съдията не могат да го "осъдят да гние", "не може да взмета превозото средство и да го унищожат", на койтот и да е собственост. А същите писали законите - организират протесите срещу главния прокурор
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев вика, прокуратурата ОЩЕ преди 2 години е поставила въпроса пред народното събрание. Разбира се, изчакал е ГЕРБ да падне от власт. Абе каскет долен, допреди 2 години, докато батко то Бойко управляваше със мнозинство къде беше?? Не че сега са се увеличили случаите с дрогирани и пияни, просто тогава твоите хора от полиция и прокуратурата потулваха повечето случаи срещу почерпка (пари).
22
2
 
5
 
! Отговори
ЕС е виновен! преди 1 година
ЕС е виновен за всичко! Извинявайте, но те ни накараха да си променим целия Наказателно - процесуален кодекс и Наказателния кодекс към малко по-смекчаващи норми. Да не задържаме престъпника с агресия, да не му нараним правата, телцето, с перце да го галят разследващите, да не лежи много в затвора, да си е на въздух и светлина. Аман от тоя ЕС! А престъпника помислил ли е, когато е взел решение примерно да разбива прозореца и да прави грабеж?! Наказателният процес заприлича на нежен процес.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерската мутра, която снове в НС и из страната с политически речи, които противоречат на заеманата от него длъжност не е компетентен изобщо да говори за каквато и да е правосъдна реформа. Та той дори няма ЗАКОННА диплома за юрист. От друга страна с цялостната си практика от действия и бездействия той е доказано вреден за съдебната система и правовия редГешев е позор! Оставка и затвор!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо този "борец" срещу престъпността така се противи и отнема законното право на обвиняемия Цветан Василев да се защити и разкаже истината в конферентна онлайн връзка? Това е европейска практика. Отговорът е ясен. Гешев знае, че участва в ОПГ за най-големия грабеж на века - над 4 милиарда. Само за това вече трябваше да е съден, осъден и в затвора, ане да е "божи инструмент"- неконтролируем, нагъл, безпардонен и гнил от зависимости и корупция
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И децата знаят, че Съдът и Прокуратурата са на ГЕРБ и обслужват Мафията.
18
1
 
2
 
! Отговори
Zzzzzzz преди 1 година
Сигурно п.р. севи му пише репликите .