Гешев: Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя?

Изявление на главния прокурор за инцидента в Бузовград
12 ное 2022 12:23, Елка Василева
79
Гешев: Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя?
Снимка: архив, БГНЕС

Пиян и дрогиран шофьор блъсна 14-годишно дете в село Бузовград. Момчето е в реанимацията на болницата в Казанлък, има опасност за живота му.

“Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и дрогиран, шофьор. Детето се бори за живота си, в тежко състояние. А шофьорът не е помогнал. Избягал е. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да спрем да се раняваме и убиваме на пътя?“. Това се казва в изявление на главния прокурор на Република България Иван Гешев по повод поредния трагичен инцидент - в село Бузовград.

Още по темата
„Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя? Нейните жертви са колкото при един локален военен конфликт. И логично сме водещи в ЕС в тази черна статистика“, посочва Гешев.

„Прокуратурата на Република България още преди две години постави проблема пред Народното събрание. Предложихме и решения — отнемане на моторните превозни средства, управлявани от пияни или дрогирани шофьори.  Предложихме и да се прецизират престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители. Има и редица други възможни решения. Настояваме и ще продължим да настояваме като институция за реакция на държавата и законодателни промени“, заявява главният прокурор.

„Явно смъртта по пътищата на България не е приоритет.  Важно беше в рамките на дни да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура.  Защото може би сме единствената страна в ЕС , в която няма организирана престъпност. Това бързане, което вероятно ще е от полза на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато всекидневно по пътищата ни умират хора. Не само политиците и институциите, но и всички ние като общество трябва да сме активни. Защото всеки живот е безценен, а вече с години необходимото не се прави. Това е животът на всеки един от нас, на близките ни, на децата ни”, заключава Гешев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
остави воплите преди 1 година
Ами променете НПК и спазвайте законите!Не може условна за полицай,убил дете на зебра!Просто НЕ МОЖЕ!Разбра ли,т?пунгер!?!?!?!?!?
16
1
 
5
 
! Отговори
Свидетел преди 1 година
Моята леля беше разследващ полицай и е работила с Гешев, докато той е бил редови прокурор в Специализираната прокуратура. Казва - народен човек е, много е шеговит, но е страшно безскрупулен. Хвърчи в небесата и се мисли за недосегаем.
15
1
 
8
 
! Отговори
Медиен шутт преди 1 година
напоследък каскета е решил сам да се тика при медиите и да търси внимание към голата си чутура. За разлика от него в европейските общества главните прокурори не организират брифинги и не ходят на крака при медиите.
14
2
 
4
 
! Отговори
Грую преди 1 година
А аз предлагам да повдигнете обвинения на всички, които са докарали пътищата до това състояние - неподходящ асфалт, липса на маркировка, дупки, почистване... после пунктовете за ГТП, и тогава да отнемате автомобили
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме да изчистиш корупцията във властта! Но ти никога няма да го направиш защото си част от нея!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадър ни кът отново се изцепи неподготвен.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме да си купиш вакса за плешивина и да я използваш!
10
4
 
4
 
! Отговори
примерно преди 1 година
Амиииии.......да наложиш зимния каскет и със слънчогледа на пътя.
9
2
 
8
 
! Отговори
ГещапУ преди 1 година
Ауе Геш, ква война по пътищата има тук? Кой ни е нападнал? Войната на едно джудженце е мааалко по на север от нас! Това там е война, а тук е просто липса на контрол. А джурналята е крайно време когато използват тая недосмислица "войната по пътищата" да поставят думата "война" в кавички .
8
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Е що за въпрос. М.и чакаме прокуратура, съд, мвр и т.н. да си вършат работата!!!
7
2
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
В гнила държава не може да се очаква нищо друго. мвр е корумпирано до ушите. Съд и прокуратура работят за престъпниците и забогатяват от тях по престъпен начин. Цялата ни администрация-държавна и общинска- по същество е гнила,както и здравеопазването,както и образованието,както и всичко за което се сетиш.Няма здраво място,на което да стъпиш и опиташ ли се да направиш нещо пропадаш. Ямата няма дъно и спасението е само мираж за наивници.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПР-а на Банкянския слуга продължава.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко че не е бил Гешев вместо детето.
4
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ми какво чакаш бе ***... Нали скоро дадохте условна на полицай убил дете на пътя... Преди години имаше пък друг, който надрусан уби бебе в Харманли или някои от градовете в оня край на България.... Седни да да работиш малко ***
3
1
 
15
 
! Отговори
Чакайте преди 1 година
Ако не бяха катастрофите с Милен Цветков, Семерджиев и френския гражданин въобще нямаше да има показни акции на КАТ
2
1
 
12
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Невероятна гад е това. Неговите протежета, прокурорчета са чадър над много от причинителите на катастрофи.
1
0
 
9
 
! Отговори
Ред преди 1 година
Първо да спрем дрогираните по пътищата, а после и дрогата. И това го казва....