Водачът, блъснал дете в Бузовград, с над 1,3 промила, с метамфетамин

Шофьорът не е спрял, не е намалил скоростта
12 ное 2022 13:47, Елка Василева
21
Водачът, блъснал дете в Бузовград, с над 1,3 промила, с метамфетамин
Снимка: архив, БГНЕС

Момче на 14 години е с опасност за живота вследствие на тежко пътнотранспортно произшествие, което е настъпило вчера около 17:30 часа на изхода на казанлъшкото село Бузовград в посока село Розово. Това съобщи районният прокурор Таня Димитрова на брифинг на Районна прокуратура (РП) – Стара Загора.

Още по темата
На мястото са се намирали три деца на 14-годишна възраст. Те са били с велосипеди и са ползвали поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали обратно към селото, децата са видели автомобил, който по тяхна преценка се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото в началото на банкета момче, уточни Димитрова.

„Детето изхвърча на няколко метра извън мястото, на което е стояло и в момента е настанено в болнично заведение в тежко състояние и с опасност за живота. Водачът на моторното превозно средство не е спрял, не е намалил скоростта“, коментира тя.

По думите й той е установен четири часа по-късно в дома си, автомобилът е бил на мястото, иззет е по досъдебното производство, а водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двата резултата са положителни.

„Незабавно е уведомена РП – Стара Загора, започнали сме наблюдение на производството и наблюдаващият прокурор ще предприеме съответните действия съобразно своите правомощия“, каза още Таня Димитрова.

Отчитаме статистически, че нараства броят на престъпленията от този вид, добави тя и подчерта, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна спрямо такива прояви.  

Установено е, че водачът е употребил метамфетамин, но предстои анализ на кръвните проби, които той е дал, посочи наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев. По думите му пробата за алкохол на шофьора е отчела наличие на над 1,3 промила. В рамките на днешния ден предстои с постановление на РП – Стара Загора водачът да бъде задържан за срок от 72 часа с цел привеждането му в съда за гледане на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще внесе искане за мярка „задържане под стража“. Към момента водачът не е дал официално обяснение за своите действия. Наказанието спрямо Наказателния кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от една до шест години, каза още Цанев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спряха да пият и да се другат тия бе ***.си и лекетатаТрябва да въведат закон- на такива освен колите и къщите и апартаментите им да се конфискуват.Чак тогава може малко да се осъзнаят.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирайте наркотиците.Наркоманите са опасни и за себе си,и за другите!
13
4
 
6
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 година
радевисти сър! Забавляват се!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
обесете го преди 1 година
Как да спре, като тъкмо са му поникнали крилцата?!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КО Е УБИЛ ИЛИ ОСАКАТИЛ ДЕТЕТО С ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ-ДО ЖИВОТ НА ГАДИНАТА!
10
2
 
13
 
! Отговори
Много мрем,яко мрем2 преди 1 година
Тука е така - много се мре, яко се мре, ама на пътното платно, щото има много гaньoвци, които се смятат за безсмъртни. На пътя осакатиха и убиха 100% повече народ за една година отколкото ковидта за почти 3 ...Втори опит с малки корекции - (у)биха !!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Много мрем, яко мрем преди 1 година
Тука е така - много се мре, яко се мре, ама на пътното платно, щото има много ***, които се смятат за безсмъртни. На пътя осакатиха и обиха 100% повече народ за една година отколкото ковидта за почти 3 ...
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ас сум само цвят лилав, люляк сум
7
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Айде бе- ще свикнете.
6
4
 
11
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Да бе! Метаанфетамин! Лъжете се! Паста за зъби, хранителни добавки и черен чай! А, и предния ден е бил на зъболекар, който му е бил упойка, г4дината! И много ясно, че като се прибере ще удари 5-6-7 големи ракии за успокоение! Стреснал се е! Най-лошото е, че ако някой такъв като него сгази неговото дете, ще се измъкне по същия начин! Избягаш ли от ПТП, не съобщиш ли до ... 2 часа да речем, затвор минимум година!
5
0
 
18
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
Да позная ли. Пак ще има акция "дрога" и после ще се забрави.
4
0
 
11
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
Дрогите убиват децата ни, докато @24 заплати и останалите от кривосъдието си барат макарите.
3
0
 
14
 
! Отговори
Цанко Ванчев преди 1 година
Трябват реформи в прокуратурата и полицията. Видно е, че с наличните правоохранители нещата излизат от контрол . Лустрация и нови
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е от ГЕРБ ще ги пуснат. Като убиецът на Милен Цветков и оня другия Семерджиев, наркодилъра на Банкянския крадлив похотливец.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешно ни вкарайте американска полиция, закони и магистрати... Това племе трябва да се третира с твърда ръка, безкомпромисна полиция и доживотни присъди.